Som smutná z kamarátky

bambulka317
23. feb 2015

Som z toho smutná, moja kamoška o ktorej som si myslela že je naj na ňma úplne zanevrela. Po tom čo som otehotnela sa náš vzťah začal akosi rúcať, mala som iné problémy .. ona tiež.. hoc som mala toho veľa okolo bábätka tak som si našla čas zavolať jej a spýtať sa čo má nové.. keby že jej nezavolám tak ona sa ani neozve. Ja teraz čakám druhé bábo a ona je stále bezdetná. Povedala som si teda že jej nebudem volať .. bola som zvedavá za aký čas sa mi ozve.. Sú to už dva mesiace.. a ona mi vôbec nezavolala.. keby bolo na mne volám jej každý druhý deň, vždy ked sme spolu volali, pozývala som ju na návštevu.. ona mňa nikdy.. Keď sa na to tak spätne pozerám.. ozvala sa iba ak niečo potrebovala.. ozaj mi je z toho smutno ☹

mojebabo18
23. feb 2015

smutné, ale ber to tak že to nebola pravá kamoška... 😵

bonaqa2013
23. feb 2015

Tak buď rada že ti už nevolá. to nie je kamarátka resp. o ničom.

bambulka317
autor
23. feb 2015

@mojebabo18
@bonaqa2013 poznala som sa s ňou od základky.. hovorili sme si všetko.. mylslím na ňu každý deň, kontorlujem facebook či mi aspoň nenapísala.. nič.. vidím len že voľačo lajkuje čiže tam chodieva.. fakt tomu nemôžem uveriť.. nie som človek čo má veľa kamarátov.. teda takých čo si ich pustí až k telu a čo o ňom vedia všetko.. ona taká bola.. toľko krát som jej pomohla, poradila .. dohodila prácu.. dokonca zabudla na moje narodeniny.. celé zle.. ☹

mojebabo18
23. feb 2015

@bambulka317 verim že to zamrzí... 🤐

tinushka13
23. feb 2015

tiež zdielam nazor ze ak by to bolo naj kamaratsvto z oboch stran tak si bduete nielen volat ale budete pomaly spolu aj na WC xhodit 😀 skor ta asi mrzi to sklamanie z toho ze to nebolo kamaratstvo ako si si ty myslela 😒

bambulka317
autor
23. feb 2015

@tinushka13 kamarátstvo to bolo skoro 10 rokov.. od 2011 to šlo dole vodou a teraz to už je totálne v koncoch.. ☹

tinushka13
23. feb 2015

@bambulka317 ja som na tom podobne... :-d tiez od zakladky.. naj kamoska a podrazila ma takym sposobom.. a ja som odpustila.. no nakoniec mi povedala par teplych slov ked bola opita a velmis a ma to dotklo..to bolo to posledne co mi povedala.. a su to dva roky.. no napriek tomu mi chybaju tie casy ked sme spolu chodili von.. ja som mala komu zavolat kedykolvek.. teraz mame rovnako stare deti a by sme sa mohli stretavat.. nase deti sa spolu hrat a miesto toho sa nepozname.. smutne ako sa ludia vedia zmenit.. 😒 bude ta to mrziet.. velmi dlho.. nezabudnes.. ale musis ist dalej.. ja som si nasla skvele maminky okolo seba ked sa mi narodila dcerka.. mame spol. zaujmi a uz nerieisme blbosti ale plienky.. mliecka.. zubky.. kakanie.. kociky.. 😀

bambulka317
autor
23. feb 2015

@tinushka13 Našťastie mám jednu maminu s ktorou som v každodennom kontakte.. zopár mamin čo sa s nimi raz za čas stretnem.. ale ozaj.. bude ťažké to nechať tak... toľko krát si poviem že jej predsa len zavolám..no potom sa schladím myšlienkou že ona sa 2 mesiace neunúvala..

blahowoman
23. feb 2015

@bambulka317 netrap sa!!!! Ja ,pomahala ,,kamaratke'' sama s dietatom je,ja vydata,auto ...pomahala som jej vzdy ked nieco potrebovala,odviezla,zaviezla. Vylety-jar,leto,jesen,zima boli vzdy planovane s nimi kedze to mala tazsie ako ja ,a ona? Odvdacila sa mi tak,ze mi chcela ukradnut manzela ☹ !!!!! Myslela si,ze ked z huby vypusti loz s kym spavam,manzel jej padne k noham! Nastastie mam normalneho manzela a nas vztah tento jej blud nijak neutrpel. Ja viem,ze ta mrzi chovanie tvojej ,kamaratky,,ale bohuzial to musis preglgnut a zmierit sa s tym. Asi nie je taka kamaratka ako si si myslela a toto naozajstna kamaratka nerobi.

