Svokra mi stále chodí do bytu

zuzanka66
8. mar 2023

Ahojte .Mám taký problém .. ešte ani nebývame ale pristavili sme k svokrinmu domu,všetko sme jej opravili za vlastne peniaze (s manželom sme sa tak dohodli ze to všetko pritiahneme aj za nu) a my pomaly dokončujeme náš osobitný ,,byt” . Mame svoj vchod,na opačnej strane od jej vchodu .
Ale co ma stve je to ze toľko co tam prídeme,ideme niečo robiť hneď k nám pride nonstop každý jeden deň . Proste mám tam robotu a ona si tam sadne a chce žeby som s nou vkuse kecala ..popripde sa mi vsade začne prechádzať a obzerať veci . Deti sa nám pekne same hrajú v izbách,svokra pride a začne ich buď kŕmiť sladkosťami,robiť hlúposti vhodne veku 2 r dieťaťa (proste veci za ktoré upozorňujeme našu 5 roc.dieta ) alebo ich začne lákať k sebe domov na sladkosti . Ale celkovo ma stve ze proste nie všetko co si tam vybalujem chcem aby videla,nie všetko akym spôsobom si niečo robím alebo proste ma len stve ze vysavam priemyselným vysávačom co robí obrovský hluk vo veľkej prázdnej izbe a odrazu sa mi objaví za chrbtom a ja idem dostať buď infarkt alebo nervový záchvat ..

ze ma vkuse sleduje kam idem/ideme co robime aký majster k nám prisiel,co nám prisiel robiť a co nám doviezol kurier atd .

Manžel má taký hlúpy zvyk že stále necháva odomknute ale to aj preto pretože tým že sa tam ešte prerába a dokončuje chodi s každým materiálom vonku atd.
Je rozvedená ma len jedného syna, môjho muža . Nudí sa celé dni do prace nechodí . Doposiaľ sme boli v byte,všetko bolo Ok .. teraz mám pocit ze mi to robí všetko naschval, mám z toho nervy v keli a vidím aj na mužovi ze uz ho to ,,obťažujé” ale je to proste jeho mama a on sa jej prevažne vždy zastane vo všetkom a neviem ako by zareagoval až by som mu to povedala ze mi to uz strašne vadi. Mám 33 a už dávno nie som zvyknutá nakoľko sme už cez 10 rokov spolu v byte a nie som zvyknutá na takéto ,,prenasledovanie “ .
Ja nemôžem za to že je osamelá,unudena,rozvedená ,atd..ja chcem žiť pokojne a kľudne bez toho aby som v 33 bola sledovaná ako nejaka pubertiacka,avšak svokrou . Mám normálne averziu na muža keď má chce chytiť za zadok vo vlastnom,lebo každú chvíľu pride svokra . 🤯🤯🤯🤯ja nie som taký typ človeka ktorý by jej vedel povedať drzo že má to neskutočne otravuje . Poraďte 🤦🏻‍♀️

pribinak
8. mar 2023

@zuzanka66 s tým si mohla rátať, kde ste sa vlastne prisťahovali k svokrovcom

Či máte vlastný alebo iný vchod, je to ich dom. Taka svokra to je vlastne taka LIVE camera

nyusika
8. mar 2023

@zuzanka66
nuz, s tymto ste mali pocitat skor, ako ste zacali byvat u svokry...aj ked teda pises, zer mate v jej dome " vlastny" byt.

a_alexandra_a
8. mar 2023

Jedna jediná a zásadná chyba - bývanie so svokrou. Z toho si nič dobré nemohla čakať.

andrea_82
8. mar 2023

presne tak, teraz je neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Buď jej narovinu povieš, že takto nie alebo to budeš musieť trpieť.

