Som problémová ja alebo svokra?

barnica
27. okt 2014

Cez víkend sme sa s manželom dohodli že si vezmeme psíka z útulku druhého,svokrovci ktorý bývajú pod nami o tom nevedeli pretože my s manželom sme samostatná domácnosť. Dnes ráno došla a keď videla malú podotýkam že je to mix yorkshíra čiže malý pes v dome plus naša čistokrvná yorkshirica tak chystila hysterický záchvat a vrieskala po mne že so retardovaná a že načo mi je ďalší pes v dome pri dieťati,podotýkam má 1 a pol náš syn. Vrieskala ako zmyslov zbavená a že pôjdem z domu aj so psom až sa malý rozplakal na čo ho schmatla vzala ho preč. Keď som jej v tom chcela zabrániť zdvihla na mňa ruku,neudrela ale vyzerala že by s tým nemala problém. Navyše vyhnala útulkáčku von na ulicu a skoro do nej kopla,utulkacka este na nas vobec nieje zvyknuta tak som utekala za nou a u z bola chuda na ulici a nevedela čo má robiť. Vzala som ju do domu a zavreli sme sa hore. A teraz ju počujem ako dole vrieska na svokra. Jediné čo som jej povedala na druhého psa že to je naše rozhodnutie a nemáme problém sa postarať o dva psi a dieťa. Tak neviem či som ja vážne ten problém alebo ako. Útulkáčka je starší psík čitotný ani raz sa nevyspinila v dome a pýta sa von ale musí byť vždy na vodítku. Ona ohrozila ju ,mňa a myslím že aj malého chudák bol vystrašený že prečo je všade taký vresk. Som z toho smutná a neviem čo ďalej.

angelikaaa123
27. okt 2014

@barnica problem urcite nie je v tebe, spravila si dobre, ze si si vzala tu utulkacku.. tvoja svokra asi nema srdce ked sa nevie zlutovat ani nad psikom ktory nemal dobry zivot... a to ze ziape aj pred malym je tiez len dokaz o tom ze nie ty si vinna.. ak ma problem tak nech neziape pred malym dietatom

keziah
27. okt 2014

@barnica ahoj, vidim, ze to mate stale tazke, vlastne byvanie mimo svokrovcov sa vam este vzdy nezda ako lepsia moznost?

lalinko2010
27. okt 2014

@barnica ahoj, nevieš čo máš robiť? no odsťahovať sa. Kde bol tvoj manžel? Ja by som mu hneď volala že čo sa stalo a nech začne riešiť. Alebo začni riešiť ty.
A ak je to ich dom, tak ste im mali povedať o ďalšom psovi.
Tebe poradím, nájsť si iné bývanie, čím skôr tým lepšie, zbaliť psov, syna, manžela a nábytok a davaj preč! Už včera bolo neskoro!

hajajanka
27. okt 2014

@barnica Jej reakcia bola mozno prehnana, to si uvedomi casom aj sama, ked vychladne. Ale podla mna by bolo slusne, aby ste sa o domacich zvieratach, vzhladom na to, ze zijete v spolocnom dome, vopred dohodli. Aspon ja by som to tak urobila. Spolocny dom bude vzdy len spolocny, teda nebyvate tam sami, aj ked mate samostatny vchod. Povedala by som, ze chybu ste urobili vy hned na zaciatku, pretoze ste sa s nimi o vasom zamere nerozpravali. Mozno by inak reagovala, keby bola na situaciu pripravena. Vsetko je len o pristupe, tolerancii a komunikacii.

janka258
27. okt 2014

@barnica a nerušia svokrovcov psíky štekaním? V podstate je vaša vec, čo si v svojej časti robíte, ale predsa je to ich dom, možno nebolo od veci sa spýtať. Každopádne takto sa správať nemala ani k tebe ani k synovi a už vôbec nie k tomu psíkovi, čo za nič dupľom nemohol. My bývame so svokrovcami,ale keď svokor doniesol domov pekingského palácového psíka, tak mm mu povedal, že sa buď odsťahuje pes alebo my, lebo je principiálne proti psom vo vnútri ,ale kým sme mu našli vhodný domov, tak sa s ním veru aj on mojkal. Podotýkam, že psíky a zvieratá máme radi, máme 3 psov, ale len vonku.

