Priateľ mi všetko zakazuje

aria07
21. nov 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..

ckocka
21. nov 2022

Samozrejme že možeš robiť čo chceš. Podriaďuješ sa dobrovolne.

vanda323
21. nov 2022

@aria07 Ozaj nevieš čo robiť a ako sa zachovať?
Alebo nechceš vedieť...
Uteč.....moja jediná rada pre teba

mimka1402
21. nov 2022

@aria07 Klasicky manipulátor.. Nič iné ako odísť nepomôže, čím skôr, tým lepšie

komplikovana
21. nov 2022

tak si predstav, ze ak s nim ostanes, uz to bude takto navzdy. Taki ludia sa nemenia. Aj ked si vo vztahu, si stale slobodny clovek, nie si nici majetok. A vobec, nemate rovnocenny vztah. Takze vies co mas robit.

54tinka54
21. nov 2022

@aria07 aha takže on môže chodiť von s kamarátmi ale ty nie.. ach dievča zlaté, prečo sa tak necháš terorizovať? Povedz mu že ak nemôžeš chodiť ty, nebude ani on.
Ale ja by som sa na takého chlapa vykašľala, správa sa strašne majetnícky a to sa bude len zhoršovať.

beata_k
21. nov 2022

@aria07 Ani som nedocitala, ale utakaj a velmi daleko od neho.

aria07
autor
21. nov 2022

@54tinka54 ja som to skúšala bola som hnusná na neho povedala som to rázne, ale on akoby si to neuvedomuje, nevie sa vcítiť do pocitov iných ľudí čo si sám priznal. Viem, že je to zle, sme stále mám nádej, že by sa to mohlo zmeniť.

slavka1988
21. nov 2022

@aria07 dievča zlate od takeho ruky preč skôr ako budeš mat s takým dieťa :/ zjavne si mlada užívaj troska ten život pracuješ študuješ zaslúžiš si aj zábavu a najmä sa obklopuj kamarátkami a aj kamarátkami keby tá naozaj ľúbil nikdy by ti nič nezakazoval a čo je on tvoj rodič a ty jeho dieťa ?

viestta
21. nov 2022

@aria07 vymenila si vlastnú slobodu a hrdosť za zlatú klietku. Bud ostaneš v tej klietke, kde ti všetko kúpi dopraje a zároveň ti všetko zákaže a bude rozhodovať o všetkom alebo mu dáš definitívne zbohom a budeš žiť slobodne, bez zákazov a obmedzovania, síce nebudeš mať všetko na čo si zmyslis ale sloboda a samostatnosť nestojí za žiadne darčeky a žiadne pohodlie.
Rozhodnúť sa musíš sama.

denden77
21. nov 2022

moja, ak mienies pokracovat v tomto vztahu, rovno odovzdaj obciansky.. uz si len milimeter od straty svojpravnosti.. cele zle toto..

aria07
autor
21. nov 2022

@slavka1988 povedal, že to ma z ex tak, že ho podviedla a odvtedy je taký. Jeho mama mu dohovárala, že toto mi nesmie robiť, že to je choré, keď sa dozvedela, že mi zakázal pracovať.

54tinka54
21. nov 2022

@aria07 nie tak toto sa tak ľahko nezmení. Ozaj kašli na takýto vzťah, kým s ním nemáš žiadne záväzky ruky preč od neho a nájdi si partnera, ktorý ti bude oporou, nebude ti robiť scény kvôli hlúpostiam, bude ťa rešpektovať a podporovať.

bessie12
21. nov 2022

@aria07 chlap sa nikdy kvoli zene nezmeni. To si rovno mozes vyhodit z hlavy. Hoci sa mozno najdu svetle vynimky, ale v tomto pripade to urcite nebude. Jedine vychodisko je opustit ho a zacat zit bez neho. Nema pravo ti rozkazovat, zakazovat alebo nejako obmedzovat.

taga
21. nov 2022

Absolutne nad nicim nepremyslaj, utekaj!
Zajtra rozchod, hruba ciara, ziadne vysvetlovanie, koniec, pre vlastnu zachranu!
On sa v zivote nezmeni, naopak! On sa teraz este "kroti", uz teraz ta neskutocne kontroluje a manipuluje a toto sa bude len a len zhorsovat! Ked pridu deti, budes uplne zavisla, nebudes moct uz nic a ked to dojde, kam si sa dostala, a zacnes sa dozadovat svojich prav, pride aj nasilie a bude to VZDY tvoja chyba!

