Priateľ sa necíti na spoločné bývanie

veron8883
27. aug 2020

Ahojte 🙂 idem sa asi trochu opýtať na názory ..mám vzťah s priateľom asi rok sme spolu ..a mňa napadla téma spoločne bývanie a narovinu som sa opýtala že či nejdeme spolu skúsiť ist bývať do podnájmu ja mám 24 on 29 máme každý normálne prácu ....a on mi povedal že on sa na to necíti .že jeho kamaráti tiez išli byvat spolu až po 3 4 rokoch že tlačím na pílu len ..potom zrazu povedal že on na 30 narodeniny chce stavať dom ...neviem ja som to chcela napr skúsiť ako nám to pôjde . Prišlo mi divné keďže zachvilku tých 30 má a to by sa už akoze cítil ? A hned spoločné bývanie a ísť spolu do domu ? 😳 Ostala som taká zarazená. Aký je váš názor ? Ďakujem 😊

jaskolka
27. aug 2020

A ten dom chce stavať s tebou? Lebo jedna vec je stavať a druha stavať spolu

veron8883
autor
27. aug 2020

@jaskolka povedal že so mnou ...

pribinak
27. aug 2020

@veron8883 Hm, určite treba skúsiť bývať spolu. Je to dobrá skúška vzťahu.
Stavať dom je síce pekne, ale!!!!! Nič v dome, ani dom nebude tvoje. To nie je Zrovná ideálna štartovacia pozícia

To akože treba ešte raz prebrať

veron8883
autor
27. aug 2020

@pribinak o to mi práve ide že ísť si to skúsiť ako budeme fungovať ...no že nie je pripravený

hettinka
27. aug 2020

Ja som chodila s manželom 5 rokov a nikdy sme spolu nebývali pred svadbou. Človeka vieš spoznať aj bez spoločného bývania. A stavať spoločný dom bez svadby v žiadnom prípade. Z toho mozu potom veľké problémy.

jaskolka
27. aug 2020

Tak presne ako píše vyššie, dom bude jeho. Pokiaľ budete len partneri, nič reálne z toho tvoje nebude. Skúsiť podnájom, ak chcete, ale do stavby domu s človekom, aký ešte nie je môj manžel, by som nešla. Dom je investícia, a aj keby si tam vrazila peniaze, pokiaľ bude majiteľ on, tak vždy to bude len Jeho dom.

veron8883
autor
27. aug 2020

@jaskolka presne toto som si myslela ....on mi len že on na 30 chce stavať ..ale tak on zjavne mňa ktomu nepotrebuje ..

hettinka
27. aug 2020

@jaskolka nemusí do toho ani dávať svoje peniaze (to určite neodporúčam), stačí, keď sa tam narobí a nebude to jej, keby niečo... a všetko bude musieť byt podľa neho, ak to bude jeho dom.

vilma7
27. aug 2020

@veron8883 tak asi ráta s tým, že stavať bude 5 rokov 🤣🤣
No a teraz vážne, ja som pred svadbou nešla s nikým bývať na skúšku, podľa mňa je to blbosť, lebo buď sa prispôsobíme, budeme robiť kompromisy atď, alebo vzťah nebude fungovať tak či onak. Skúška s jedným, neklapnw, skúsim s druhým, neklapne či ako to má fungovať? A zas koľko párov býva spolu aj xy rokov a aj tak sa rozídu.
Podľa mňa v Tom človeku treba nájsť niečo, kedy si obaja poviete, chceme spolu zostarnúť...a na vzťahu roky rokúce pracovať, neutekať hneď pri prvom probléme.

lintu
27. aug 2020

Ste spolu rok. Po takom case naozaj nie kazdy rozmysla este nad spolocnym byvanim. Je proste ocividne navyknuty inak. Ok. Ale s tym domom sa nateraz zariad tak, ze si ho ide postavit viac menej len pre seba. Kym ho dostavia, vas vztah moze vyzerat vselijak. Tiez by ma jeho postoj zarazil, ale tak asi si plni nejake svoje tajne sny. Mohol sa ta opytat aspon na tvoj nazor a nie to vyblafnut ako hotovu vec.

kitycat
27. aug 2020

A teraz byvate ako?

asfodelka
27. aug 2020

@veron8883 z praktickeho hladiska.. ak by som chcela o ro stavat dom tak si setrim peniaze a nebudem platit zbytocny podnajom. Jedine v pripade ak si teraz platite 2podnajmi - kazdy zvlast. S tym domom tu zbytocne budes rozoberat - rozoberaj to s nim ako si to predstavuje. Dalsia vec je ze reci sa hovoria a chlieb sa je - o rok vobec stavat nemusi lebo do toho nieco pride, mozte sa napr. Zobrat, otehotniet, rozist... rok je dlha doba.

