Vyrieši rozvod problémy s komunikáciou s exmanželom?

dvaproblemy
4. dec 2014

Ahojte, chcem sa rozviest, uz to nedokazem dlhsie znasat. Je jedno, kto je vinny, kde je chyba, proste si s muzom nerozumieme a problemy sa iba prehlbuju. Nedokazeme spolu komunikovat, nerozumieme si, mame diametralne odlisne pohlady na vsetko, ja necitim ziadnu podporu, navyse ani sex uz neklape, a manzel zacat problemy zapijat. Mame spolu male dieta, ktore lubi a venuje sa mu, ked moze. On sa vsak rozvadzat nechce, berie to ako svoje zlyhanie, pritom sme obaja takto nestastni. Ja zacinam uvazovat nad tym, co vyriesim rozvodom. V kontakte s dietatom mu branit rozhodne nechcem, nechcem pripravit dieta o otca, avsak uz teraz sa bojim konfliktov a neschopnosti komunikovat a dohodnut sa aj po rozvode. Rozhodne sa nechcem dostat do situacie, ze tieto problemy sa nevyriesia a navyse si rozvodom privodim este dalsie problemy - financne, pri. ine, napr. s jeho rodinou. Zienky, ktore ste mali nieco podobne, dokazali ste po rozvode lepsie komunikovat s ex? Ziskali ste potrebny psychicky odstup a nadhlad? Alebo naopak, toto sa nevyriesilo, prip. zhorsilo a bolo potrebne urobit dalsie opatrenia?

mihula
4. dec 2014

@dvaproblemy my po 10tich rokov od rozvodu dokažeme spolu komunikovat ako nikdy.Ale,tych 10 rokov ani tuk,a aj to som zacala ja,koli detom.Tak neviem,čo ti poradit.Ale asi aby si odisla,je zbytočne stracat čas s niekym,kto o to nestoji a ja som si tichu domasnost uzila az az.U nas presne to iste.Každe zlyhanie,zapite alkoholom.Predstav si,aj protialkoholicke liečenie obsolvoval.A ked prestal pit,aj tak sme sa rozviedli

sissy27
4. dec 2014

@dvaproblemy rozvádzaš sa preto, aby si sa toho druhého "zbavila", nie aby si si hľadala k nemu novú cestu... rozvodom sa vaše problémy nevyriešia, ale keďže už nebudete musieť spolu nič riešiť, tak ostanú niekde za tebou... ostanete len v úrovni rodičov, pokiaľ sa v otázkach výchovy neviete dohodnúť teraz, prečo by sa to malo upraviť rozvodom? možno jeden z vás dvoch ustúpi, resp. nebudete si na očiach, napr. nebude on vidieť, ako malého kŕmiš tak k tomu nebude mať komentáre, ale to neznamená, že nemá odlišný názor...
pokiaľ si obaja uvedomujete, že máte problém, tak skúste poradňu a on nech rieši aj alkohol...

janka2501
5. dec 2014

My sme po rok po rozvode konecne vedeli komunikovat medzi sebou.
A zlepsil aj vztah medzi nami. Dovtedy mi nevedel prist na meno a nezaujimala ho ani dcerka. Ale je to ovela lepsie.
Ja som mu nerobila ziadne problemy pri rozvode. Navrhla som hned neobmedzeny styk s malou. A sam si vybral cas kedy s nou chce byt. Teraz je mala kazdy vikend u neho.

janemari
5. dec 2014

Myslím, že je to individuálne, ale pokiaľ máte rozdielne názory, nezmení to ani rozvod. Bude záležať na tom, či dokážete nájsť kompromis,alebo nie. Jediná vec čo sa ti zmení, že nebudeš ho mať pri sebe a teda nebudeš denne riešiť jeho správanie, jeho komentáre a podobne. Ide o to, ak sa rozídete, len kvôli rozdielnosti pováh tak by nemal byť problém. Ale ak je vo vzťahu jeden nadradený a bude si potrebovať moc nad druhým a bude robiť prieky tak sa veci budú komplikovať. Naša komunikácia v manželstve bola urobiš to, alebo ino inak bude zle nedobre. Po rozvode táto moc ex opadla, nemal už taký dosah a o to viac bol "zúrivejší" a robí problémy dodnes aj keď už nie také ako hneď po rozvode cca 2 roky.

lenik101
5. dec 2014

Ahoj, my nie sme po rozvode,ale sme spolu 8 rokov. Mame male dieta. Manzel je z rozvedenej rodiny a vidim, ze rozvod sa negativne podpisal aj na nom.Pre vas to je len papierovacka,ale dieta to preziva uplne inak.
Preco si nechcete najst k sebe cestu spat? Podla mna by ste mozno mali skusit odbornu radu, niekoho, kto vie nakuknut za vas, do vasho vnutra,a moze vam najst pricinu, preco ste prestali spolu komuniovat a hadat sa. Urcite vam poradi, ako sa vratit do tych krasnych cias,ked ste z lasky cakali vase dieta.
Skus poziet www.efektivne-rodicovstvo.sk popripade videa p.Jiriny Prekopovej.

Mozno sa ti moj nazor nebude pacit,ale skuste to kvoli dietatu. Ved uplna a stastna a chapajuca rodina je pre kazde dieta to najkrajsie. Vy ste jej vzorom a ona sa raz tak ako to vidi u vas bude spravat vo svojej rodine.
Drzim vam velmi velmi palce,aby laska vo vasej rodine opat prudila.
Mylsite na VASE DIETA...nie len na svoje city.

Drzte sa🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinabreza
5. dec 2014

Ahoj ja som od rozvodu štyri roky a nekomunikujeme vobec .Cˇo sa tíka detí kupil im mobil a tak sa s nimi dohovara ,len pridu a oznamia mi ze idu k nemu .Ked mi to nevyhovuje tak mu zavolaju ze nemozu a tak .Stretavaju sa kedy chcu to mu neobmedzujem a ja som ho nevidela uz ani neviem kolko a ani mi nechyba.Ziadost som podala ja uz som bola s toho na nervy ako sme sa stale hadali a decka trpeli som za to ze lepsie samej a spokojnej ako s niekim a trpia vsetci .Ale kazdy je ini pripad. Dodam len asi tolko ze som niekoho stretla ani som to necakala a nechcela ale dnes som spokojna a aj decka su s nim uplne v pohode a je to super.

dvaproblemy
autor
6. dec 2014

@mihula
@sissy27
@janka2501
@janemari
@lenik101
@martinabreza
Baby dakujem Vam za rady a nazor, pomohlo mi to si usporiadat myslienky.

lenik101
6. dec 2014

to som velmi rada....riesit problem utekom je lahsie, ale krajsie a hodnotejsie je sa mu postavit.
Naozaj vam velmi drzim palce🙂

janemari
6. dec 2014

@lenik101 nemyslím si, že odísť z nefunkčného vzťahu je útekom. Samozrejme každý prípad je iný, ale odísť od fyzické či psychického tyrana a hlavne ak sú tam už deti je skôr odvaha ako útek.

dvaproblemy
autor
7. feb 2015

@fidka79 No vies, ten "Superman" - ten sa usiel tebe.