Ako je to s výživným na dieťa?

adriana1712
12. dec 2011

Som slobodná mamina a chcela by som poziadat o urcenie vyzivneho na syna. Nevie niekto, ako urady a sudy postypuju? je to tak, ze ked poziadam o urcenie vyzivneho, tak najskor musi sud urcit, komu bude maly zvereny do vychovy a preveruju kde a ako rodicia ziju? ked je otec dietata nezamestnany, kolko by som dostavala vyzivne na dieta? dakujem za rady.

gemini2
12. dec 2011

skocis na socialku a tam poziadas o zveranie do vychovy a urcenie vyzivneho a upravu styku s dietatom.mas to zadarmo, v skratke povies tej kuratelke ako zijes, kolko by si chcela vyzivne a tak, ona spise navrh na sud. pred tym by ta mala navstivit a obzriet ako zijes. na sude v jednom pojednavani sa hned urci komu dieta zveria a vysku vyzivneho...musis si pripravit nejake blocky kolko ta dieta stoji aby si zdokladovala vysku ziadaneho vyzivneho...pokial je nezamestnany a nema zaujem pracovat- je to jeho problem, ty ziadaj tolko kolko asi potrebujes.

opicamartyna
12. dec 2011

no ziadat kolko potrebujes, to mozes, ale tolko ti asi nedajú....jemu musí ostat po odpočítaní tuším životné minimum, poprípade mu dajú minimálne výživné, neviem kolko je to teraz, kedysik to bolo na slovenské okolo 700 Sk