Je neslušné odmietnuť pozvanie na svadbu?

3. apr 2024

Ahojte.
Moj bratranec sa bude zenit zaciatkom decembra, mne akurat tesne po tej jeho svadbe vychadzaju jedny statnice a mozno tam budem mat aj obhajoby, to este neviem. Kazdopadne zvazujem, ze by som odmietla ist z dovodu, ze sa budem musiet pripravovat. Myslite si, ze je to neslusne?😕

ivangeline
3. apr 2024

Nemusíš hovoriť žiaden dôvod.

ikonica
3. apr 2024

Byva daleko? mozno by som sla len na obrad zagratulovat, to az tak cela casu nezozerie. Ak treba vela cestovat tak asi nie.

lamonita
3. apr 2024

Ja som 4 dní pred štátnicami šla na svadbu do zahraničia. Na 3 dní. Snažila som sa čo najlepšie pripraviť predtým, nech už tam nemam žiadne stresy. Zostatnicovala som🤷‍♀️

kika2565
3. apr 2024

Môj bratranec sa bude ženiť 1. Júna a s manželom sme sa rozhodli ,že nepôjdeme...
Keď si mám predstaviť tie peniaze tak to si doplatíme a máme dovolenku. A itak 29.6 ideme do Chorvátska..

colsami
3. apr 2024

"Ahoj Jano, dakujem za pozvanie, velmi ma potesilo, zial neda sa mi v ten datum prist na svadobnu hostinu ale pokusim sa aspon na obrad, rada by som vam v ten den zablahozelala. Zelam nech mate krasny svadobny den."

vkatush
3. apr 2024

Mali sme na svadbe asi 3 ľudí, čo mali v pondelok alebo utorok štátnice. Všetci boli do rána, fakt sa zabávali a všetci spravili.

Ale ak sa cítiš, že ty potrebuješ svoj priestor, čas, tak normálne povedať, že ďakujem veľmi pekne za pozvanie, ale keďže budem mať vtedy štátnice, neprídem. (Prípadne "prídem len na sobáš", ak to nie je na opačnej strane republiky).

januska12323
3. apr 2024

Na odmietnutí nie je nič neslušné.

lonely66
3. apr 2024

môžeš pokojne odmietnuť aj bez udania dôvodu. je to tvoje vlastné rozhodnutie a rozumný človek ho bude rešpektovať bez toho, aby si namýšľal hlúposti.

zooeynka
3. apr 2024

...len mu nepovedz ten hlupy dovod ze statnice.....je uplne jasne ze nechces ist z ineho dovodu a nie kvoli priprave na statnice, na ktore mas kopu casu sa pripravit, ale ty sa zrovna v jeho svadobnu sobotu potrebujes ucit :/ omg, radsej nevrav ziaden dovod ako takyto.

lonely66
3. apr 2024

@zooeynka toto ma prekvapilo. ty osobne poznáš tento anonym, že vieš, že je úplne jasné, že nechce ísť z iného dôvodu? 😀

zooeynka
3. apr 2024

@lonely66 kvoli statniciam o ktorych vie rok dopredu odmietne svadbu-zabavu na par hodin? Lebo sa prave vtedy potrebuje ucit? Smiesne. Jasne, ze ma iny dovod. Mozno prachy, neviem

bejami
3. apr 2024

Ja som odmietla,mali sme iný program samozrejme ze peniaze v obalke (svad.dar) som poslala po mojej mame ktorá na svadbu šla....

tinqua
3. apr 2024

Neviem čo je neslušné na nie. Svet kvoli svadbe nepostoji. Kto chce ísť nájde spôsob, pre koho to nie je podstatné slušne odmietne.

nikaeli
3. apr 2024

Štátnice v decembri?
Vieš to 8 mesiacov vopred.. ja by som šla.
Či je to neslušné? záleží od vašich vzťahov.

lentilka46
3. apr 2024

V sobotu bola svadba na vychode, v nedelu som cestovala na zapad, v pondelok mala rano obhajobu,poobede statnice. Dalo sa to zvladnut, pripravila som sa vopred, akurat na svadbe som sa vyhybala alkoholu, aby som si stihla v nedelu prejst obhajobu

lonely66
3. apr 2024

@zooeynka ja by som sa rok na štátnice neučila, lebo by som všetko zabudla. na štátnice sa oplatí učiť týždeň, nanajvýš dva pred samotnými štátnicami.