tinushka13
23. feb 2015

@bambulka317 na tom nie je nič zlé že by si chcela zavolať.. len k čomu by to asi aj bolo, že? z tvojej strany všetko úprimné, máš záujem.. a z jej.. čo by ti povedala? hmm. sama od seba asi nič ..pokiaľ by si sa nevypytovala.. na kavu by ťa asi tiež nezavolala .. už by to nikdy neolo také aké ti to teraz chýba.

henamichal
23. feb 2015

@bambulka317 Ty si ju vždy mala radšej než ona Teba. Len vtedy ťa potrebovala, keď niečo od teba chcela. Si jej úplne ľahostajná. Nezaslúži si tvoju dobrotu. Kašli na ňu. Závidí Ti tvoje dieťa aj druhé tehotenstvo. Keby ťa bola mala rada tak veľmi ako Ty ju, už by sa ti bola dávno dávno ozvala. Staraj sa o svoju rodinu a nestrácaj energiu na túto osobu. Brala by ti len energiu. To mi ver. Skús na ňu zabudnúť. Nikdy ti nebola vernou kamarátkou. Poznám takých ľudí. Majú čiernu dušu.........

blahowoman
23. feb 2015

@henamichal suhlasim!

janinah
23. feb 2015

Nerieš,možno márne túži po deťoch a tvoje šťastie jej pripomína jej nešťastie.Kamarátky si nájdeš nové medzi mamičkami v okolí.Ja by som sa jej nepchala do priazne.

zaraaa
23. feb 2015

smutne,viem sa vžiť do tvojej koži ako ta to asi trapi ale tvoju kamošku očividne nie ☹ budeš si musiet najsť lepšiu kamošku,lebo ludia su v dnešnej dobe zly,tak si treba davať pozor na ludí okolo seba,lebo teraz je to len o využívanosti a ked ta nepotrebuju,ani nezavolaju.

moni73
23. feb 2015

@bambulka317 pojdem proti vsetkym 😉 . mam naj kamosku 27 rokov, od gympla. ona mala skoro dieta, potom dalsie. myslim, ze obdobie, ked boli deti male sa ozyvala viac ona mne 🙂 . ona bola doma s detmi, ja som zila 😀. urcite to nie je zrovna pekne, ale je to podla mna logicke. kamoske ale muz povaroval a my sme aspon raz za 1-2 mesiace boli spolu vonku, obcas som zasla k nej (mam rada deti a ano aj som zavidela v dobrom), volali sme si. ustali sme to, ja som rodila, ked jej deti mali 6 a 10 rokov. teraz sa vidime tiez cca raz za mesiac, mozno 2x si zavolame. nemeriam kamaratstvo tym, kto komu kolkokrat vola, viem, ze ked budem nieco vazne potrebovat je tu pre mna a naopak. takze ja by som ti naopak poradila, ak citis potrebu jej zavolat, kludne volaj. ono sa to moze casom obratit. prajem ti, nech vam to vydrzi 🙂

mandevilla
24. feb 2015

@bambulka317 akoby si písala o mojej kamarátke. Škoda reči, boli časy, keď som si aj rozplakala kolo nej, ale už to skrátka beriem reálne, že som sa v nej pomýlila, v podstate mi celú dobu závidela. .mrzí to ale už nebolí. Mám skvelého manžela, dcérku, ostatné mi netreba.

evelynm
24. feb 2015

mozno je to len prirodzeny vyvoj. Niektori ludia idu s nami celym zivotom, niektori len castou zivota. A ak sa nam zo zivota vytratia, netreba ich odsudit.
Ty teraz zijes inym stylom ako ona, riesis ine veci, cas ti mozno bezi pomalsie ako jej. Neodsudzovala by som ju hned. Nevies, preco je to takto. Mozno sa niecim zaobera, mozno ju nieco trapi, mozno... Trucovanie a cakanie, kto skor zavola, nikam nevedie. Ja by som sa jej na to normalne spytala - ci sa ma dobre, ci ju nieco netrapi, ci sa nepotrebuje porozpravat... Povedala by som jej, ze mi nase rozhovory chybaju, ze ma stale miesto v mojom zivote.

nannyforu
24. feb 2015

nevies o tom,ze narodenim dietata,zena straca vsetky bezdetne kamosky....to je zivot,proste to tak je....

nela1916
24. feb 2015

No... Ako bezdetná ti môžem povedať aj niečo z druhej strany. Už sa mi totiž pár takých vzťahov pokazilo, teda s tehotnými kamoškami. Predstav si to: Fungujete takmer na jednej vlnovej dĺžke, zdieľate spoločné trable, no a zrazu zmena, kamarátka otehotnie. Tá odrazu začne riešiť ale úplne iné veci, pre teba takmer riešenice z iného sveta (a nie, nemusí to byť zrovna závisť tej bezdetnej strany), proste jeden zrazu cíti, že je mimo hry.

