Svokra mi robí problémy

30. máj 2023

Baby už nevladzem 😭 tak som sa snažila pomáhať, vychádzať, vyhovieť, pomôcť. A samé naprieky na mna sú od svorky, začala na mna zvyšovať hlas 😵‍💫 na co nie som zvyknutá. Len preto že jej vadi, že sa jej syn pred 4 rokmi za mna oženil. Už naozaj nevladzem. Vyvoláva mu, chce ho zmanipulovať… katastrofa. Manžel stojí na mojej strane ale už jeho matka tak tlači a hučí do neho, že je sám na totálnu vycerpany. Prepáčte, že ďalšia diskusia o svokre ale neviem komu sa mám vyrozprávať.

doriiis
30. máj 2023

No tak je načase zvýšiť hlas aj u teba a svokre ukázať a povedať,kde je jej miesto

marcellka32
30. máj 2023

No a prečo to robí? To nevie tvoj muž rázne povedať svojej mamičke aby prestala? Mala vyhliadnutú inú nevestu?

autor
30. máj 2023

@doriiis zrejme budem musiet, som úplne nekonfliktný typ
@marcellka32 áno mala🤦‍♀️ a neviem prečo to robi, mužov otec skvelý človek je, sám mi hocikedy povie, že si ma veľmi obľúbil, a led to povie tak svokru ide roztrhnúť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
30. máj 2023

@elizabet173
tie telefonáty chápem. mužovu matku keď to chytí a začne vyvolávať, tak mi ho je ľúto. no nezloží jej, možno z úcty možno z ľútosti.

hope87
30. máj 2023

Vsetko ma svoje hranice a vy si tie svoje nechavate stale posuvat...ale preco? Taku este nehrali, aby na mna napr. svokra skusala zvysovat hlas, bez toho, aby mala odomňa jasnu spatnu vazbu. Raz, roky dozadu, to spravila a som ju s prepacenim v momente "upratala". Slusne ale VELMI dorazne a so spravnymi slovami a s dovetkom, ze si vyprosim, aby sa ku mne, ako ku dospelej zene, tak spravala. Aj bola "chvilu" urazena a postazovala sa na mna, ako som sa zachovala ale ja som sa len branila a svedomie som mala ciste. Odvtedy uz taky problem nebol a rozumieme si velmi dobre. Evidentne bolo treba jasne ukazat hranice.
Inak to, ze tvoj muz je ochotny pocuvat jej hucanie a nareky, je pre mna zahadou. Kurnik sopa, sa zodvihnem a jasne poviem, ze to je uz cez ciaru a ak s tym neprestane, prerusite kontakty.

hugger
30. máj 2023

Tvoj muz sa musi rozhodnut ktora zena je v jeho zivote na prvom mieste a pomozt je riesit jej problem ako muz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
30. máj 2023

@autorka Bývate sami alebo u svokrovcov v dome? Ak máte vlastné bývanie, tak sa so svokrou vôbec nemusíš stýkať alebo môžeš návštevy radikálne obmedziť. Ak žijete u svokrovcov, tak je načase začať uvažovať o vlastnom bývaní.

mondolina
30. máj 2023

@elizabet173
ja tomu rozumiem, ale ona je aj psycho( aj papierovo), takže ju berie ako chorú.
to len na margo, že to nemusí byť vyrovnaný vzťah.

animus
30. máj 2023

Zo začiatku som mala so svokrou rovnaký problém, telefonáty 5x denne, neustále má ohovárala, prosila manžela aby sa na mňa vykašľal. Raz už mužovi pretiekol pohár trpezlivosti, šiel tam bezomna a rázne jej vysvetlil, že sa so mnou nerozide a určil jej hranice. Nesúhlasila, takže nastala odmlka. Manžel s ňou nekomunikoval viac ako rok. Po tomto období jej len oznámil, že čakáme bábätko, len pre info aby nečakala žiadne zmierenia a podobne. Sama si uvedomila, že keď chce vidieť vnúča musí sa zmeniť. Prešli už tri roky, nie sme najlepšie kamošky na svete ale vychádzame si úplne normálne a pravidelne sa stretávame. Rešpektuje ma a ja rešpektujem ju.

andrejka1974
30. máj 2023

Jednoducho ešte raz závisí hlas tak zvýšite vy obaja a už jej nebudete zdvíhať telefony

rebrambora
30. máj 2023

Svokra je clovek ako kazdy iny. Povedz si svoje.
A tvoj muz... Akoze stoji na tvojej strane, ked nic nepovie?

svetlonos
30. máj 2023

Dohodnite sa s muzom ze to neexistuje. Zruste s nou na ostro kontakt, pozyvajte len svokra. Raz by na mna zvysila hlas, zhucim ju ze si to za klobuk neda! Kto nema uctu voci mne, nemam ja voci nemu. A hru na vek sa nehram! Aj keby mala 80 a pola protivna, budem protivna aj ja. To nie je o veku ale o drzosti! Bola taka aj za mlada.

