Choré dieťa a stretávanie sa s otcom

open
14. júl 2014

Dobry vecer.
Idem hned k veci. som rozvedema.dieta bolo zverene mne.otec sa s dietatom stretava 2X do tyzdna na 3 hodiny a kazdy neparny vikend.Mam 3 rocneho syna. Uz treti tyzden sa lieci Atb na anginu,ma v ustach afty a herpesovy virus.Lekarka dala suhlas ze vcase ked ma mat otec syna mu chore dieta mozem dat.Moj ex bol za lekarkou a slubil ze sa vie o chore dieta postarat.
Cez vikend som mu syna dala( vecer mi ho nosi domov.)Bohuzial ex sa zachoval maximalne nezodpovedne .Dala som mu poucinie od lekarky ze ma mat kludovy rezim v domacom prostredi ,ziadne vylety ani navstevy.Ex vzal syna na cely den na vylet.to same sa opakovalo aj v nedelu.
Zajtra si ma syna znova brat a ja neviem ci mu mam dat dieta,ked sa takto zachoval.vsetko mam zdokumentovane.nahlasene u koliznej.potrebujem narychlo radu. dakujem.

mirkava
14. júl 2014

@open ahoj, neviem nejak odborne poradiť, ale už z ľudského hľadiska by som mu dieťa asi nedala....

eeffka
14. júl 2014

@open vonku je 30stupnov, co budu drepiet doma? pokial dieta nema teploty nie je malatne, placlive, proste na blato, nevidim na chodeni po ZOO nic zivotohrozujuce.
ty naozaj sedis s dietatom 3t doma? a bez urazky 3t liecit anginu? som anginozne decko bola a po 2dnoch som uz skakala sko pajac, ak berie ATB 3t asi nie su dobre

mirkava
14. júl 2014

@eeffka asi je to trochu horšie a komplikovanejšie keď sa už liečia 3 týždeň a keď ho bude jej ex ťahať po výletoch tak to môže trvať aj mesiac..... ja by som sa teda poriadne naštvala

pribinak
14. júl 2014

Skús sa s ním o tom porozprávať, nie hneď zatrhnut stretávanie sa s dieťaťom, nedoriešenu situáciu si nakoniec "odskace" syn a to nie je dobre
Syn otca potrebuje, ale nejake dohody by platiť mali

open
autor
14. júl 2014

@eeffka Ano,naozaj som uz 3tt doma s chorym dietatom.ma anginu a k tomu afty a herpesovy virus. hrozi ze moze ist do nemocnice na infekcne. atb uziva 8den.tyzden sme boli doma stym ze ma len nejaky virus.Pritiazilo sa mu ,dr urobila vysetrenia ,ster hrdla,crp bolo na hranici.cakali sme 2 dni na vysledky s vyteru. potom sa mu urobili afty a nakoniec herpesy v celej ustnej dutine v hrdle.
Prepac ty by si pustila takto chore dieta von ci na navstevu?alebo opak sa opytam prijala by si takto chore dieta na navstevu k sebe k svojmu dietatu?

eeffka
14. júl 2014

@mirkava ale angina trva 7-14dni v tazkych pripadoch, ak to trva 3t tak to bud nie je angina, alebo jej dali nespravne ATB, po podani spravnych atb sa stav pacienta rapidne zlepsuje do 48hod.
moja dcera brala teraz ATB, lebo udajne zapalene dutiny (9r), boli sme na ORL s inym a odisli sme s tymto, chodila von, normalne fungovala, ziadne teploty, unava, nic, ju mam drzat doma lebo berie ATB???

open
autor
14. júl 2014

@pribinak problem je ten ze moj ex je klamar. Odmieta komunikovat.Nedviha mobil,nereaguje na sms. vezme dieta ,vrati dieta. Ako sa povie"ani obraz ani zvuk".Slubil ze so synom bude doma.slubil to pred socialny pracovnikom,ktory nas prisiel pozriet na predavanie si deti/mame aj iny problem.
Klamal mna,socialku vsetkych...

eeffka
14. júl 2014

@open co sa tyka chorob nuz i prijala i olizovali sa... sestricky, tomu nezabranis, nejak ma haklivosti presli s 2hym dietatom

open
autor
14. júl 2014

@eeffka prosim ta citaj! ma ANGINU,MA HERPESOVY VIRUS-skus si to vygooglit.

mirkava
14. júl 2014

@eeffka maju to komplikovanejšie a ja by som svoje dieťa von nepúšťala keď je chore, oslabený organizmus, môže niečo chytiť alebo chorobu šíriť ďalej, je to nezodpovedné, ale v každom prípade je to na zhodnotené rodiča...