Raz som sa tak ešte na vysokej škole po dlhom čase stretla s kamarátkou z detstva, ktorá sa medzi tým vydala a aj porodila. Veľmi ma šokovalo, aká zmena to s ňou prebehla, lebo hoci bola odo mňa len o čosi staršia a viac-menej vo veku môjho vtedajšieho frajera, nedalo sa s ňou hovoriť o ničom "neserióznom", jedine tak o predaji bytov a financiách, navyše som z nej cítila akýsi postoj pohrdania ("ty sa tu len tak poflakuješ a ja sa tu kvôli malej takmer pretrhnem"). Tým nechcem povedať, že to musí byť váš prípad, no ber to proste ako príklad zo života.

Človeka totiž v takých situáciach napadne kadečo: Veď ona ma už nepotrebuje, má dieťa a svoj svet a vystačí si aj bezo mňa. Máte sa vy dve vôbec o čom zhovárať? Možno ak ty máš potrebu hovoriť o svojich záležitostiach, ona sa vôbec nechytá a je z toho frustrovaná. Teda neviem koľko máte rokov, myslím, že čím viac starneme, tým viac žien okolo nás má deti, takže to už aj slobodné a bezdetné postupne musia prestať vnímať tragicky, ale...

Ale inak ďakujem za podnet, je super počuť to aj z druhej strany (aj keď sú ženy zahltené materstvom, nestrácajú záujem o bývalé kamarátky, aspoň v tých vzácnych prípadoch).

ajana1
24. feb 2015

Nesud ju ked nevies ci ona sa necititi tak isto. Ty ako osoba si sa tehotenstvom zmenila a mozno si nema co s tebou povedat. Ved koho by bavilo sa stale rozpravat o plienkach a detoch ked je slobodny?

snehuliacka
24. feb 2015

Chápem tvoje sklamanie, ja už vyše štyroch rokov bojujem som sklamaním z "kamarátky". Vyrastali sme spolu ako sestry, prešli sme si spolu pubertou, prvé lásky, verila som jej vo všetko. Keď skončila školu, nedarilo sa jej dobre zamestnať, tak išla do zahraničia. Keď prišla domov na dovolenku, nevedeli sme sa od seba odtrhnúť, čo sme si boli také vzácne. Skončilo to tak, že sa mi zrazu neozývala, neodpovedala ani na narodeninovú SMS. Až som sa od jednej kamošky dozvedela, ako ma poohovárala pre to, že som sa z jednej disco zbalila o jednej domov, lebo som tam po pracovnom týždni únavou zaspávala a jej sa to strašne dotklo. To som pochopila, že keby bola taká úžasná kámoška, tak sa na takúto banalitu neurazí. Teraz keď príde domov, tak sa ani neozve, aj keď sa stretneme, tak je to také suché ☹ Máme synov v skoro rovnakom veku, takže by aj téma na rozhovor bola, ale neni záujem. Ešte stále to bolí a dlho určite bude, ale idem ďalej.

kiki68
24. feb 2015

ehm, nechat take kamaratstvo vykapat a zuzit to na facebookove Happy Birthday a dovi dopo. Niektore kamaratstva takto prrodzene odidu, neda sa s tym nic robit. A vsetka cest,ze si jej stale volala, pozyvala ju,hoc uz mas babo a mas teda milon inych starosti nez mysliet na nu. No co najdes si ine kamosky. Ja odkedy som odisla do zahranicia, tak je iba par kamosiek s ktorymi sa intenzivne bavim, volame si, piseme, dobre ze neposielame postove holuby... ten ostatok je presne taky ako ta Tvoja kamoska. Zrazu sme sa zacali vidiet, pocut raz za pol roka, potom uz raz za rok a potom to skoncilo na facebooku tym Happy Birthday a smitec.