miadi
30. máj 2023

Vlastne najvacsi chudak je tvoj muz vycerpany nevie si mamu stopnut.😆prepac nesmejem sa ze si nestastna ale na tom ze ho lutujes. On ta mà branit stopnut svoju mamu. Ked to nevie on kto iny to mà urobit? Jemu vola. On mà moznost nedvihnut. Povedat mame ze pri prvom krivom slove o tebe vypina hovor.. sorry nelutuj slabocha. Je dospely mà si vediet branit koho miluje. Je to jeho strana rodiny upratat by ju mal on . Ty by si dovolila svojej mame kricat na tvojho muza? Snad nie.

domkakvet
30. máj 2023

Zalezi podla mna aj od toho ako casto to robi, ako casto vola.

viestta
30. máj 2023

Tvoj muz tichucko stoji na tvojej stran, vie, ze jeho mama to prehana a nic jej nepovie? Tak zas az tak na tvojej strane nestoji. Aj s mamou sa daju spravit poriadky. Je to v prvom rade jeho kapusta aby to dal na poriadiók. Az ked on zlyha alebo nic nespravi, tak nastupis ty. Razne ale slusne.

autor
30. máj 2023

@elizabet173 veď toto, že nevie zložiť 🤦‍♀️ hučí mu somariny do hlavy totálne ale môj muž pocuva🥶
@hope87 máš veľkú pravdu. Musim jej pri jej najbližšom záchvate povedať, že nech si to ku mne nedovoľuje, vieš ona chcela inú ženu pre svojho syna🤦‍♀️ a preto to celé
@rebrambora z ucty mame dvihne, ale vidím že už jej častokrát v poslednom čase nedvíha, proste nechce už počúvať jej keci
@svetlonos máš pravdu, je odo mna o dosť staršia a si mysli, že ju budem počúvať na slovo 🤢🤮
@miadi môj muž si lepšie rozumie s mojou mamou ako so svokrou🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ aj to niečo asi vypovedá
@viestta ďakujem

dilino
30. máj 2023

Poriadne jej povedať na drzovku čo si o nej myslíš.Nedaj na seba hukať a vreskať od cudzej osoby.To že je tvoja svokra ešte ju neopravnuje na teba kričať.Ja by jej tak vyčistila žalúdok že by letela od nás ako špinava handra.Ale to som ja.

kitycat
30. máj 2023

Za 4 roky + cas co ste spolu chodili sa ta nezastal??? 🥲

autor
30. máj 2023

@kitycat zastal sa Ma veľakrát no teraz mám pocit, že už sám je na ňu nazlostený a už len cakam kedy vybuchne

autor
30. máj 2023

@dilino no ešte raz zvýši hlas a už jej poviem svoje

kitycat
30. máj 2023

Nezastal sa ta dostatocne..

autor
30. máj 2023

@kitycat to máš pravdu 🥶 až keď ste mi tu ženy napísali svoj názor tak už sama vidím

lilizzachy
30. máj 2023

Musíš sa s mužom porozprávať či tá naozaj miluje a ak áno musí sa tá zastať a matke vysvetliť že to je jeho život, on si tá vybral on s tebou žije a ak sa jej to nepáči akceptuje to,ale nech ti dá pokoj a nech už túto tému viac neotvára. A pohroziť jej že ak s tým neprestane, prestane jej dvíhať telefón aj tam chodiť. Ja by som toto nezniesla.

dilino
30. máj 2023

Nemôžeš sa dať a stať a ONA vrieska jak orangutan.Normálne na nu ostro vystup tak ako ONA na teba.To že je to tvoja svokra neznamena že si na teba môže dovoľovať.Normálne jej povedz že čo si to dovoľuje či si jej z rite vypadla.Poriadne a muž keby sa ozval a stal by na strane svojej matky ten by dostal takej hubovej polievky že by to nepredýchal do konca života.

mircalla
30. máj 2023

Problem je tvoj manzel, ze to dopusti a nechal to zajst az tak daleko. Zastat sa asi nestaci. Mal davno razne zakrocit, totalne sa Vam to obom vymklo z ruk. Podla mna je moc makky

autor
30. máj 2023

@mircalla máš pravdu, je príliš mäkký a príliš divízny k nej 🥵 a ona si to vôbec ale vôbec nezaslúži

anjelik107
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
1. jún 2023

To kde sme, aby dospelému chlapovi matka neustále dirigovala život, komandovala ho a ešte mu priateľku vyberala? To čo sme v Pakistane, kde sú rodinou dohodnuté sobáše? . To je aj ona kompletná? A tvoj muž je nesvojprávny, to jej nevie jasne povedať - vybral som si ju, keď sa tebe nepáči, je to tvoj problém, ja s nou budem žiť a nie ty a neželám si, aby si s nou takto rozprávala. A ty svokre povedz - keď ja rozprávam s vami slusne, môžete snáď aj vy so mnou, úcta ma byt vzájomná, nielen ja ku Vam, ale aj vy ku mne. Vás syn si ma vybral a už je na čase, aby ste to začala rešpektovať.