katty2012
27. aug 2020

@veron8883 no prinajlepsom sa ta zabudol spytat, ci aj ty chces ist stavat dom a byvat s nim v dome. o tom predsa partneri, ktori planuju spolocnu buducnost komunikuju, preberaju plusy minusy, financie, atd. rozhodol sa sam, bez teba. myslis si, ze toto je muz, ktory chce s tebou prezit zvysok svojho zivota? a keby aj chcel, chces ty prezit svoj zivot s muzom, ktory rozhoduje sam, bez teba o tebe? staci si precitat trebars aj tu na mk ako tie vztahy dopadnu

jajka71
27. aug 2020

Potrebuje spoludlznika, kamarati mu poradili, ze ak chces spolu byvat a mas dobru stabilnu pracu budes idealny typ. On bude majitel domu, ty budes spoludlznik, dokazat kolko si do stavby vrazila zo svojich bude beh na dlhe trate, ale vlastnik je 1 (ak sa to neosetri inak ale ako partneri tazko). Ak sa rozhodol stavat je jasne ze ma v tom jasno, vybraty projekt, miesto, pozemok alebo chce vediet ci sa nevyplasis ;) . Ano su pripady, kedy to vyjde, byvaju spolocne.....ale su aj pripady kedy spoludlznicke ostali dlhy a on si uzival s inou. Nechcem strasit ale ak nechce spolu byvat ale stavat dom ano je zrejme, ze potrebuje sponzorku ci spoludlznika. Ak by mu slo o teba, tak sa to formuluje inak. Nemyslim romanticke ziadanie o ruku za splnu mesiaca....ale fakt, ze ak chce ist do stavania domu s tebou tak s tym ze dom bude vas nielen jeho. Lebo ak ide stavat dom a oznamil ti ze s tebou rata tak mi to pride, ze uz je vsetko dohodnute, on vie kde, aky, len nema dostatocny rozpocet. Viem o pripade, ze do stavania domu isli spolu, vybavila vsetko, starala sa o vsetko, on to vyraznejsie financoval....a v dome byva s inou. Tiez poznam chlapika, ktory takto oznamil polovicke ze idu stavat dom, aj ho postavil, aj v nom byvali spolu pokial nestretol zenu, ktora s nim vo vsetkom nesuhlasila a musel sa o nu usilovat. Kazdopadne radsej splacat hypoteku domu ako platit 2 najmy bytov samostatne ak CHCETE byt SPOLU. Ale to si treba sadnut a rozhodnut spolu. Lebo pokial on bude pisany ako majitel ty ako partnerka si max. Spoludlznik.

veron8883
autor
28. aug 2020

@katty2012 práve preto to riešim že on len vlastne povedal Že chce stavať dom . Neopýtal sa ani mňa ani nič .

veron8883
autor
28. aug 2020

@kitycat teraz ja bývam a maminou na dome a on na byte a rodičmi

hettinka
28. aug 2020

@veron8883 užívaj si spoznávanie sa a bývať spolu môžete, keď postaví a zavolá ta tam bývať. Zatiaľ máš kde bývať...

ajka0207
28. aug 2020

@hettinka lenže kým postaví a možno ju zavolá tam bývať, tak slečna bude mať 30 a do 30 stále bude u mamy. To nie sú bohvie aké vyhliadky.
@veron8883 určite by som sa viac rozprávala s partnerom, prečo sa necíti na bývanie. Vo vašom veku, po roku je už načase podľa mňa, ten vzťah posúvať. Na aký impulz chce cakat?

hettinka
28. aug 2020

@ajka0207 to už ona musí vedieť, koľko to takto chce ťahať, že budú len randiť ako 18-roční. Sú aj montované domy, čo máš za pol roka hotový. Ktovie, ako to mladý myslel. Môj názor je, že bývanie spolu pred svadbou sa preceňuje. Nie je zo podmienka šťastného vzťahu až do smrti. Koľko spolu bývajú, zoberú sa a o rok sú rozvedeni. My sme spolu nebývali a tento rok mame 20. vyrocie svadby a sme spolu šťastní.
Myslím, že sa vyjadril v zom zmysle, že nebude platiť drahé nájmy niekde, keď chce stavať. Co je pochopiteľne. Už len doriešiť, či myslel spolu, alebo sám, lebo to z tej vety jasne nie je.

veron8883
autor
28. aug 2020

@ajka0207 necíti sa vraj preto že sme krátko spolu ok počkala by som ale povie mi že chce stavať za pol roka dom ? 😀 .. a ešte odpoved jeho kamarati začali s frajerkami bývať po 3 4 rokoch

ajka0207
28. aug 2020

@veron8883 no tak ten argument s kamarátmi mi pripadá ako by mal o desať rokov menej. Fakt už ste dospeli, ja si neviem predstaviť to takto ťahať vo vašom veku a dupľom keď bývate u rodičov. Štyri roky si riadne dlhá doba, ale zas záleží čo chces ty a čo on. Ja už som v 24 bola vydatá.

