Ahojte žienky, neviem či to sem patrí, ale lepšiu kategoriu som nenašla. Prosím vás myslíte, že na Krst musí byť dieťa oblečené len v bielom? Alebo stačí mať len niečo slušnejšie? Ideme krstiť malého v evanjelickom kostole.. Dakujem vám za rady a skúsenosti.
Krstila som v rimkat a mala mal kombinaciu biela a svtloruzova
Nemusi byt v bielom....ak by to striktne vyzadovali tak to povedia. Videla som deti aj v rifliach a tak.
Syna som krstila keď mal 3 týždne v ev. kostole. keďže bola zima - koniec januára, tak bol dokonca v fusaku. no a samozrejme v perinke. S nami krstili ešte jedno dievčatko - tiež bábatko, a to mali zababušené v deke. Farár nemal žiadne požiadavky ohľadom oblečenia na krst. Dokonca krížik na čelo urobil iba prstom namočeným vo sv vode. Možu byť rozne sposoby krstu. Ale keďže bola zima, farár vybral tento.
Nie, dieťa môže byt oblečené v akejkoľvek farbe. Kedysi boli v móde nacancane biele perinky, oblecenie je nepodstatne, teda pre veriacich by malo byt, krst je o inom ako o oblečení
@anicka246 my sme krstili obe deti v bielom-ako bábätká...dcérku sme krstili v auguste, boli tam aj staršie detičky....dievčatko cca 7 mesiacov - to bolo v ružovom (celé🙂) a chlapček asi 3 mesiace...ten mal tiež niečo farebné - bol v kombinácii bledomodrá+béžová ... synčeka sme krstili v novembri a to boli všetci drobci v teplom oblečku ...alebo dekách.... okrem bielej, aj v inej farbe... takže asi nemusí byť čisto biele oblečko, ale kľudne farebné ... slávnostejšie resp. slušnejšie ...
@anicka246 nas simon mal trakove nohavice kaki farby. neviem preco by mali byt deti v bielom.
náš malý nebol v bielom, bol za fešiho... https://www.modrykonik.sk/blog/cicimotinka/albu...
Určite nemusí.
Dakujem vám pekne, takže myslíte, že keby som mu obliekla niečo z tohto je to v pohode? https://www.modrykonik.sk/shops/detske-komplety...
@anicka246 neviem ako je to v evanjelickom kostole ale v rámci rímskokatolického krstu náš mladší v bielom nebol, krstná košielka ktorá je biela symbolizuje čistotu duše dieťatka 😉