SMS svokre na meniny

30. nov 2022

Prosim o radu:
Svokra oslavuje tento tyzden meniny a o tyzden sme k nej aj pozvani grutulovat a robi pre nas obed.
Mam 2 dcerky - jednu mam z prveho vztahu a druhu - tu mam s jej synom,cize je pokrvna.
Prvej dcerke svokrovci nikdy nenapisu sms k meninam ani narodeninam, ale gratuluju jej s odstupom aj 1 mesiaca a dostane od nich aj darceky.
Tej pokrvnej dcerke ich syna napisu vzdy v ten den sms a aj gratuluju.
Moja otazka znie: Mam aj ja pisat svokre SMS presne v ten den? Alebo sa na to vykaslat a gratulovat az osobne na spominanej navsteve?
Mam sa na to vykaslat, ked svokrovci nikdy nepisu mne sms na sviatky a ani mojej prvorodenej dcerke, ktoru nemam s ich synom.

Rozhodujem sa, svokra je inak dobra, ale akoby davala nieco najavo. Robi rozdiely.

klarolinne
30. nov 2022

Tak osobne ja gratulujem v sms iba človeku s ktorým nebudem osobne, hoci aj o pár dní neskôr. Pre mňa to je neosobné, a iba v rovine slušnosti pre niektorých známych a vzdialenú rodinu, ktorých mám ale rada. Ale sesternica ktorá má oslavu sobotu, a narodeniny utorok tak jej gratulujem osobne sobotu.
Viem, že ťa to mrzí, ale zas ber to tak že tvoja dcérka dostane darčeky aj jej gratuluju. Keby ju úplne ignor, vadilo by mi to. Ale áno, je to hlúpe, z pohľadu deti. Ale nerobila by som drámu, však nech svokre pošle sms muž, za celú rodinu ak si potrpí, nemusíte písať každý zvlášť.

petamich
30. nov 2022

ja robim veci tak ako chcem a citim ja a ked chcem pisem SMS/volam/priajem k narodeninam, bez ohladu na to, ci mi to niekto oplati alebo nie aj vianocne priania posielam a vacsinou mi nikto neodpovie 🙂 mna to tesi a to je podstatne

takze urob tak ako citis ty a nie nenapisem, lebo ani ona nenapise

suesue1983
30. nov 2022

Ja by som napísala v ten deň, teba to nezabije a im možno dopne.

bagre
30. nov 2022

To je čisto na tebe, urob ako to cítiš.
Načo to siliť keď ťa to potom bude škrieť? Alebo prečo zase nepísať z princípu len preto že ona nepíše? Aký máte medzi sebou vzťah a či sa ne/napísaním zmení - toto je asi dôležité.

bagre
30. nov 2022

Vieš, každý to môže mať v sebe rôzne, niekto trvá na tom dni, hoci aj cez sms a niekto viac ocení osobnú gratuláciu - aj keď to nepovie. A či niečo naznačuje,- nechaj to asi tak, dôležité že sa nespráva totálne odmietavo. A možno aj keby ste mali ďalšie 2 deti, táto prvá dcéra bude pre ňu naj.

autor
30. nov 2022

@bagre Vztahy mame dobre. Niekedy divne. Najhorsie je, ze ja neviem odhadnut cloveka. Nechcem robit dusno v rodine tym, ze jej nenapisem. Lebo viem, ze ona tu SMS caka. Len ma mrzi, ze robi rozdiely medzi mojimi detmi - jednej vypisuje (pokrvnej) a druhej (cudzej) nie. Mozno je to len ludska hlupost. Na druhej strane,nemoze cakat odo mna SMS, ked ona mne zasadne nepise. Ale gratulujeme si na rodinnych navstevach, to zas ANO. Kludne, ak riesim malichernosti, necham sa usmernit.

nyusika
30. nov 2022

Prepac, naco je dopbre taketo detinske spravanie ??

irusa
30. nov 2022

negratulujem sms...ale zavolám

simca06022011
30. nov 2022

ako vies ze ona tu sms caka?