Zachran sa, kym je to take jednoduche, ako zablokovat cislo a tresnut silno dvermi

sense
21. nov 2022

Nevieš? Alebo len nechceš vedieť?
A nie nezmení sa teda nie tým smerom ako chceš ty..... Co si 5 ročne decko aby ti niekto niečo zakazoval? Pamätaj si chlapi prídu a odídu ale spriaznené duša v podobe kamarátky sa hľadá veľmi ťažko,. A prísť pre niekoho ako je on o slobodu a kamarátstva sa neoplatí

jaja20
21. nov 2022

Tak priateľ, ktorý sa takto správa a ešte k tomu aj pije, určite nie je úžasný.

jaond19
21. nov 2022

@aria07 odovzdaj obcanku a nechaj sa zamknut do pivnice. Alebo vezmi SVOJ zivot do SVOJICH rúk a zbav sa ho. Je to kotva na nohe

aria07
autor
21. nov 2022

@viestta mne je jedno ja žiadne veci nechcem od neho nemám rada, keď mi niekto niečo kupuje, pretože mám rada, keď si to kúpim s vlastnému. Veľakrát vravím, že to nechcem nechcem, poviem, že mi chce urobiť radosť. Nie som žiadna zlatokopka ani nič podobne. Len chcem lásku nič viac od neho. Dáva mi ju, ale bijú sa tie dva pocity vo mne. Neodídem tak chcem slobodu. Budem mat slobodu bude mi moc chýbať a budem sa chcieť vrátiť. A rozchodu sa bojím keďže ho milujem, ale uvedomujem si, že som zlatý vtáčik v zlatej klietke a nie je to normálne.

zuzubb007
21. nov 2022

Bude ta terorizovat cely zivot, to naco ti je taky retard. Vzdaj sa kamosiek to je super napad a len sed doma, vsak vezmem sa a idem za kamoskami nech ho aj rozdrapi, nikdy by som sa neprisposobovala, vela stastia ked nebudes robit ako on piska nabuduce ti streli facku a bude to pokracovat

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
21. nov 2022

@aria07 a kde sú tvoje peniaze? Kto s nimi narába? Prečo si s človekom, ktorý ti nedovolí dýchať, žiť? Prečo si s človekom, ktorý ťa odstrihol od kamarátok? Prečo si s takým debilom? Co ma zlatý bimbas alebo co? Ja by som mu dala zbohom hneď po prvom raze co by mi zakázal ísť von s kamarátkami. Ale ja mam aj hrdosť aj sebeúctu a ešte na svete nebol taký chlap, kvôli ktorému by som ich stratila.

taga
21. nov 2022

On ta neobdarovava, ON SI TA KUPUJE LEBO TA CHCE VLASTNIT!

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vler
21. nov 2022

@aria07 on sa nezmeni a kedze neodides lebo ho "milujes", tak sa trap dalej

viestta
21. nov 2022

A ešte musím napísať, nedáva ti lásku, veľký k*k*t ti dáva, nie lásku. Lebo láska je úcta, nie obmedzovanie. Keď raz naberieš odvahu a použiješ ten zvyšok zdravého rozumu a odídeš od neho stretneš chlapa, ktorý ťa bude naozaj milovať. Taky chlap svoju milovanú nedrží na voditku, taky ju nechá žiť a rozhodovať o sebe.

lintu
21. nov 2022

Vy sa tak dosť čudne milujete. Vlastne to nie je ani láska. Na to vám chýba vzájomný rešpekt a úcta. Ty si na ňom závislá, bojíš sa ho stratiť a on sa k tebe správa ako k majetku. Chorý vzťah. Áno, jeho mama má pravdu. Keď chce dievča, mal by najprv so sebou niečo robiť. Že ho ex podvádzala, nie je dôvod, že teraz bude každú vo vzťahu dusiť. No ty by si tiež mala niečo robiť so sebou. Ako chceš, aby sa k tebe správal niekto pekne, keď si nevážiš ani len samú seba? Celé zle.

viestta
21. nov 2022

Mne nedá, ale musím sa spytat, kde je na takýchto magorov výpredaj. Lebo niet dňa, aby tu o podobnom exotovi nebola debata. Ako sa môže niekto zlakomit na takého korunovaného c.h-uja a ešte si nahovárať, že ju miluje.

lucia147852
21. nov 2022

Už včera bolo neskoro odísť. Ten chlap je manipulátor. Chce ta vlastniť. Ak máš aspon ešte kúsok sebaúcty utekaj čo najďalej

lenkakravcova
21. nov 2022

@aria07 To, že sa mu nepáčia moje kamarátky, kvôli nejakému xy dôvodu, to by som ešte prekusla. Ale to, že pije na týždennej báze a správa sa k tebe zle to je veľmi zle. A bude sa to len zhoršovať. Alkoholika nenapravis. Utekaj dokiaľ nemáte deti. Si mladá raz dva si nájdeš lepšieho. 🙂

monymony1
21. nov 2022

@aria07 utiect hned. To bude coraz horsie! Mam skuenost s takymto typom cloveka