Trápi ma tichom a ignoráciou

12. dec 2022

Manžel nevie. Prijať ospravedlnenie.. nikdy. Po hocijakej hádke, ked si priznám chybu a ospravedlnim sa, ľutujem úprimne ..tak on Zostane ticho,zavre.sa do seba a ignoruje ma.

Nekomunikuje, nerieši. Doma je dusno a mna to neskutočne ubija,levo chcem to vyriešiť, porozprávať sa. On je ticho..

Mame deti a o to viac ma to serie.dokaze byt týždeň takto... Mna to vytáča, v noci revem lebo mam chuť sa zbaliť a odísť od neho,leboma naschvál takto trápi... Ničí,chce ma vytratiť, nechápem to.

Prečo to robí? Vidi na mne ze ma to trápi ,ze si uznám chybu a ľutujem a ďalej stým pokračuje.. potom som aj ja ticho a ignorujeme sa navzájom. V tých chvíľach ho nenávidím.

A potom zrazu príde den a on príde domov ako vymenený .. objíme ma a cgce sa urobiť.

Baby ako mam reagovať na toto? Čo môžem urobiť oreto aby pochopil ze ma stým ničí?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
12. dec 2022

Ked pride vo forme "vymeneny", sadnut si v klude, vy dvaja a povedat mu to, ze ti to velmi vadi a povazujes to za urcitu formu pasivnej agresivity a nemienis to tolerovat. A nech vyhlada psychologa, lebo ma evidentny problem.

Velka skoda, ze uz ste manzelia a mate deti, lebo ak by ste boli iba frajeri, poradim ti rovno na neho sa vykaslat.

Uplne vazne, ked je v dobrom stave mu povedz vsetko, co ti vadi, ako ti to ublizuje a ze chces aby to zacal riesit s odbornikom.

Je ine byt "zduty" hodinu, ale toto nie je OK

sissy27
12. dec 2022

Prepáč, ale tvoj muž je manipulátor.
Ja tiež po nejakej hádke / výmene názorov potrebujem kľud a vyfučať, ale to je otázka pár hodín.
Priznal si niekedy chybu tvoj muž? Ospravedlnil sa on niekedy? Alebo vždy si ty “tá zlá”?
On veľmi dobre vie, že ti ubližuje, netreba mu to špeciálne vysvetľovať… ale robí mu to dobre a dáva ti najavo svoju nadradenosť.

drzaopica
12. dec 2022

To je manipulácia pasívny agresor.Neviem načo sa ospravedlňujes a trapis a dávas mu znat, že Ťa hádka rozhodila

autor
12. dec 2022

@zmrzlinka2021 skúsim.
@sissy27 nie , málokedy si prizná chybu.. vzdy som ja ta co to vyvolala.. alebo ak on čosi urobil,tak kvôli mne lebo som taka a taka...

Ja mam podozrenie ze to robí naschvál.. neviem stým bojovať, hovorím si ze ma.uz nebude trápiť ale aj tak ma to vždy veľmi zasiahne.

kittykat22
12. dec 2022

Ako dlho ignoracia trva? hodiny, dni? Inak to je forma psychickeho tyrania, co robi tvoj manzel. S tebou nie je nic zle, tvoj muz zachadza za hranice toho, co je vo vztahu prijatelne.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
12. dec 2022

hmmm tak partnerku/zenu/matku jeho deti ignorovat dni, to je normalne psychicke tyranie. Myslim, ze mu robi dobre, ze sa trapis. Vidi, ze to funguje. Musis sa oslobodit. Ber to tak, ze aj tak sa odfuci a krut ocami ako automat a neber ho vobec vazne. Ber ho ako male dieta v puberte a vobec sa nezaoberaj tym, co robi. Nebude mat odozvu, nebude to robit. S nim nespravis nic - ty musis zmenit postoj

miadi
12. dec 2022

Ved Preto to robi chce ta podusit vo vlastnej štave. Keby si bola mega stastna ze je doma ticho a chlad tak by to nerobil. Nasiel by inu formu ako ta “ trestat .” Skus si nabuduce to ticho ocividne uzivat uvidis ze mu to dlho nevydrzi. Ak mas kam kludne chod s usmevom na par dni prec ., jemu povedz ze na 2 a planuj na 4 .

diewcatqoo
12. dec 2022

Moj mal kedysi tiez tendenciu zduvat sa. Ked sa zduje, nechodim za nim, nevsimam si ho, kym sa neodduje. Kedysi som za nim 100x chodila a pytala sa preco, co som spravila, co mu je. Ale dospela som do nejakeho takeho bodu, ze som si povedala, ze ked je on zduty, je to jeho problem a nech si ho vyriesi sam so sebou. A kym tento problem nema vyrieseny, nejdem za nim. Takze ak on ignoruje, ignorujem aj ja. Odkedy som zacala s takymto pristupom, tendencia zduvania sa prudko klesla.

sissy27
12. dec 2022

Tak som sa nemýlila. Ak ti to pomôže, tak máš doma manipulátora a tyrana v ukážkovom prevedení. Ako s tým naložíš je už na tebe, ale neskúšaj mu vyhovieť - nedá sa to. Vždy si nájde niečo, za čo ťa bude “trestať” a deti to budú tiež považovať za normálne…

ckocka
12. dec 2022

Prečo ťa ničí ak je ticho, podla popisu to nikdy nie je šarmantný spoločník, aspoň máš klud.