eeffka
14. júl 2014

@open no teraz si pomenovala problem, nie je problem ATB ale vas vztah s exom
a na to lieky bohuzial nie su...

eeffka
14. júl 2014

@open a moje deti mali RUKA. NOHA VIRUS !!!! preboha kluuuuud , ja nie som tvoj ex

lili_mia
14. júl 2014

@open Asi ked príde, odmietnúť mu dať dieťa a ak sa bude dožadovať, tak zavolať políciu. nedodržal Tebou nariadené pokyny, dokonca aj lekárkou. Je možné, že tiež uvažuje spôsobom, vonku je teplo, prečo by mal byť vo vnútri. Len ako to potom vysvetlíš policajtom, ked je klamár. Syn sa môže zaseknúť a tiež bude klamať.
Kolízna nemôže prísť?

open
autor
14. júl 2014

@eeffka problem je ze som mu dala dieta .dohodli sme sa na pravidlach .porusil ich, Ohrozuje syna.
Nechcem otcovi branit vo styku so synom.Len mam obavy o to aby sa malemu nepritiazilo ,ked on jedna tak ako jedna.3tt som doma ako zivnostnicka ,nezarobim ani cent...vsetko suvysi so vsetkym...bohuzial.

tilda
14. júl 2014

Nie,maly ma mat ako povedala dr kludovy rezim.ak nie je ex schopny respektovat pokyny dr a dodrziavat ich,dieta mu nedavaj. Konieckoncov,ty si s nim doma 3t. A budes dalsie tri,ak sa nedolieci

open
autor
14. júl 2014

@lili_mia kolizna mi povedala ze mam mu maleho dat a potom urobit fotky ze porusil doporucenie lekara aby som mala dokaz ze jedna nezodpovedne.

ttctwins
14. júl 2014

@open -na herpeticku stomatitidu ani antibiotika nezaberu, je to virus!! Treba pichat B12 injekcie, zovirax sirup a velke davky c-ka. Antibiotika este pokafrali travenie uz tak evidentne slabeho imunitneho systemu, fakt tlieskam lekarke za 3t "liecenie".

Je to nakazlive a to riadne, takze manzel s nim fakt nemal nikam chodit.

dasamo
14. júl 2014

No neviem. Rozvadzala som sa tiez a nikto k nam nechodil.... musite to mat velmi zle, myslim vztahy. Ale ked mu sud zveril dieta 2x dontyzdna na tri h a aj vikend a este k tomu take male dieta, tak to s nim asi az take zle nebude. Treba sa ukludnit. Pohorsilo sa malemu? Lebo ak nie, tak by som to neriesila. Bol s tatinom spokojny. To, ze mate vy na h.... vztahy je jedna vec, ale dieta vyciti nervozitu. Treba s kludom vsetko riesit. Poziadat ho o akceptovanie tvojich podmienok a podmienok, kt.dala lekarka. Ale znova opakujem, ak sa malemu nepohorsilo nerieš. Lebo dokumentovat a volat kokiznu a neviem co mi pripada dost zbytocne a prejav zloby. Je to predsa aj jeho dieta a ma nejaku zodpovednost a zjavne komunikuje aj s lekarkou, takze mu na dietatu zalezi, co by ine zato dali. Zelam pevne nervy a spravny pristup.

kaktusik007
14. júl 2014

@open ries s lekarkou. Ale ak sa raz vyjadrila, ze dieta otcovi ist moze, tak moze. Antibiotika nie su kontraindikaciou ist k otcovi - ak nema 40 tky, nie je malatny - otcovi ist moze.

dasamo
14. júl 2014

@open ake fotky? To ho budes sledovat, ci je s nim vonku?

open
autor
14. júl 2014

@ttctwins B12 davam kvapky.ATB ma kvoli angine.Atb dostal este pred tym ako sa prejavil herpes.
@dasamo dostal tak preto lebo sme zili v jednej domacnosti.Nedokazala som na sude ze je nezodpovedny.Az teraz sa zacal prejavovat aj pre okolie.

open
autor
14. júl 2014

@dasamo no...sledovat.To mi pride pod moju uroven,tak mi to poradila len kolizna.Aby som mala dokaz ze nedodrzal doporucenie od lekarky.
Lekarka suhlasi aby syn bol s otcom v case choroby len vtedy ak toto dodrzi.co neurobil.

ttctwins
14. júl 2014

@open - antibiotika dostal, lebo nevedela, ze je to virusoveho povodu. Ked sa herpes vyhodil - uz to vedela, mala ich vysadit. CRP predsa tiez nepotvrdilo, ze antibiotika treba. Antibiotika nie su cukriky :( Ma to dalekosiahle nasledky hlavne na jeho travenie.

