Ako môžem obmedziť styk otca s dieťaťom?

147kristina147
19. sep 2023

Potrebovala by som pomoc problém je následovný: Ide o to, že som žila v družskom vzťahu ako druh a družka, pred 2 mesiacmi som porodila dieťa nakoľko som psychicky nezvládala od mojho partnera psychické tyranie takmer každý deň sa opíjal, hral automaty musela som ho vykopnuť, lebo som to psychicky nezvládala a popritom som mala ťažký pôrod, vyhráža sa mi v podnapilom stave, že chcú odomňa odobrať dieťa a chce to dať na súd ide o vplyvnú rodinu, (ževraj ma kamaratov policajtov a kriminálnikov ale ja osobne som to nemohla preveriť, lebo keď odišiel z práce tak ja som mu našla prácu a nikto mu nepomáhal), skôr ide o vydieranie lebo som ho vyhodila z domu. Bol schopný celú noc vykrikovať trepať s dverami tak som ho fakt už musela vykopnuť peniaze čo zarobil všetko prepil a hral na automaty. Nezabraňujem sa mu stretávať so svojim synom. Samozrejme na dieťa mi nič nedal lebo svoju vyplatu premarnil ani cumlik mu nekupil všetko hradila moja matka so svojich peniazoch. Mám aj nahravky ako je opitý tak isto mám aj screeny ako ma obťažujú a uražajú, vyhražajú sa mi.
Nezabraňujem mu v tom aby nenaštevoval svoje dieťa ale len v pritomnosti svojej matky lebo oni ho naučia na zlé veci nedávno som sa dozvedela, že jeho matka bola na psychiatrickom liečení, taktiež že jeho otca odviezli so svojho vlastného domu a mal zakáz vstupu do vlastného domu. Takže neskoro som sa dozvedela, že aká je to problémova rodina a ich syn býva s nimi takže nechcem aby to dieťa v žiadnom prípade nosievali kade tade lebo to dieťa fakt pôjde na zlú cestu.
Čo v takom prípade robiť?

kacena4
20. sep 2023

vsak si na neho mala podat trestne oznamenie za psychicke tyranie, ked vykrikoval pred domom zavolat policiu a spisat zapis.... mala by si podklady k tomu, aby si mohla ziadat sud o nastavenie stretavania sa dietata s otcom za pritomnosti matky popr. kedy