veron8883
autor
28. aug 2020

@ajka0207 veď prave to že pripadá mi že má o 10 rokov menej 😂 a preto mi bliká kontrolka

ajka0207
28. aug 2020

@veron8883 no ja som sa s mužom spoznala keď mal 29 a on mi teda hneď povedal že chce vážny vzťah, že už má na to vek a o dáke niekoľko ročné "obkukavanie" nemá záujem.

misa11111
28. aug 2020

No my s priateľom sme chodili spolu dva roky, a potom sme si kúpili byt na polovicu. Bývali spolu dva roky , po dvoch rokoch svadba a teraz sme už viac ako rok manželia.
Aj my chceme dom.
A môj názor je radšej ísť do podnájmu a vyskúšať či vám to pôjde, mala som veľa kamarátov( tky)
Ktorím to vyšlo alebo aj nevyšlo.

lujza123
28. aug 2020

Rok mi príde tak akurát doba vo vzťahu na spoločné bývanie. Randenie v parku a držanie sa za ručičky to je tak pre nastrocnych na strednej.
K vzťahu dvoch dospelých ľudí patrí normalny sexualny život. Ja osobne by som sa k orgazmu nedopracovala pri pomyslení že za tenkou panelákovou prieckou tam budúca svokra cumi na telenovelu a počuje kazde vrznutie postele. Auto, stan ci hotelová izba tiež nieje bohvieake dlhodobé riesenie.

@veron8883 chápem ze si zamilovaná, ale 30 tnik co odmieta opustiť mama hotel je dosť divná partia. S takým sú začiatky spoločného bývania celkom utrpenie, hlavne co sa týka domácich prác ci financovania domácnosti. Lebo väčšina normálnych zivotaschopnych chalanov v tom veku sa už nemota mamke pri sukni, ale bývajú sami ci s kamaratmi
Byt tebou by som s nim skúsila dat ešte jeden vážnejší rozhovor o smerovaní vášho vzťahu a podla toho sa zariadiť. Myslím ze ty chceš vážny vzťah ktorý sa bude niekam vyvíjať, on ťa ma ako kamošku s vyhodami ktorá keď bude poslušná možno jej za 3 - 4 roky dovolí bývať v jeho dome....

miskamichalka
28. aug 2020

Po roku chodenia stavat spolu dom? No tak to je pekne zhurta...

kofilka33
28. aug 2020

@veron8883 je rozdiel povedať ,že chce začať stavať a reálne už stavať .Takéto reči mal aj môj brat ešte pred cca 6 rokmi.A výsledok? Bude mať 30 jeho frajerka tiež.Chodia spolu 14 rokov.Ona býva s mamou a on tiež a stretávajú sa len cez víkend 😂.Čiže chlapovi netreba veriť pokiaľ nevidíš skutočne ,že niečo už začal robiť.A ešte ,aby som nezabudla im to takto vyhovuje.Kazdy má doma u svojej mami komplet full servis za pár eur čo prispejú do domácnosti .

hettinka
30. aug 2020

@veron8883 ak ti bliká už teraz kontrolka, zarad spiatočku.

janetinka27
31. aug 2020

@veron8883 mozno sa len rozhodol robit nieco so svojim zivotom. doteraz bol u rodicov,tam cas plynie inak,mama hotel,roky bezia. teraz ma s tebou rocny vztah,zrejme dospel do stadia,ze sa treba zacat posuvat. na zaciatku ma velke oci,chce ist do toho vo velkom,hned dom a mozno najlepsie je postavit ho vlastnymi rukami. postupne sa zacne preberat do reality a zisti,ze na zaciatok sa moze aj uskromnit. ste spolu rok, ak sa chcete posuvat dalej,treba o tom komunikovat a postupne zosuladit svoje predstavy. v manzelstve uz nebude priestor robit veci kazdy sam za seba.postupne si musite zvyknut na to,ze sa treba vediet dohodnut a robit rozhodnutia spolocne.
ak chce stavat dom a zaroven byt vo vztahu s tebou,musi ti vyjasnit,aka bude dalej tvoja pozicia, dokedy chce dom postavit,za co atd. podla mna ti zatial vlastne povedal o svojom sne,ale ani on sam este nevie podrobnosti.

rybkoava
31. aug 2020

Po roku sme začali spolu bývať, po ďalších dvoch sme sa zobrali, chvíľu nato sme kúpili starší dom. Ja som za bývanie pred svadbou na "skúšku". Ale na všetkom sme sa vopred dohodli.