Svokra skúšala, či bude náš syn plakať

16. feb 2023

Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.

andrea_82
16. feb 2023

je to síce trochu divné, ale zase nič, kvôli čomu by som týždeň rozmýšľala a pýtala sa na to na MK.

katarinaba
16. feb 2023

A co ho ukradla? Asi by bola rada, keby ho mohla zobrat na prechadzku, postrazit ho. Tak vyskusala, ci s nou pojde, ci sa jej neboji, ako bude reagovat, ked rodicov neuvidi. A predpokladam, ze nezamrzol. Trosku zimy este nikoho nezabilo - sama pises, islo o dve minuty. Len hladas problem kde nie je.

goodidea
16. feb 2023
lulana79
16. feb 2023

preháňaš

kacernakokse
16. feb 2023

Podľa mňa je to odveci a nepáčilo by sa mi to a asi by som svokre vysvetlila, že je to cez čiaru. Ale že by som to musela rozoberať na modrom koníku? Zas ako taká tragédia mi to nepríde. Veď len vyšli a zas vošli. To dieťa tiež nie je z cukru že by ochorelo z takej chvíľky .

jesenzima
16. feb 2023

Preháňaš

0silvia0
16. feb 2023

Mne by vadilo na tom to, ze dieta neobliekla ked s nim vysla von. Ak dieta nie je zvyknute na taketo otuzovanie, mohlo by prechladnut a chorobu si "uziju" rodicia.

vikusjk
16. feb 2023

Spytala by som sa, ci teda plakal a poprosila ju, aby ho nabuduce obliekla, kedze bol nalahko a vonku je zima. Kedze si vsak nic nespravila, tak to pusti z hlavy a zit si kludne dalej, teraz s tym predsa uz nic nespravis

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. feb 2023

@katarinaba aleje to taký problém povedať, že by ho chcela na prechádzku a porozprávať sa s nami rodičmi či si myslíme či by plakal? To ho musí potajomky vynášať z domu keď na dve minúty odídem z miestnosti?

lolitka25
16. feb 2023

Mozno to bol spontanny napad a nie potajomky.
Niekedy mam pocit ze sa vyraba problem len preto lebo je to svokra…

babulkomale
16. feb 2023

Schovala by som jej kabelku a po hodine hladania a spominania kde ju mala a ci ju mala, by som jej ju dala so slovami, ze som bola zvedava, ci bude plakat.

katarinaba
16. feb 2023

Jasne, potajomky. Vyuzila situaciu, bola sama - otec v kuchyni, mama na WC - maly neplakal. Tak skusila vyjst z domu, aby ta nevidel. Kde je problem? Ved vychovala minimalne jedno dieta, co tomu malemu urobila? To len ty si problem, boze dufam, ze moji synovia si taketo ochechule nenajdu.
Mne ked prisli svokry a deti mi vzali a vydrzali byt s mini aspon 10 minut, ruky som im bozkavala. Ved su to babky, a deti ich vnucence - raz budes stastna, ked ti bude mat kdo deti postrazit. Vaz si to, ze sa vie postarat aj bez debilnych povoleni od premotivovanej matky.

belllinka
16. feb 2023

Zbytočne hysteričíš, nie aby si bola rada, že ti ho svokra chce zobrať na prechádzku. Radšej sa jej ospravedlň, v budúcnosti takúto pomoc veľmi oceníš

apolka77
16. feb 2023

Si veľmi precitlivena , veď nič sa nestalo. Kľud, trochu nadhľadu a zmyslu pre humor by nezaškodilo.

hederamonstera
16. feb 2023

Je to jej vnuk. Bolo by mi to divne kebyze to je nejaky manzelov znami alebo co.
Prehanas. Maly plakal? Asi nie. Nic sa mu nestalo.

jks27
16. feb 2023

Vy ste tu niektoré riadne protivné. Autorka sa len slušne opýtala na Váš názor a niektoré jej tu radite, aby vyhľadala odbornú pomoc…
Podľa mňa nepreháňaš vôbec. Je to divné, že ho takto vzala, a hlavne, že ho vzala neoblečeného. Buď ho mala obliecť, a tak ísť, alebo stačilo ísť do inej izby, KEĎ UŽ TAK. Ale nepríde mi v pohode, aby toto niektorá svokra, alebo aj tvoja mama keby to bola, skúšali 😀 ak ho chce niekam zobrať, veď nech sa opýta a ty dovolíš, ak by malý plakal, tak by sa mala hneď vrátiť.
Ale také skúšačky mi skôr prídu tak, že svokra/y sú chcú dokázať, že tvoje dieťa ťa nepotrebuje tak, ako si myslíš a že oni ťa vedia dokonalo zastúpiť.