misinka26
27. okt 2014

Poradím ti len jedno ... odsťahovať sa ... naozaj ... bohužiaľ situácie sa budú len a len vyostrovať ... stále bývaš ,,kvázi,, v jej dome... U nás nepomohlo ani milé slovo, ani prispôsobovanie ani hnev a ignorácia ... jediné čo pomohlo je sa zbaliť a odísť ... drž sa ...

bonaqa2013
27. okt 2014

zabudla si svokre pripraviť zopár tabletiek na ukľudnenie. Keby si do chlieva zavrela zopár sliepok a prasa, možno by mali svokrovci vačšiu radosť....

cecil36
27. okt 2014

a koho je dom? Ak svokrovcov (bez ohladu na to kolko oddelenych vchodov mate), tak bolo od vas absolutne nevhodne nepoziadat ich ci si psika prineist mozete. No, ak by mne niekto bez mojho vedomia doniesol do domu psa, tak tiez sa netvarim najstastnejsie.....V pripade, ze dom mate spolocny, aj tak je vhodne o zvierati diskutovat so vsetkymi majitelmi nehnutelnosti.

wena
27. okt 2014

Ak bývate v ich dome, tak ste im to určite mali povedať, resp. opýtať sa či im to nebude vadiť. Tebe sa zdá normálne nasáčkovať si do cudzieho domu psa bez opýtania? Lebo mne nie.
Svorka zareagovala prehnane, to bez rečí, ale pokiaľ o nej vieš, že je taká, tak sa ani nič iné nedalo čakať.

tiwyna
27. okt 2014

uz som od teba citala viac prispevkov o tvojej svokre a tebe a asi je chyba v tebe, moj nazor.

taminka2011
27. okt 2014

Možno svokra reagovala prehnane, ale podľa mňa by bolo vhodné sa dopredu opýtať, či s tým súhlasí. Je to jej dom, či nie?

asimama
27. okt 2014

pokial mate samostatnu domacnost..svokra sa vam do toho nema co starat..popros muza,aby svokre vysvetlil vase postavenie v dome a pokial nebude suhlasit..len pekne radsej odidte..toto bude cim dalej tym horsie..myslim to tak..cim budu starsi..tym to bude horsie..nie nadarmo sa vravi,ze stari maju byt spolu..a mladi spolu..

alabama0011
27. okt 2014

@barnica svokra mala asi prehnanu reakciu, ale ked byvate u svokrovcov, tak urcite treba komunikovat, ze si beriete dalsieho psa.. ved byvate u nich.. nebyvas vo svojom predsa..

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
keziah
27. okt 2014

dievcata, ale dom nie je svokrin, svokra tam ma tusim len 1/4. zbytok domu patri barnicinej rodine, pokial si to z inej temy pamatam spravne.

henikav
27. okt 2014

@barnica tu @taminka2011 to uplne vystihla, ano myslim si ze ste urobili chybu, ak mate spolocny dvor, mali ste to svokrovcom aspon oznamit zo slusnosti a nie ich postavit pred hotovu vec. Mna by to tiez nahnevalo. Napriklad moja mama ma tiez tendecie zhanat psikov v utulku, hoci ma cistokrvneho doma, ale ze aby mal kamosa, ale tiez by sa mi nepacilo keby ho priniesla bez ohlasenia a to tam nebyvame, nemame spolocny dvor, chodime tam len na dovolenku. Aj ked uznavam je to pekne postarat sa o psika z utulku a svokra mala prehnanu reakciu, ale asi si ju velmi vytocila, tak sa chvilku nekontrolovala. Myslim ze keby ste im to oznamili vopred nebol by ziaden problem, staci komunikovat. Teraz ju podla mna nechaj nech sa ukludni a neskor ked uz bude kludnejsia sa jej ospravedlnte, ze ste si nemysleli ze jej to sposobi problem, ze Vas to mrzi a v buducnosti sa uz vopred dohodnete. Tak budu aj svokrovci spokojni, ze ste si uznali chybu a rychlejsie psika akceptuju. 😉

