Predsvadobná odobierka - text

25. sep 2023

Ahoj mamičky, verím že mi tu poradíte, pomôžete.
Hľadám zaujímavý text na odobierku pred sobášom.
Preto Vás chcem poprosiť aby ste sa podelili, pokiaľ ste mali/poznáte zaujímavý ( neotrepaný) text na svadobnú odobierku. Poteší, ak bude v kresťanskom "duchu". Vopred ďakujem.

martinmmartin
25. sep 2023

Ja mam skusenost ze ak na svatbe chyba odboerka, starejsi a dementne hry tak je to ovela krajsi zazitok pre vsetkych zucastnenych.

h2
25. sep 2023

@martinmmartin Mám síce rovnaký názor, ale autorka zjavne odobierku chce a bude mať.
Autorka, nebudete mať starejšieho? Lebo ak áno, toto býva plne v jeho réžii.

asined88
25. sep 2023

Ja vám len poviem, že najkrajšie to bude keď si ju napíšete sama, všetko to, čo chcete vašim rodičom povedať, za čo všetko poďakovať.... Ja som to nechala na starejsieho a poviem vám, že to bolo také neosobné, všeobecné atď, žiadnu emociu to vo mne nevyvolalo. Ak by som mohla, určite by som to spravila už radšej takto. Len vy viete, čo všetko pre vás vaši rodičia urobili.

h2
25. sep 2023

@asined88 Nešla by som veľmi cestou emócií. Predsa len, svadobný make-up je drahý, škoda si ho hneď na odobierke rozmazať slzami a obe svadobné mamy detto. 😁

qwert87
25. sep 2023

@asined88 súhlasím. My sme boli teraz na svadbe, kde bol muz krstný otec ženícha. U nás je zvykom že odobierku a prihovor robí práve on. Mužovi som písala text odobierky aj prihovor. Odobierku robil on, prihovor som mala ja, samozrejme som ho hovorila naspamäť. Každému sa to páčilo, ešte aj teraz mesiac po svadbe hovoria aké to bolo výstižne, krásne a hlavne neotrepané a originálne. Lebo takých nájdeš na nete milión. Ale keď to píšeš od srdca, priamo šité na mieru danému človeku, tak to je už o inom.

asined88
25. sep 2023

@qwert87 ja som napríklad písala pred 8 rokmi manželovi príhovor na svokrinu 60-tku a poviem vám tiež, že jedno oko neostalo suché a o svokre ani nevravím 😂 proste je to iné keď to píše niekto kto vás dobré pozná a niekto v podstate cudzí.

mimcak
19. máj 2024

Našla ste niečo zaujímavé, tiež by sa mi teraz hodilo . Manzel bude starejši a má si text pripraviť, ja niesom na vymyšľanie a tie na nete je všetko to isté dookola.

cacianka
19. máj 2024

@mimcak skôr nájdeš rady na stránke moja svadba