zajkka
24. feb 2015

@bambulka317 určite veľmi trpí,že nemá vlastné dieta(teda ak ich chce mat) a má psychicky blok ťa preto nenavidiet.Nieje to preto tá pravá kamarátka.Buď rada,že sa nestretavate,lebo nic od nej by nebolo úprimné 😒 a iba by ti robila zle nejakými blbými rečami.Nieco podobne zazila moja sestra ☹

ajana1
24. feb 2015

@zajkka preco by jej mala zavidiet? Podla "vypoctov"maju najviac 28 rokov a nie vsetky zeny su v tych rokoch pripravene na materstvo a manzelske povinnosti. A hlavne jej kamaratka chodi do prace kde je urcite aspon do dakej 5 - 6 vecer, ak ma priatela chce byt s nim alebo ist na kavu, zabavit sa co vacsina mamiciek na materskej dovolenke uz nerobi. Zvacsa cakaju kym sa manzel vrati z prace aby si oddychli a venovali sa aj jemu chvilku. Vsetkym vam je jednoducho sudit ale maloktora sa pozrie na veci z pohladu tej druhej strany. Ja si tiez volam so svojou najlepsou kamaratkou raz za 2 - 3 mesiace a stretavame sa len par krat do roka ale o to intenzivnejsie.

miriam11
24. feb 2015

@bambulka317 ahoj, uplne Ta chapem. Mam to podobne, ako som zostala tehotna s prvou dcerkou zrazu slo nase kamaratstvo na dovolenku:( Ked mala dcera 15 mesiacov, musela som nastupit spat do prace, nase kamaratstvo sa trosku popravilo, ale uz to nebolo nikdy ako predtym. Ona je stale bezdetna, workoholik, ma uplne ine priority. Porodom druheho drobca som " stratila" kamaratky vsetky. Maly má 7 mesiacov a nikto nezavola ako sa mame, nepridu nas pozriet, neexistujeme. Uvedomila som si, ze som tu bola len preto, ked nieco potrebovali. Dokonca kolegyne v praci sa tvarili akoze kamosky a ked som im zaslala cez sviatky e- mailom zelanie vsetkeho dobreho aj s fotkou deticiek, nikto neodpisal aspon jedinu vetu,hoc tu spravu dostali Čo si o takých pomyslieť? Dnes je svet plny zhonu, zavisti, stresov. Preto hlavu hore, zameraj sa na nieco ine a neboj sa, urcite sa v zivote objavi ozajstna kamoska, nielen taka sebecka akoze🙂🙂🙂

