Ako začať rozvod?

24. aug 2021

Zdravím, poradťe mi ako začat rozvodovým konaním.
Manžel po pôrode sa zmenil o 180stupnov, som nestastna prinom, ale vyhraza sa mi, že ak sa este raz zmiernim o rozvode tak ma po vyfacka. Vykrical mi ,že teraz on robi, vzdy som pracovala, teraz kvoli babatku som doma. Take mi hovori kym jem jeho chlieb tak budem to robit co on povie. Strasne sa mi zhnusil, on nie je ten koho som spoznala, je mi ho uz luto, ze sa znížil na takuto uroven, len aby bol panom domu. Vo vsetko sa vacsinou on rozhodoval , ale teraz ja uz sa nie k nemu ale k babatku sa prisposobujem.
Pravdepodobne on asi nato nevie zvyknut. Teraz uz poviem viac x nie, tak som zla, mam velke usta atd.
Ja takto nechcem zit, ani malu nechcem v takejto disharmonii vychovat.
Ako dlho by trvalo proces rozvodu?? Mam sa do toho pustit alebo este pockat??

ckocka
24. aug 2021

Počkať na čo?

nafka0483
24. aug 2021

Pockat chces na to kym ta naozaj vyfacka, alebo na to ze sa zazracne spamata a zmeni?

pribinak
24. aug 2021

Rozvod mize trvať aj rok-dva. Najmä ak máte maličké dieťa tak Vám zrejme odporučia manželskú poradňu
Neskúsili ste napr parovu terapiu? Aké veľké je to dieťatko?

metuzalem
24. aug 2021

Pracovat na vztahu, a nie pri prvej nezhode utekat. Asi ste sa lubili, ked ste sa vzali a mate spolu dieta, lenze si po porode precitlivela, ako kazda ina zena... aj pre muza ze dieta velka zmena, zrazu nie je on pre teba priorita ale uvrieskane decko. Prave teraz by ste k sebe mali byt este pozornejsi a vnimavejsi. Vybudovali ste si domov, nie len spolocne byvanie. Preco sa rozvádza kazde 3. manzelstvo? Niekde je chyba..tak treba zacat od seba. Dieta vas potrebuje oboch.

mandymoore123
24. aug 2021

Ak sa sa vyhráža fyzickým násilím,tak radšej na ten čas ,kým prehrmi rozvod a všetko okolo toho,odísť - napr k rodičom. Dieťa ti určite ako matke bude pridelené. A na dieťa bude musieť prispievať. Takže finančne by sa to možno dalo zvládnuť. Držím palce

drahomirrra
24. aug 2021

Ahoj. Rozvod “sa zacina” navrhom na sud. Stoji 66€, vzory su vsade na nete.
Avsak: Mas vymyslene a poriesene, ako budete s dietatom zit? Ze vraj jeho chlieb, idiot pripeceny.
Pripomen mu, ze este stale existuje BSM, a kazda jeho koruna je tvoja.
A po dalsie, takychto arogantnych chrunov niekedy tie papiere zo sudu tak vylakaju, ze ich hned v tu ranu prejdu chlapacke nalady.
Navrh urcite podaj. A keby sa blb nahodou spamatal, vzdy sa da stiahnut.
A perlicka: najma sudkyne zeny nenavidia presne takychto ekonomickych tyranov.

pribinak
24. aug 2021

@drahomirrra ak je na materskej/rodicaku tak je oslobodená od poplatku

brita7777
24. aug 2021

Ja som prvu ziadost podala pred 2 rokmi necelymi a druhu ziadost pred 4 mesiacmi a vies kolko krat som lutovala, ze preco som tu prvu stiahla ? Velakrat. Nevahaj naozaj😔.

drahomirrra
24. aug 2021

@pribinak Nie je pravda. Samotne poberanie MD/RD nezaklada oslobodenie od poplatkov. Sudu treba samostatnym tlacivom preukazat, ze nema ani tych 66e. Taxativny vypocet oslobodenych je v CMP.

luccija
24. aug 2021

Tým, že ho napíšeš a podas.Asi nemáš na čo čakať, alebo Ti bude medové motúzy ťahať popod nos ako sa zmení...

marpel
24. aug 2021

Len detail k financiám - keďže ste manželia, všetky peniaze sú vaše - je jedno kto ich zarobí, nárok máte rovnaký. Čiže ješ rovnako svoj chlieb ako ten jeho… A druha vec, pokial dieťatko nemá 3 roky tak určite pozeráš materskú alebo rodičovský… čiže aj ty prispievaš finančne, len menšou sumou. Stále tým pádom ješ “svoj” chlieb.
A rozvod sa začína buď podaním žiadosti o rozvod alebo skontaktuj advokáta/tku a oni ta už presne nasmerujú, že čo a ako.

elizabet173
24. aug 2021

vo všetkom väčšinu on rozhodoval...prečo si to dopustila? Nebola si a nie si mu rovnocennou partnerkou. Myslím, že toto manželstvo je omyl a zostávať v ňom nemá zmysel. Odíď hneď, ak máš kam, pri väčšom dieťati to bude horšie

autor
25. aug 2021

dakujem za odpovede. dcerka ma 11m. Prve 3 mesiace bol pozorny, niekedy je pohode, otcom je dobrym. velmi má rád malú. Len ku mne zmenil správanie,čo ja nie som ochotná trpieť,práve kvôli dcérke,chcem byť jej príkladom. Nechcem aby v dospelosti bola s chumajom,lebo mama to znášala. Ja po materskej, viem sa uživiť aj dcérku. Ono ak sa nezmeni, tak dám malú skôr do jaslí a idem makať. O týždeň ideme na dovolenku, ideme toto riešiť. Ak sa neuvedemí,vykašlem sa nato a ideme podávať rozvod.