divokykonik
8. mar 2023

A práve takýmto veciam sme sa chceli s mužom vyvarovať, tak sme odišli o pár km ďalej od svokrovcov. Kým budete bývať na jednej kope, aj keď v oddelenom bývaní, nezlepší sa to. Akože asi nemáte veľmi na výber, takže skúste to s ňou v pokoji prebrať, možno sa uvedomí. 🙂

beata_k
8. mar 2023

@zuzanka66 kolegyni takto chodil neohlasene svokor, mal kluce. Raz ju nacapal nahu ked vysla z kupelne. Uz neohlaseny nechodi 😆 Skus aj ty 😉

animus
8. mar 2023

@zuzanka66 nuž čo dodať. Životná chýba. Tvoja frustrácia sa bude stupňovať, nervy sa začnú nabaľovať. Niečo povieš, príde konflikt. Z tejto situácie nevidím svetlé východisko.

h2
8. mar 2023

Keby som vysávala hlučným vysávačom a ona by sa mi zrazu zjavila za chrbtom, tak by som jej povedala, že toto nech mi už NIKDY neurobí. No a potom by som už pokračovala, že je normálne a slušné aspoň zaklopať a čakať, keď už k niekomu NEUSTÁLE chodím DENNO DENNE bez pozvania a bez štipky zamyslenia sa, či to domácim vyhovuje, alebo ich to obťažuje. Zrejme sa urazí, no ale čo už s tým? Ju tiež netrápi, že ty sa cítiš zle, keď je neustále u vás. Alebo ešte naozaj stále zamykať. Muž, keď chodí hore dole, nech si nosí kľúče so sebou.

tamtamka26
8. mar 2023

nechcem ťa strašiť, ale keď si predstavím, čo bude, keď budeš chcieť niečo robiť na dvore, príp. v záhradke...všade bude dirigovať 🙈

gejb
8. mar 2023

@zuzanka66 odsťahovať sa...alebo vymeniť zamky aby bola zvonku guľa a ona sa bez zazvonenia nedostane. Neviem si predstaviť ze si ktokoľvek len tak otvorí vchodové dvere....

zavana
8. mar 2023

ja by som nemohla takto fungovat. akoze v blizkosti svokrovcov myslim. aj ked mam moju svokru strasne rada, ale takto blizko byvat, to rozhodne je viac na skodu ako na uzitok. jednoznacne to nerobi dobrotu.

kvetinka75
8. mar 2023

ja neviem ženy ale to ste fakt také naivné, po všetkých tých problémoch ktoré zverejňujú iné ženy, čo majú so svokrami , že idete k nim bývať? Aj ke´d máme osve vchod. Buď budeš musieť byť taká drzá alebo to budeš musieť znášať. Nemyslím si že to robí naschvál. Jednoducho vás má po ruke, nudí sa, tak ide obzerať . Podľa mňa, aj keď zamkneš, tak zaklope. Možno 5x možno 10 x denne. Neviem koľko má rokov, prečo nechodí do práce, či je už na dôchodku. Neviem aký je typ, možno by pomohli nejkaé jej kamarátky, záluby.

darinks01
8. mar 2023

Práve pre toto by som tak nešla bývať aj keby sa neviem čo dialo, lebo to už potom nepozná tú mieru toho, že koľko chodiť je OK, čo je už cez. Bude to brať tak, že ste tam a môže kedykoľvek. Mala to takto kamarátka nakoniec s mužom skončili pred rozvodom, ptoom sa dohodli, že sa odsťahujú a dali vzťah dokopy.

banalu
8. mar 2023

Nech sa s nou muz porozprava a urci pevne hranice, ktore spolu dohodnete. Inak sa to nezmeni a ty sa osalis. A ked pravidla porusi, normalne vypoklonkovat prec. Prepacte svokra, teraz robime to a to, nemam na vas cas. Dohodli sme sa predsa, ze bla bla. Dovidenia a ukazala by som na dvere.

zuzanka66
autor
8. mar 2023

Zial už nemám na vyber,v byte sme byt už nemohli keďže muž musel kvôli svojim veciam do roboty(náradiu atd) chodit do domu a jej aj tak musel ist stále niečo opraviť a nastaviť a hento a tamto keďže má len frajera 100 km ďalej a je rozvedená .. pozemok na výstavbu nového nebol v okolici široko ďaleko a muz inde byvat nechcel ..no a opravili sme aj jej dom z našej hypotéky takze viac hlúpa žena by sa asi tazko hľadala ako som ja ale sak ja to viem .🤦🏻‍♀️ Vkuse nás vola k nej,no ja fakt teraz ledva stíham doma sprchu a nie vysedávanie a vypĺňanie svokre voľný čas ..
Ide aj o to že doposiaľ sme vychádzali dobre s celou jeho familou aj so strýkmi,lesnými,tetami atd a teraz im neviem čo o mne vravi lebo kukaju na mna jak na debila.. a vraj deti nechodia k babke,minule sa pytala mužova sesternica deti že prečo už k nej nechodia 🤦🏻‍♀️ Bože poslednú dobu mám pocit že kvôli nej skončím na psychiatrii

majkamasar
8. mar 2023

@zuzanka66 mozno sa aj ona pogrbuje leb s niekym porozpravat. Treba sa rozumne dohodnut. Alebo jej hned dat deti na prechadzku alebo nech sa s mini pohra. Sesterka byva s mamou svojou vlastnou. A tiez ten isty problem. Este len pride navsteva a uz je pri ich. Treba si to povedat nazaciatku aby sa z toho nestal zvyk.

deti95060810
8. mar 2023

no dôchodci vedia osladiť nevestám život...
nám ex svokra chodila sčítavať hrnčeky - samozrejme keď sme neboli doma, že či sme náhodou nerozbili...

jaskolka
8. mar 2023

Co ti poradiť? Veď to sa dalo čakať, keď ste tam začali stavať, aj keby ste mali x oddeleych vchodov, je to stále jej dom. A tak to bude brať.
Môžeš ju požiadať, aby to nerobila, alebo nech to spraví muž, ako jej syn, ale na 99,9% sa nič nezmení.
Možno neskôr keď už bude dokončené a nebude treba chodiť hore dolu, tak si zamykajte, no aj tak môže sa stať, že sa bude pýtať, kam idete, kedy prídete a podobne, vždy keď budeš na dvore a podobne. Toto je proste veľmi často daň za bývanie u svokry ci blízko nej.

zuzanka66
autor
8. mar 2023

@kvetinka75 je na dôchodku,a to je pravda že aj keď sme mali zamknuté bez hanbí klopala aj 10 x a napokon zavolala mužovi aby sme jej otvorili .
Rada by som to prebrala s mužom no ani neviem ako lebo fakt akoze je to jeho mamicka .

pribinak
8. mar 2023

@zuzanka66 s týmto by som nikdy ale nikdy nesúhlasila. Za predaj bytu ste si mali kúpiť maly pozemok a s hypotékou postaviť maly dom.
Malé ale vlastne.
Nechcem byt zlá, ale toto ružovo nevidím.

a_alexandra_a
8. mar 2023

Tak máš mamičkára a nasťahovala si sa k svokre. Myslím, že sama vieš, že to bola totálna blbosť, ktorá bude vyvolávať zbytočné napätie v tvojom manželstve. Tak už len - pevné nervy!

zuzanka66
autor
8. mar 2023

@majkamasar práveže k nej sestry a bratia chodia na kávu každú chvíľu ale jej to nestačí aj my sme tam chodili pravidelne s detmi na návštevu atd ale teraz mám kopec roboty na tom dome neviem kde mi hlava stojí a deti sú samostatne,máji nové izby chcú sa hrať skôr same .

vilma7
8. mar 2023

V tomto sa žiaľ nedá nič poradiť. Ale chápem ťa, mňa by už asi porazilo.
Neostáva ti nič iné, len s manželom to prebrať.

