Svokra verzus matka

26. aug 2023

Keď má udalosť či sviatok svokra tak vždy pozve na obed , kávu, posedenie mimo syna aj mňa.automaticky so mnou počíta. Moja matka vždy vola len mňa. Príde mi to hlúpe a zároveň trapne a ponižujúce aby som sa jej pýtala ako dospela žena, či môže ísť aj môj partner. Pritom nemáme v rodine žiadne problémy a keď od neho niečo potrebuje tak sa vie mu ohlásiť ale na takéto veci ho potom nezavolá. Nikdy nepovedala príďte na obed alebo poďme si niekam sadnut. Ako potom môžu sa rozvijat dobre vzťahy v rodine keď môj partner síce nič nehovorí ale jasne že to vidí ako to je. Hlavne že o ňom všade hovorí akého dobreho chlapa som si našla. A zároveň hovorí o sebe aký je rodinný typ ( moja matka) ale ja to nejak v ničom nevidím mimo toho že vychovala deti. Tak vela veci mi na nej vadí často počas dňa aj keď s ňou nie som mám z nej uzkosti s každým je ľahké vychádzať a ona je uplne iná od ostatných zvlastna, keby to nebola moja matka ale cudzia žena nechcela by som taku spoznať. Ale to som už mimo tému jednoducho príde mi to celé sprosté sebecké a neviem čo ona takéto veci stále robí nejaké.

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

A uz si jej to povedala?

autor
26. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl nie neviem ako skôr ma udivuje že takáto vec nenapadne ženu viacnásobne starsiu odo mňa.

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

No, ale nememu decku ani vlastna matka nerozumie. Ved jej to uplne kludne, slusne povedz, mozno je len nevychovana.

gejb
26. aug 2023

Nie je to tak ze to berie prirodzene ze prídete spolu? Či povedala ti "Prídi sama" ?

januska12323
26. aug 2023

Ste tam potom len vy dve alebo volá ďalších ľudí len tvojho frajera nie?

autor
26. aug 2023

@gejb vždy to povie v jednotnom čísle. Nepovedala ani raz prečo neprišiel aj on. Ona je ako z inej planéty to čo väčšina ľudí robí uplne samozrejme ona nie a ja sa potom cítim nepríjemne keď aj môjmu vždy len poviem že ona je taká. Jeho matka je starostlivá zaujíma sa pri všetkom na nás mysli a ta moja len slovne jak je ona rodinne založená a skutkovo to nijak nevidno.

xena0
26. aug 2023

Normálne jej to povedz keď je tak mimo a nevie sa zdohadat sama

autor
26. aug 2023

@januska12323 ona ani nemala ešte nejakú veľkú oslavu. Vždy len takto ona a deti ale surodenci sú mali len ja mám partnera.

pribinak
26. aug 2023

Veď normálne povedz: mami ďakujem za pozvanie, prídem rada, ale príde aj Michal. Sme spolu, partneri.

Hotovo

eliska13
26. aug 2023

Narcisticky rodič, ktorý riadi život aj dospelému dieťaťu.Na oslavu choď aj s partnerom

autor
26. aug 2023

@xena0 nemám ani odvahu sa spýtať narovinu že prečo nezavolas aj jeho? Ani len nemá argumenty na to určite ona je len taká zahľadena do seba niečo si zmyslí a je proti každému pritom jeho má/ mala rada ani neviem ako to je teraz lebo jej na každom niečo vadí nad všetkým guľa očami ani niekam nemôžem s ňou ísť bez toho aby hocikde vonku mi ukázala tento/tanga a zmení tón hlasu na nepríjemný a hovorí o nich.

pribinak
26. aug 2023

Veď buď trosku asertivna. Inak je to naozaj take hlúpe.

tanyag
26. aug 2023

Ste manželia?

autor
26. aug 2023

@eliska13 už mi neriadi nič keďže s ňou nežijem ale áno je narcisticka. Keby sa rok nevidime okrajovo by sa spýtala ako som sa mala a okamžite by spustila o sebe. Ona je žiaľ najhorší typ osobnosti aký mám vo svojom okoli sama sa pri nej necítim vždy dobre ale je to moja matka čiže stále je vo mne tento boj .

autor
26. aug 2023

@tanyag to nemá žiadny súvis si myslím nevidím rozdiel v tom či by niekto bol manžel rok po 2 ročnom vzťahu alebo dvojica bez manželstva žijúca 8 rokov trebárs.