Vygoogli si prosim herpeticku stomatitidu, je to typ anginy - virusoveho povodu. Lieci sa inak. Tie antibiotika vysadte a zacni s probiotikami kolko to pojde a vecickami na podporu imunity. Herpeticka stomatitida je horsia ako aftozna stomatitida, je to fakt ked je uz imunita fakt na nule.

Ex-Manzela prosim vypusti z hlavy a doliec si syna... vies, kolko muzov robi somariny aj vo fungujucich vztahoch? Vacsinou im to proste nedocvakne poriadne. Myslel to dobre, ved ho nejako nezanedbal, ale zobral na vylet, chcel mu spravit radost...

dasamo
14. júl 2014

@open jedine, co ti mozem odporucit, nerozculuj sa, klud, viem ako dokazu byvali nastvat. Aky ma vztah s tatom? Pohorsilo sa mu? Je to velmi male dieta, takze ak naozaj nechxes, aby k nemu isiel a robis to uprimne a nie z nejakej pomsty, tak by som aj ja zacala klamat a to tak, ze by som povedala, ze ma vysoku teplotu a jednoducho ist nemoze, ale kludne sa s nim moze hrat u vas doma v klude

open
autor
14. júl 2014

@kaktusik007 riesim.povedala ze snim moze ist len ak dodrzi jej doporucenie.
@dasamo nepohorsilo. Prave neviem sa rozhodnut. Klamat nebudem a nechcem.Aj v minulosti ked bol syn chory,dala som mu vzdy nahradny termin.

dasamo
14. júl 2014

@open tak pevne nervy a daj mu ho. A aky maju vztah? Tesi sa k nemu? Ved ked dobry a nepohorsilo, tak fakt neries. Aj mna si otec braval ako choru a som tu. Obskakoval ma, varil dobroty, hral hry a mozno ma aj von zobral. Ved otcovia su vacsinou na to, aby bola sranda. Moj byvali vzal baby a hor sa s nimi na terenaku soferovat a ine som ani nechcela.vediet co teda stvaraju, aleeeee nic sa nestalo a boli stastne, urcite viac akoby som spravila cirkus a bordel, ze co w nimi stvaral. Mne ich pravidelne neskoro nosi a nosil, tiez som zurila, ale nakoniec som sklapla. Boli stastne a spokojne a co je viac ako spokojne dieta a najma v rozbitom vztahu

dankal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
open
autor
14. júl 2014

@dasamo lenze on odmieta akukolvek komunikaciu.ked som sa spytala co maly,co papal povedal spytaj sa ho a to mal 2,5 roka. Stava sa ze syn odmiet snim ist. On ho bral na silu do auta.maly reval... klame sudy,socialku aj mna...

huginko
14. júl 2014

ak som správne pochopila otázku,tá znela, či má dať mamička choré dieťa jeho otcovi ( svojmu ex) alebo nie, nakoľko má s otcom dieťaťa trošku problém, pretože ťahá choré dieťa po výletoch, hoci by sa malo liečiť.....(neviem, prečo niektoré mamičky riešia diagnózu)... 😖 ja osobne by som tiež s dieťaťom v takom stave stave nebehala po výletoch, hoc by nebol malátny a ani by nemal teplotu, proste by mal len antibiotiká.a nedovolila by som to ani otcovi.Ak máš dať dieťa otcovi zajtra, skús sa s ním dohodnúť,teda ak sa s ním dá dohodnúť, či by si malého nemohol vziať inokedy...že to proste vzhľadom na jeho stav teraz nie je najrozumnejšie...a ak bude trvať na stretnutí s ním, tak fajn, nech sa s ním príde pohrať k Vám domov a môžu si maľovať, čítať alebo trebárs stavať lego....myslím, že je to aj v jeho záujme ,aby sa čím skôr vyliečil a mohli si užívať jeden druhého, či nie? 😉

open
autor
14. júl 2014

@dasamo ja mu nebranim aby bol so svojim synom.vzdy mu maleho nachystam.ked meskam ze poobede v tyzdny dlhsie spal dam mu ten cas navyse.Ak bol chory ze mal teploty.navrhla som nahradny termin,on odmietal. Ex priatelka mala nejaku akciu niekde na chate a proste on tam chcel byt,ale nechcel ani vyzerat tak ze nechce byt s chorym dietatom.
Predsa ak by som mu branila ,nedam mu ho ani cez ten vikend.... 😔