kvetinka75
8. mar 2023

@zuzanka66 tohto sa nezbavíš. Jednoducho si nemala súhlasiť a hotovo. Nie že nemohli ste tam zostať. Mohli ste to riešiť inak. Ale to už je teraz pasé. Prístavba pomaly hotová, muža odtiaľ už nedostaneš.
Ešte skús, ak máš roboty vyše hlavy - keď príde - povedať, nestíham ešte že ste tu aspoň mi pomôžete a šup niečo jej do ruky nech robí. Alebo ju vyšikovať za frajerom každý víkend 😂. Alebo aj na týždeň ak je dôchodca aj on.

majkamasar
8. mar 2023

@zuzanka66 skus sa normalne dohodnut. Ja to robim aspon tak ak chcem svokre nieco povedat. Ano babka ja nemam tolko casu ako vy. A obcas chcem mat aj volny cas. Vies ked su stale u nej surodenci berie to ako normalnu vec.

tamtamka26
8. mar 2023

alebo jej daj robotu, keď sa nudí.... aspoň nebude po daromnici vysedávať. potom už radšej chodiť nebude...😉

rivini
8. mar 2023

@zuzanka66 naozaj tazko radit. Taketo dvojgeneracne spolocne byvania funguju vacsinou len vo vzacnych pripadoch, ked si dotycni ludia naozaj dobre rozumeju a vedia vsetko vydiskutovat a vykomunikovat. Co vy ocividne neviete. Byvanie uz teraz nezmenis, jedine, co sa snad este mozno da, je sadnut si k rozhovoru a nastavit hranice-proste urobit jasno v tom, ze spolocne byvanie v jednom dome znamena pre teba to a to, neznamena zas to a to…proste popisat ocakavania, nechat svokru povedat svoje ocakavania a mozno najdete nejaky kompromis. Ale v zasade, ked svokru az tak velmi stale za chrbtom mat „nemusim“, tak sa proste nestahujem do jej domu…ona mala asi ocakavanie, ze budete jedna velka rodina, vzdy spolu, ze budete travit vela casu spolu. No a ty si asi chcela lacno vacsi priestor, muz mozno chcel byt blizsie k rodnemu miestu. No nejako ste vytesnili, ze s tymto riesenim mate svokru denno denne „na rohozke“…

matullienka
8. mar 2023

My s e postavili na pozemku vedľa svokrovcov, presne toto začala robiť moja svokra. Ja som si s ňou sadla a normálne jej povedala, že na takéto chodenie nech si nezvyka, že si to neprajem, že chceme mať súkromie. Teraz ešte nemáme urobené Parkovisko tak parkujeme keď prídeme na dom u nich vo dvore a vždy keď prídeme pošlem deti pozdraviť starkých a prídu na dom. Keď čo to porobime tak pošlem deti nech idú zavolať babku s dedkom na kávu. Minule som tam prvýkrát s deťmi sama 2 noci spala a presne som mala stres, že tam bude už nás navlecena stále a na moje prekvapenie prišli len keď sme ich zavolali. Minule nevedela, že som tam aj ja myslela, že len muž tak sa ospravedlňovala, že len tak prišla, že si myslela, že je sám a niesla mu jesť.

simkima
8. mar 2023

ono je fajn sa proste dohodnut v takychto pripadoch uz na zaciatku nad nejakymi pravidlami, kedze taketo generacne posluzitie nie je zakazdym lahke. tvojej svokre by si to maa vysvetlit a teda ju aj poprosit o to, aby to proste dodrziavala

h2
8. mar 2023

Autorka, ale prečo sa o tom bojíš hovoriť? Radšej budeš ty trpieť? Ešte so svokrou ako tak pochopím, že máš problém jej to povedať. Ale aj mužovi?! Prečo? Veď nemusíš hneď trvať na tom, že vás strašne otravuje a v živote už ju nechceš vidieť. Len nech to obmedzí a nechodí neohlásená. To nie je žiadna hrozná požiadavka, ktorú by si sa mala báť mužovi povedať. (Ja by som aj svokre povedala. Samozrejme, slušne.)