puklica13
27. okt 2014

keby mne niekto do MOJHO domu bez mojho vedomia priniesol nieco s cim nesuhlasim mohol by sa odstahovat...moj dom moje pravidla😜

asocial
27. okt 2014

@barnica diskutabilne...pokial je to ich dom, tak ma ciastocne pravdu...je to spolocny dvor...mne by to vadilo, tiez nie som fanusikov psov obzvlast tychto malych....na druhej strane, sposob, ako to podala, je velmi zly..nevidim, do vasich vztahov, ale aby na teba vrieskala pred dietatom, ktoreho si este ona zobrala na ruky, tak to by ma vytocilo poriadne

preto stale vravim, ze dvojgeneracne byvanie je na prd

romanovic
27. okt 2014

Tusim @barnica dala malo info o majetkovych pomeroch. Tiez si pamatam z inej temy, ze dom nebol uplne svokrin...

horana
27. okt 2014

Nie je to bud ani jednej chyba, resp. rovnako dobre chyba oboch. V prvom rade dve zeny - sefky, "matky", v jednom dome, aj keby s 2 vchodmi - nikdy nebude klapat. Jedine ze by min. jedna bola uplny submisiv, ci svatica, co nebyva caste.
Teda je to chyba toho ze nemate samostatne byvanie. Povedzme je to dan za to. Vyuzivate vyhody delenia sa o nehnutelnost, finacne aj ine prevadzkove, ale nevyhod bude vzdy viac. Daju sa mozno menej konkretne vycislit, ale o to viac ich citit na kazdodennej pohode, vztahoch.

mata95
27. okt 2014

@barnica ja by som povedala mužovi nech to vyrieši... je to jeho matka tak nech jej laskavo vysvetli ako sa ma spravať k jeho žene.... povieš jej to ty vždy budeš zlá, ale ked jej to povie jej vlastny syn tak bude mať aspon aky taky rešpekt .... taketo byvanie nikdy nevešti nič dobré....svokra aj keby mala pravdu že vam psa netreba atd, nemá právo sa ktebe tak spravať,nadavať ti a už vonkoncom nie zvihnuť na teba ruku....

barnica
autor
27. okt 2014

Ono s domom je to tak že svokre patrí 1/4 , 1/4 je synova a 1/2 manželova... Manžel vravel že nebudeme dávať vedieť vopred pretože svokra je proti všetkému a potom je aj rada že má urobené alebo že niečo máme. Psíci sú len u nás hore a maximálne na dvore keď venčíme a bobky po nich automaticky hneď zbierame a ani jedna z nich nieje uštekaná,teda občas samozrejme zaštekajú ale nič hrozné ani dlho. Máme vlastný vchod a v podstate aj vlastné bývanie,merače a podobne. Svokre vadí že po dedine sa bude rozprávať že máme dva psi a že to nieje normálne a podobne poznám to tu trošku a každý kto má viac mačiek alebo psíkov je za podivína a množiteľa a neviem čo všetko. Keziah@ je pravda že už dlhšie hľadáme nové bývanie ale zatiaľ sme nenašli to čo by nám vyhovovalo. Svokrovcom by svine alebo sliepky urobili samozrejme väčšiu radosť aj keď svokra by aj tak hundrala že kto sa o to bude starať. Ona to všetko berie tak akoby to malo ísť z jej vrecka. tiwyna@ beriem tvoj názor a možno máš aj pravdu ale nikdy by som nikomu neubližovala náročky môžno sme so svokrou len veľmi rozdielne povahy.