hejdita
24. feb 2015

tak u mna to je inak 🙂 kamaradka zo zakladky najlepsia vsetko sme spolu robili boli sme MTduo nase inicialy jednoducho nerozlucne ako som sa vydala tak sme sa navstevovali ale ako som sa prestahovala tak bolo cele inak .... uz sme neboli v stejnej dedine takze leda autom lenze ked niesu financie tak hold to nejde par krat prisla a parkrat sme boli spolu aj na vylete a bolo to super potom isla do Londyna ako oupair a nakoniec sa prestahovala do Grazu v rakusku odkial ked prisla domov prisla ona k nam ja som medzitym uz otehotnela takze mi to vyhovovalo neisom ten typ cloveka co sa trepe s deckom bardke niesom ten typ a teda naco sa budem trepat k ich rodicom ked tam nebyva aby som ju videla ked som nevedela ako dlho s nimi chce byt takze sme sa dohodli ze prisla ona k nam a teda vzy sme casu uzili 🙂 bolo to fajn pisali sme si po internete nebolo to take caste ako predtym a akosi to islo do stratena behanie okolo dcerky sposobil ze nebolo tolko casu ale o mna ani neslo ja som jej vzdy napisala co sme robili ako bolo ako sa ma vsetko ako predtym len ona mi pisala kratke spravy tak ale ok sak zacala studovat jazdili s priatelom po dovolenkach a tak vzdy som tu bola pre nu ked mna potrebovala vyrozpravat sa a ja som sa jej vyrozpravavala z problemov co boli ci uz zdravotne alebo financne sak ktora mlada rodina je uplne natom vzdy dobre ..... ok takto to islo dlho ked prisla k rodicom prisla aj k nam medzitym uz som mala 2 deti a muz ktory neni uplne ze spolocensky tak proste vzdy prisla ona a vyhovovalo mi to ona prisla vlakom az k nm do mesta tam sme sa stretli a potom prisli pre nu alebo sme ju zaviezli k jej rodicom .... lenze ona chcela aby sme isli aj k nej na navstevu .... a mali sme financne tazkosti a nedalo sa a v podstate som jej povedala ze niekedy hej ale ze teraz nie a ked viem ze jej priatel byval u jeho rodicov a teda ze by sme navstivili celkom zrlozite rodinne vazby tak som to odkladala .... preda len 4 hodiny cestovat s detmi autom a na otocku a este ked by sme potom stradali tak je to celkom pochopitelne ona deti nema studuje a studuje pracuje a pracuje ... celkom odlysne aj co sa tohoto tyka ze decka barco mozu vyviest rozliat a nemam rada tieto trapne veci ked ti pise aka je rada ze ma krasne nove veci nieze by som nedavala na decka pozor ale nevedela som si to predstavit v uplne inej zemi kde sa hovori nemecky a co by tam robil moj muz a decka 😀 proste nepredstavitelne ale nevadi bavili sme sa dalej a potom som jej cosi povedala moj nazor na jednu vec a od tej doby same vytky a ponizovanie a ze ona sa pre mna obetuje a ze ja jej nic nedavam ze niesom prava kamaradka a ze jej zavidim a co ja viem co este ostala som ako oparena ..... nechapala som preotoze aj ja som tu pre nu bola inym s posobom ono sa cloveku bez deti a dobre platenou pracou dobre jazdi a kupuju darceky na ktorych nechavala aj cedulky aby som vedela kolko za mna utratila ci co ako mne co mame 3 deti a kupovlaa som jej darceky vecsinou za 200stovky ..... jeden krat zrovna na jej narodeniny nam blbol net a napisala som jej cez net zelanie nemala som kredit a ona mi povytykala ze si myslela ze narodeniny su pre nas dolzite (tak ako pre koho pre nu hej keby mne nezazelala tak si poviem nevadi asi sa nieco stalo) tak som jej zdlhavo vysvetlovala ze preco a co a vzdy som ju chvalila aka e sikovna a statocna a to jej bolo po chuti a ako jej raz poviem nazor iny ako ocakavala tak hned bolo zle ..... niekedy je to inak ako to vyzera a ked som sa s nou rozlucila s laskou jej povedala ze nechme to teraz tak a ze napiseme si neskor ako sa mame tak to nie vzdy potrebovala mat posledne slovo ona az mi napisala co si o mne mysli ona tak mna blokla 🙂 jednoducho mi povedala ze do mna nebude davatenergiu zbytocne 🙂 akoze som nechapala ved aj ja co som do nej vlozila energie sak aj kamaradstvo je niekdey o tom ze prinasame obete ... to je ako z detmi predsa ked nebudeme do deti davat energiu nasu tak zomru musi clovek mud at jest prebalit a tak a pride casom vysledok lenze ona to videla len tak ze ona dava a ja nie co narobim mozno aj lepsie ze sa nebavime mna to mrzi ja na nu casto myslim .... aj jej sms napisem potrajem ale minapisala ze si to nepraje aby som jej pisala neuprimne sms 🙂 co uz nepochopena zivot niekedy neni uplne idealny a ze vsetko ide ako chceme ..... proste nechat to tak a treba niekedy casom sa to udobri 😀 no a to som sa vypisala teda riadne ... aj ked vela veci tam je ale naco budem podrobnosti vypisovat nehovorim ze som robila vsetko skvele ale tak ja neviem zabudnut to cim vsetkym sme spolu presli kedy som ju drzala ja ked jej rodicia dennodenne nadavali a bola som tu pre nu ale ona asi zabudnut chce lebo jej to neni asi blizke a mile neviem do hlavy jej nevidim .... velmi sa zmenila tym ze ma dostatok financii mam pocit ako keby mala pocit ze moze vsetko ale nikto jej nato nemoze povedat krive slovo 🤐

mandevilla
24. feb 2015

@ajana1 a preco by nemohla závidieť? Nesud všetky podľa seba. Väčšinu he ti tak. Moja závidela ešte pred dieťaťom. To, že naň milujúceho manžela, zázemie a som šťastná. A ako ti viem? V slabej chvíľke, úplne nečakane vysypala zo seba všetku nahromadenu závisť. Vykricala mu veci, že ju nezaujímam atd. Prišla som domov ako v tranze a hodinu pozerala potichu do steny a v šoku plakala. Je to sebecky fracek. Ma 40 rokov a stále je sama. Kazdy vzťah jej stroskotá. Vlaci sa s 20 ročnými chlapcami. A závidí ostatným pevný vzťah.

jabadaba
24. feb 2015

@bambulka317 to Ti verim, ale asi je cas ist dalej. Bez "kamaratky". Priatelstva maju fungovat vzajomne. Len tak su to priatelstva. 😉

bambulka317
autor
24. feb 2015

@ajana1 práve to že ona je doma, lebo je nezamestnaná.. vždy sa mi sťažovala ako sa ona nudí.. a aj napriek tomu sa o mňa nezaujíma

ajka1973
24. feb 2015

Ja mam tiež takú "kamaratku " a som z toho tiež smutna nechapem ako som to nevidela aká je ☹ chapem ta ako sa citis ☹