tanyag
26. aug 2023

Nehovorím, že to má súvis...ale ak nie ste manželia, tak by som matku svojho partnera svokrou nenazývala 😁 to je celé

alienkami
26. aug 2023

Keď si vezmeš, že by to mohlo byť aj tak, že pred vami by sa hrala na sladkú a vždy by vás vo veľkom pozývala a za chrbtom by tvojho partnera ohovárala... Tak tento stav nevyzerá až tak zle. Zrejme je v citových záležitostiach "drevo", ale ak aj pred cudzími tvojho partnera pochváli, tak je zrejme spokojná a má ho aj do určitej miery rada. Len jednoducho nie je taká vrúcna povaha ako priateľova mama. Každý sme nejaký. Pokiaľ nerobí rozbroje, prijala by som to jednoducho tak ako to je.

autor
26. aug 2023

@tanyag 🤦🏼‍♀️po tej večnosti čo sme spolu isto nebudem hovoriť Miškova mama a Miškov brat namiesto svagor veď to je uplne jedno či tak alebo tak, keď sa po 30 ročnom manželstve rozvediete tak svokra stratí titul a bude to opäť len matka niekoho? Či tam už si titul udrží? Je to uplne normálne že keď s niekym som a je jedno v akom zväzku veď stále mám len 1 partnera tak označenie rodinných príslušníkov z jeho strany je take ako všade

mimuska328
26. aug 2023

Ja ťa úplne chápem mne to robí svokor a to sme už vyše roka manželia. Tiež keď prídeme domov tak len povie mužovi už si tu? Alebo kedy ideš tam a tam(pritom ideme vždy spolu) alebo keď aj niekde ho volá tak sa iba opýta či pôjde on nie že či pôjdeme.. proste sú to také typy a nezmenis ich.. môj muž ten zas len hodí rukou že nerieš a on to tak nemyslí

0silvia0
26. aug 2023

Toto mali zauzivane v muzovej rodine, pytali sa kedy pride Peter, Pavol, alebo ideme k Petrovi atd. Ale oni mysleli Peter s rodinou. Len to takto neohrabane hovorili. Aj mne to najprv vadilo, potom som neriesila.

autor
26. aug 2023

@alienkami mne je to vždy ľúto keď vidím ako to vie byt inde. Ona je taká že ona ani nemá reálny problém s niečim ktorý by sa dal prijať že má odôvodnenie. Ona vie byt z hocičoho otrávená bez príčiny. Alebo jej poviem že šiel by aj môj partner ale zároveň jemu nepoviem že jeho nevolala iba mu poviem že mame ísť. Je mi to voči nemu hlúpe

autor
26. aug 2023

@0silvia0 to je iné lebo povedali takto ale keby príde len Peter sám by sa isto spýtali kde má rodinu. Ale moja nie čiže nepocita s tym

autor
26. aug 2023

@mimuska328 to občas aj svokra ale zase viem že ona to tak naozaj nemysli len to tak vyznie. Mna mrzí aj to že to ako matka žije aj na mne zanechalo stopu vždy sa stranim ľudí keď to ide a vidím že aj surodenci si na to zvykajú. Keby si nenájdem takéhoto partnera ako mám ktorý je celkom opačne bolo by to so mnou asi zle. Žiaľ mama si v tom žije cely život

deti95060810
26. aug 2023

nevadí jej že nie ste manželia? mne to tak príde...
ja by som veru nešla bez partnera, a maminka nech sa hnevá ...

0silvia0
26. aug 2023

Ja ti odporucim nepitvat sa v tom. Ty mamu nezmenis. Bud racionalna a komunikuj jasne, strucne, asertivne. Nepozve tvojho chlapa, len teba, ale jasne jej povedz, ze prides, ale s nim.
Neries preco, naco, ako to moze a preco je taka. Nevyriesis to, zbytocne sa tym zozieras.

0kristina0
26. aug 2023

Prisla si sa sem vykecat, polutovat a uz sa ti ulavilo? Ak nevies otvorene so svojou matkou komunikovat tak sa nestazuj alebo sa s nou nestretavaj. Ty si nevies zastat ani vlastneho partnera, co sa bojis, ze ti mamicka facku, ci co?

babulkomale
26. aug 2023

@xena0 co to je "zdohadat"?

babulkomale
26. aug 2023

@0silvia0 aj moja svokra tak ma naucene, ze pride Anicka ( jej dcera) a ja sa vzdy musim opytat ci pride aj jej manzel a deti, aby som vedela co chystat a brat so sebou. Tu rodinu tak akoby oznacuje.
To je taky zvyk asi.

eliska13
26. aug 2023

Jeho má rada len, keď niečo potrebuje🙂
Keď nemáš odvahu v dospelosti sa spýtať prečo nevola aj partnera to znamená, že stále má nad tebou navrch.Nezmenis ju, ale vieš si presadzovať svoje.Ja mám takého svokra sebestredného, povrchného všetci sú idioti a rozpráva len o sebe.Prideme na návštevu a deti sú mu ukradnuté.

lukbe
26. aug 2023

@babulkomale dovtípiť sa😉