0silvia0
30. nov 2022

Prosim ta povznes sa nad taketo somariny. A ukaz jej ze aj "nepokrvni" pribuzni mozu napisat v den menin, ked si uz na to tak vsetci potrpite.
Lebo my toto napriklad neriesime.

irusa
30. nov 2022

a pokrvná babka blahožela vnučke ????

autor
30. nov 2022

@irusa Ano, vzdy

irusa
30. nov 2022

a aj tvojej druhej dcére ???

autor
30. nov 2022

@simca06022011 Ona je uz raz taka, cim viac sms - gratulacii, tym lepsie. Ona sa z toho tesi. Viem to.

autor
30. nov 2022

@irusa Ano 🙂

thereisabear
30. nov 2022

Napísala by som sms. Nestojí to za zhoršenie vzťahov.

bagre
30. nov 2022

A ty veĺmi stojíš o to, aby ti písala v ten deň? Možno by si to mohla spomenúť /takou príjemnou nenásilnou a neurazenou formou/. A tie rozdiely - pýtala si sa jej na to?
Buď sú to naozaj také blbiny a nestojí to za to ich riešiť, alebo časom aj tak vyjde pravda na povrch... Faloš sa nedá skrývať donekonečna, ale zase nie vždy tam je 100% úmysel ublížiť, ponížiť atď

irusa
30. nov 2022

tak to je v povahe človeka..napíš jej tu sms nech je spokojná a myslí si svoje

queen_mary
30. nov 2022

Podla mna su tieto rozdiely logicke. Jej vnucka je jej blizsia, lebo je od jej syna. Ja nechapem, preco sa nad tym niekto pozastavuje. Ja mam tiez radsej moje dieta ako cudzie 😀 aj svoju mamu by si mala radsej, ako otcovu dalsiu partnerku, a podobne.

h2
30. nov 2022

@irusa Pre autorkinu mamu sú obe vnučky vlastné, obe porodila jej dcéra. Pre svokru je jej prvá dcérka nevlastná, vnučka je len tá druhá.
Autorka: napísala by som v ten deň. Ale myslím, že je to jedno, keď tam aj tak idete gratulovať.

irusa
30. nov 2022

@h2 ja som sa pýtala na exsvokru, či zablahoželá vnučke a aj nevlastnej vnučke...asi sme sa nepochopili

autor
30. nov 2022

Dakujem dievcata, necham sa od Vas usmernit a napisem jej. Ved ma to nezabije 🤣 A robit dusno pred Vianocami nechcem. Chlapa som s tym zatazovat nechcela - ten by si o mne pomyslel mozno 🤭 Radsej sa takto popytam tu, aby som nespravila nejaku blbost 🙂

queen_mary
30. nov 2022

Hej, bola mna zbytocne dusno kvoli takejto veci. A vezmi si, ze velke rozdiely dokazdy robit stari rodicia aj ked maju vsetky vnucata "vlastne". Tak to byva. Aj ja s tym mam skusenost 😀

h2
30. nov 2022

Ahá, ja som myslela, že tou pokrvnou babkou myslíš autorkinu mamu. Vôbec mi nenapadlo, že by exsvokra blahoželala novému dieťaťu bývalej nevesty. To je ozaj netradičné.

pbra40
30. nov 2022

Vsetko najlepsie k meninam babinka.
Pusinku odovzdame vsetci styria osobne v nedelu.

Par slov, sekundova zalezitost, babka sa potesi, ze ste nezabudli a bude klud.

mirro
30. nov 2022

@autor neklesaj na svokrinu uroveň. Zavolaj, napíš v ten deň, keď má sviatok, s tým, že aj obe dcéry jej želajú všetko najlepšie. A na oslave zagratuluj. Ak má svokra kúsok Boha pri sebe, zistí, že sa správala jak 🐮. A ty nikdy nevieš, čo život prinesie. Možno s tou "nepokrvnou" bude mať lepší vzťah ako s "vlastnou". Ty,muž a obe deti tvoríte rodinu a svokra to musí brať na vedomie.

autor
30. nov 2022

@mirro Dakujem 💜 Vazim si tvoje slova

lubina
30. nov 2022

Ja by som jej napisala, z teba neubudne a u nej budes vyzerat dobre, ze si si spomenula na meniny. A to ze ona je hlupa a robi rozdiely medzi detmi, to je uz ozaj len jej hlupost. Starsej dcerke to vysvetli primerane jej veku a hotovo.

andrea78
30. nov 2022

Napisala by som sms, to ma nezabije. Zablahozem potom osobne. Ci jej dopne ci nie by mi bolo jedno, ja by som bola so svojim konanim spokojna, povazovala by som to z mojej strany za vyriesene.

loginexistuje
30. nov 2022

pekne jej napis a na koniec pripis vam praje meno muza tvoje meno a mena oboch vasich deti

h2
30. nov 2022

@mirro To už trochu preháňaš, nie? Je krava preto, že nenapíše nevlastnej vnučke hneď v ten deň, ale zablahoželá a dá jej darček až neskôr? Ozaj odsúdeniahodné správanie! 🙄