viestta
12. dec 2022

Si si ista, ze stala mas byt ty ta, ktora je vinna, ktora sa ospravedlnuje, ktora sa ma prva snazit urovnat to? Si si naozaj ista, ze vzdy je to tvoja vina? Skus sa na to pozriet z tejto strany. Ci stale si ty, ktora je pricinou konfliktov. Za druhe, mala by si mat aspon co to hrdosti v sebe. Ak nie si ty vinna, co nemozes byt vzdy, preco ty sa mas udobrovat, odprosovat a brat vinu na seba?
Odporucam sama so sebou sa porozpravat a nepytat sa ako sa mu mas zavdacit, ale ako sa mas sama za seba postavit.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kukulienka999
12. dec 2022

Ako staré máš deti?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kukulienka999
12. dec 2022

Tak mu smelo nechaj zajtra poobede deti doma, ty sa pekne oblec nachystaj a chod na kavu s kamarátkou alebo sama kľudne aj do potravín na nákup, po príchode pokračuj v tom, čo stále a neverím, že mu to nebude vŕtať v hlave kde si bola. Takéto ignorancie nenavidim, tiež by má tk ubíjali, ale on sa v tom značne výživa, tak využi situáciu v svoj prospech nech aj jemu vŕta niečo v hlave a premýšľa sám doma s detmi.

salamistka
12. dec 2022

Ak on vidí, že ťa to trápi, tak ho to vnútorne teší a zvyšuje to jeho ego...ja mám zásadu, že keď ma niekto ignoruje alebo sa odúva, tak to rešpektujem a ignorujem tiež, tvárim sa, že si to nevšímam a robím si svoje...mám s tým skúsenosti , bývalý kolegyňa bola schopná sa aj 3 mesiace takto odúvať, trápilo ma to ale potom som si zvykla, že je v kancli ticho a keď mi niečo povedala, tak to len dačo vyštekla...potom zrazu ju to prešlo, rozdávala úsmevy akoby nič, no čisté psycho...doma by som to ale nedala, s mužom si musím vždy všetko vyjasniť, vysvetliť a najneskôr do večera udobriť.

barbora01
12. dec 2022

@diewcatqoo najlepsi pristup pre urcitych jedincov :D presne taka som ja, niekedy sama neviem, co sa ma tak velmi dotkne a zrani ma, niekedy je to ozaj pre druheho nevinna poznamka, ale mna to zrani a vtedy nekomunikujem. Nie je to preto, lebo som manipulator, alebo chcem tichom vytrestat druhych, len sama to potrebujem spracovat a preniesť sa cez to, ale hlavne na to musim byť sama. uplne najlepsie je, ked si to v sebe spracujem, ze uz sa v tom nikto nevrta a ideme dalej. Ja len potrebujem dlhsi cas, dobre to robis

pininka1
12. dec 2022

Poznam to velmi dobre, u nas detto. Rokmi sa to trocha zmiernilo, hlavne ja to uz neriesim tak ako predtym, nech sa mlady pan odrazi tak ako sa urazil. Potom si to vysvetlime.

morgane1975
12. dec 2022

Toto robil moj ex. Raz mlcal az 3 mesiace. Tak som odisla. On mozno mlci doteraz. Je to uz 5 rokov odvtedy.

trinityf
12. dec 2022

Psychicke tyranie a manipulacia.

vler
12. dec 2022

Musis byt mlada ked mas deti takeho veku. Dobre si rozmysli, ako toto vyriesit, lebo si neviem predstavit za Teba takto zit este dlhe roky

nickpick
12. dec 2022

chapem, ze sa neda fungovat v tichej domacnosti a najma ked su tam deti, ale kedze si dosial svojim spravanim (ospravedlnovanim, snahou udobrit sa) jeho spravanie nezmenila zislo by sa vyskusat inu taktiku, dala by som mu ochutnat vlastnej medicinky, v prvom rade by som travila doma minimum casu ked nekomunikuje, daj mu najavo, ze ti je ukradnuty, ziadne prosikanie sa o komunikaciu, a ked by sa mu o tyzden dva zrazu uracilo komunikovat, tvarila by som sa, ze ho nepocujem a prakticky hrala mrtveho chrobaka, on predsa musi chapat, ze jeho chovanie je manipulativne a nie uplne normalne, insk vzdy treba za tym hladat spravanie jeho rodicov, vzorce jeho spravania (kazdeho z nas) sa tvoria v detstve, zrejme ho mama/otec trestali ignoraciou a nekomunikaciou a on si to priniesol v dospelosti do vlastneho vztahu…

drzaopica
12. dec 2022

On začne hádku vieš, že je na vine, ty sa trapis ospravedlnis a on sa hrá na urazeneho?
Tak to je pekný príklad deťom.Nech mlčí aj mesiac potrebuješ ho ku šťastiu?

Takže ustúpis a necháš ho vyhrať.Aj za cenu, že nemá pravdu a obidvaja to viete len nech je na oko kľud.
Do budúcna sa priprav na horšie, alebo sa konečne vzopri.Tvoj život stojí a padá na urazenom decku?

Mne by sa úprimne taký muž zhnusil.

drzaopica
12. dec 2022

@nickpick tak ako píšeš

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz