Šaty na prvé sväté prijímanie

4. apr 2022

Dobrý deň,
Dcéra bude mať prijímanie v máji, v kostole budú mať rúcho.
Ako to prebieha? Idú do kostola v bielych šatách a na to obliekajú rúcho? Alebo najprv rúcho a až po obrade sa oblečú do šiat a idú na oslavu, či pohostenie?
My nebudeme robiť pohostenie v reštaurácii, preto chcem dcére len nejaké jednoduché šaty, ale zase by som nechcela, aby bola jediná v obyčajných jednoduchých.
A musia byť dlhé, či môžu byť aj po kolená? Všetky šaty sú vypredané a z bazaru nechcem bez vyskúšania, lebo mi nikto peniaze nevráti.
Kto máte za sebou prvé sväté, ako to prebieha? Viem, že čo mesto, to ináč, ale základ rovnaký.

jaskolka
4. apr 2022

Obvykle keď sú tie biele rovnošaty, tak deti majú pod nimi oblečené svoje..potom rovnošatu dali dolu a fotenie oslava boli už v šatách, či u chlapcov nohavice, košeľa vesta.
Šaty môžeš dat, aké len chceš (alebo dcéra) dlhé po zem, polodlhe, po kolená.Kľudne môžeš aj tak, že pod ruchom bude mať len niečo úplne obyčajné a oblečies ju až potom doma, ak chcete mať oslavu doma. Len potom pred kostolom, ak sa budú individuálne fotiť, tak ju nemôžeš "vyzliecť". Spoločná fotka obvykle býva v ruchu,len potom už sa individuálne deti fotia s rodičmi, krstnými a podobne
Keď budu mat rúcho, vôbec by som neriešila, aké šaty budú mať iné dievčatá.

euka210
4. apr 2022

Vobec by som saty nekupovala ked maju rucha...nejaku suknu a bluzku co vyuzije aj potom bezne do kostola. Alebo len jednoduche saty, ziadne tie na PSP ktore sa viac uz nevyuziju.

0silvia0
4. apr 2022

Rucha sa po prijimani daju dole a v satach sa aj fotili, lebo dievcata chceli mat fotku v satach. Kup nieco pekne, jednoduche, bonprix ma pekne, jednoduche

simsalabim
4. apr 2022

@0silvia0 presne, chcela som aj ja poradit Bonprix. Cenovo vyhodne a pekne.
https://www.bonprix.sk/style/saty-sviatocne-145...
https://www.bonprix.sk/style/slavnostne-saty-so...
Len teraz pozeram, ze nejako nie su uz velkosti…

katie253
4. apr 2022

Skús pozrieť Bazoš, ale v okolí či sa niečo nenájde. Môžeš ísť s dcérou vyskúšať.
Moje krsniatka mali minulý rok. Mali oblečené slávnostné šaty, tiež kúpili cez Bazoši, a na tom mali rúcho. Rúcho si dali dole až doma, ale niektoré deti si vyzliekli už tam a fotili sa.

evkamotka
6. apr 2022

Chcem upozornit, aby mala "utlu" tu suknovu cast lebo siroke nariasene sukne vyzeraju v tych ruchach tragicky ;)