barnica
autor
27. okt 2014

manžel to riešiť nemôže keďže pri tom nebol a pracuje... ale on si sám uvedomoval že to nebude veľmi príjemné nakoľko svoju mamu pozná

nanervy_2
27. okt 2014

noo.. mate spolocny dvor, bolo by slusne aspon dat dopredu vediet o psovi...
keby ale nastalo toto: sa malý rozplakal na čo ho schmatla vzala ho preč - uz by sa nemohla ani priblizit k mojmu dietatu, kym sa neospravedlni. a koniec komunikacie. to aby vedela ze toto si vzivote nemoze dovolit.
a opat sme pri teme.. co na to manzel? v nekomunikacii by mal stat na tvojej strane.
ak stanovis pevne hranice bud to pomoze, ale ako ti tu pisu dievcata.. naozaj chces vychovavat dieta v takom prostredi kde bude svokra vyhadzovat psov na ulicu, vrieskat po rodine a znizovat tvoju autoritu?....

horana
27. okt 2014

Vzdy je to hop alebo trop.
Este nie je tak zle so svokrou ze sa da "vyhovarat" na to ze sa nenaslo dobre byvanie. Nemyslim to vobec v zlom, je to len jednoducha matematika.
Ked pohar pretecie, alebo sa nastavia inak priority, byvanie sa najde, ide len o tu mieru dolezitosti, aku tomu prisudime.
Hadam ze zatial su to len take relativne obcasne excesy, ale medzitym je to vnimane zrejme ako vyhodnejsie celkovo aj s nou. U mna by nebolo, ja tu pohodu a samostatnost kladiem nad vsetko ostatne a len vdaka tomu mam so svokrou v podstate ferove ba az kamaratske vztahy, uvedomujem si vsak ze akekolvek zvysovanie intenzity intekrakcii, a to ani nehovorim o spolocnom byvani by ma uvrhlo niekde kde byt jednoducho nechcem. Zivot je ale moc kratky na kompromisy v tejto oblasti. Myslim to uprimne.

asocial
27. okt 2014

@barnica Ked je svokrina len 1/4, nemozte ju vyplatit?

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barnica
autor
27. okt 2014

ona ani nesuhlasi s vyplatenim takze tam asi cesta nieje. je fakt ze su to obcasne excesy a inak vychadzame nrmalne a je divne stahovta sa z domu kde vlastnis 3/4... teda manzelovi sa to nepaci

0silvia0
27. okt 2014

@barnica no keď sa jednoducho bývanie inak vyriešiť nedá, ako píšeš, trocha tolerancie by skutočne nezaškodilo. Myslím, že ste ju na to vopred mali upozorniť, aj keď tvrdíš, že dopredu viete, že by frfľala. To je jedno, slušnosť patrí do nášho života a toto by bolo aspoň slušné a ľudské, nech by to spracovala akokoľvek.
Skús si len predstaviť, že by svokra začala doma chovať napr. mačku, potom si priniesla ďalšiu a nepovedala by Vám to. Tiež by Vám to nevyhovovalo, pretože vy chcete chovať psy... a skrížilo by Vám to záujmy... A treba brať ohľad aj na vek, mnohí starší ľudia vnímajú, že pes je chovaný za účelom stráženia domu a títo domáci miláčikovia, s ktorými sa zachádza ako s deťmi im jednoducho nezapadajú do predstavy o normálnom psovi. Každý má iné preferencie výberu domáceho zvieraťa a keď viete, že svokra má voči všetkému výhrady, tak by som výber domácich zvierat volila podľa tolerovateľnosti zainteresovaných v rámci dvora a spoločného domu.

katarina644
27. okt 2014

@barnica ahoj, ja ta v podstate obdivujem, ze dokazes byvat so svokrovcami, ja vidavam svokru raz alebo dva razy do roka a to mi v pohode staci. byvame sami, aj ked mame v meste nasich s domom, ale ani brat ani ja tam nebyvame. takze asi tak... ja by som si so svokrovcami nerozumela a v podstate ani s nasimi, ale vychadzam s obidvomi stranami, kedze sa casto nenavstevujeme. mama mi pride pomoct aj s otcom obcas, brata vidavam uz pomaly tri razy do roka, ale prezijeme.