lonely66
3. apr 2024

@nikaeli skôr by som sa pozastavila nad štátnicami v decembri, presne. o tom som ešte nepočula

sss777
3. apr 2024

@lonely66
Napríklad na medicíne to tak je. Máme 4 štátnice. Vždy máme nejaké časové obdobie prax, potom študijné voľno a potom štátnicu. A to sa opakuje 4x.
Ja som tak mala v decembri štátnicu z pediatrie.
@autor
Mne by bola štátnice prednejšia ako akékoľvek svadobné hopsanie

liusa82
3. apr 2024

no vieš čo ja som zas odmietla isť na svadbu bratrancovi kvôli ms.Mala som dostať hned v prvý alebo druhý deň.A vtedy mávam najväčšie bolesti a pokial nemusím ani nikam nejdem.Nieto ešte sa dakde zvrtať.Sesternica ma aj nahovárala aby som si šla po lieky na oddialenie ale dakujem neprosím takto si doondiť cyklus kvôli jednému večeru.Aj boli chvílu odutí ale ozaj som tam nešla

nikaeli
3. apr 2024

@sss777 ok, pýtam sa - ešte som sa s tým nestretla. Drvivá väčšina študentov štátnicuje v máji, možno v júni. Ďakujem za vysvetlenie.

walentina7
3. apr 2024

Ja nechodim na svadby vobec. Celkovo neznasam tieto akcie. Za minule roky som odmietla 3 svadby z rodiny a teraz v lete máme ist znova manzelovej rodine a uz vopred som oznamila ze nejdem. A aj neter sa planuje o rok vydávať a som jej povedala nech sa ani neunúva a nevolá,lebo urcite nepojdeme. Mňa nezaujíma,ze je to neslušné, nebudem chodiť niekam kde mi nie je dobre.

sss777
3. apr 2024

@nikaeli
Myslím, že to tak je len na medicíne, ani ja som sa s tým inde nestretla.
Ten posledný ročník je fakt drsný, ja som popri celej škole pracovala na plný úväzok, ale v poslednom ročníku sa nedalo robiť nič len učiť sa, tak som aj robotu musela nechať po druhej štátnici.

sima_20
3. apr 2024

Ja som nešla na sedternicinu svadbu tiež kvôli štátniciam

slavomira236
3. apr 2024

@walentina7 tiez to neznasam. A snazim sa tomu vyhnut

svetlonos
3. apr 2024

@walentina7 Tak ale teba tak rodina pozna, tak by to mohli respektovat a nebrat v zlom, ci? Niekto take zhromazdenia pzaj nemusi, ani moj muz. Isiel ale koli mne aby som sa zabavila a on dal pozor na syna. Kamoska tiez nechodi a nikto sa nehneva.

viestta
3. apr 2024

@zooeynka neviem co sa v tom rypes. Aj keby tam nechcela ist lebo nema peniaze alebo neznasa tetku z piateho kolena je to jej rozhodnutie, alebo by mala na to akykolvek dovod je to jej rozhodnutie. Na svadbe maju povinnu ucast len zenich a nevesta (aj ti sa mozu brat v zastupeni v istych pripadoch), vsetci ostatni sa na svadbe zucastnuju na dobrovolnej baze a ked sa nezucastnia tak kompletni ludia pochopia, ze nedosli, lebo mali na to dovod. Nekompletni zacnu vymslat konspiracie o peniazoch...

katka700
3. apr 2024

Slušne odmietnutie normálneho človeka neurazí. Cvok bude konšpirovat nech spravíš čokoľvek. A kôli cvokom tam predsa nepôjdeš.

zooeynka
3. apr 2024

@viestta ved preto vravim radsej ziaden dovod ako prave vyhovorka na statnice.

viestta
3. apr 2024

@zooeynka statnice nie su vyhovrka, statnice su dovod. Ci ty to vidis inac?

zooeynka
3. apr 2024

@viestta na statnice sa moze pripravovat x mesiacov. Par hodin v svadobnu sobotu ju nepripravi o tolko hodnotneho casu. Nemusi sa tam zrubat a byt 2 dni off. Keby chcela ide. Ked nechce ist hlada vyhovorky.