Nabudúce jej povedz, že ak chce malého niekde zobrať, nech sa opýta, to je snáď slušne, a je jedno, či je to babka, alebo kto.

petulda333
16. feb 2023

@0silvia0 za 2 min dieta prechladne? Ved ho vzala max pred dvere. To Snad nie

anickabasnicka
16. feb 2023

tak když viděla, že je malý v pohodě, tak to chtěla vyzkoušet, jetsli bude v pohodě i když odejde ze známého prostředí. kdy to jako měla zkoušet? když bude uplakaný nebo nevrlý popřípadě nemocný? navíc, kdyby jsi u toho asistovala, tak by dítě možná řvalo, protože by mělo pocit, že ho berou od tebe. takhle to bylo přirozené a malý si ani nestihnul všimnout, že tam nejsi. tak se to dělá i ve školce, že se děti zabaví a odvede se jim pozornost na něco jiného, aby se rodiče nebo jiný doprovod mohl nenápadně vzdálit. jinak to dítě vříská za lidmi, které vidí jak mu mizí někdě v dáli....takže klid. vemto jako pokus svokry o to, jestli bude moci být se svým vnoučetem bez tvé přítomnosti, a když ano, tak toho využij a hybaj s manželem na nějakou pěknou večeři nebo vycházku jen ve dvou. nezapomen, že jsi i manželka, nejen matka

0silvia0
16. feb 2023

@petulda333 ja nepoznam imunitny system jej dietata. Ja som par krat vybehla von v zime slabo oblecena a prechladla som. Cize ked som prechladla ja, preco by nemohlo male dieta?

petulda333
16. feb 2023

@0silvia0 von,ale ona s nim sla mozno tak na chodbu pred byt. Za 2min by viac ani nestihla. Somnou deti bezne umyvali dlazku a schody a bolo to aj 10-15min a nikdy neprechladli na chodbe

anickabasnicka
16. feb 2023

@0silvia0 za dvě minuty se nikomu nic nestane. pochybuji, že s ním svokra courala někde kolem baráku. max ho vytáhla ven z domu či bytu a otočila se na patě a šla zpět.dovnitř. tak snad není blbá, aby ho měla venku dýl neoblečeného. vždyt musela být zima i jí..a auotorka píše max dvě minuty........spíš se podvuji, jak tak rychle ona stihla to wc 🙂

0silvia0
16. feb 2023

@petulda333 ja som to pochopila ze s nim bola vonku, realne vonku, nie na chodbe, ze su v dome, nie v byte.

wonder13
16. feb 2023

A plakal? 🤣 Za mňa je toto strašná blbosť pozastavovat sa nad tým, milujem svoje deti, a mám rada keď príde mama/svokra a trávia s nimi čas a ja si môžem robiť svoje. Vy píšete že ,, niekto berie môjho syna" ten niekto je snáď manželova mama, kt tiež vychovala vášho muža (a asi dobre keď ste spolu) Určite vnucikovi neublížila. Ročné dieťa vám aj samé môže vybehnúť na terasu, a nezamrzne tam. Nádych, výdych a ide sa ďalej.

h2
16. feb 2023

Nečítala som všetky komentáre, ale tie, čo som čítala, ma teda prekvapili. Jasné, že sa dieťaťu nič nestalo. Ale načo ide svokra robiť niečo také??? Čo ju motivuje k tomu, že si počká, kým budú obaja rodičia preč, nič nikomu nepovie a vykradne sa tajne s dieťaťom von? Vám sa to zdá všetkým ako úplne v poriadku správanie?

petulda333
16. feb 2023

@0silvia0 tak ,aj keby v dome a vybehne s nim pred dvere,tak kolko tam boli? Ked to trvalo 2min. Mozno minutku. To naozaj neprechladne

0silvia0
16. feb 2023

@anickabasnicka mne napriklad vadi ked vybehnem neoblecena von na dvor. Viac krat som prave z tohoto prechladla, cize ja toto nepraktizujem. Takze mozes si urobit ciarku, ja som prva ktoru poznas, ktorej vybehnutie von v slabom obleceni vadi.

tanyan
16. feb 2023

Určite by týmto u mňa klesla a výrazne stratila na dôvere. Takéto "pokusy" sú podľa mňa nevhodné či už ide o skrat alebo plán. Po tomto by som nemala ani najmenšiu chuť zveriť jej dieťa na prechádzku alebo stráženie. Stále by som rozmýšľala nad tým čo bude chcieť vyskúšať nabudúce...

petulda333
16. feb 2023

@h2 tak mozno ho chcela vziat von a nevesta povedala,ze by plakal za nimi a nedovolila. Tak skusila. Neviem,mne by to nevadilo,ale zas moje deti chodili so starkymi kedykolvek

0silvia0
16. feb 2023

@petulda333 jezisss nevypisujte mi furt ze neprechladne. Uz som 5x pisala, ze ja napriklad prechladnem. Mne to vadi, som hakliva na toto. Piste to autorke, co ja s tym? Ja som len napisala k tomu svoj postoj tak ako ty.