Manžel podal žiadosť o rozvod a v návrhu klame

alena68
23. jan 2021

Dievcata, manzel podal o rozvod prvy tiez som mala podany navrh no jeho prisiel skor. Nakoniec neviem ale asi aj dobre lebo som videla aspon co tam napisal. Dost ma v tych papieroch ociernuje a vo veľa veciach klame. Zarazili ma jeho klamstva a vymysly dátumov no najviac co ma zarazilo, bolo ze pijem od kedy som potratila udal datum februar 2020 a stalo sa to v januari 2019, presny datum ma aj vytetovany na hrudi. A vraj od toho 2019 pouzivam alkoholicke napoje. Alkoholik niesom urcite, so susedami si dame to pivko, vinko a posedime, pokecame, ale niesom alkoholik o dieta sa riadne staram aj o celu domacnost a to sama od kedy odisiel. Ako dokazat na sude ze niesom alkoholik? Nechcem aby mi vzal maleho. Vyhraza sa mi ze ma nejake fotky. Taktiez sa mi vyhraza trestnymi oznameniami, psychicky ma napada a vyhraza sa so svojou rodinou. Viac ho zaujima majetkove vysporiadanie

mondolina
23. jan 2021

@alena68
Ty nemusíš dokazovať, že nemáš problémy s alkoholom ( ak nemáš), ale on musí dokázať, že máš.
To je ako s neverou- ako dokážem, že som verná? 😂
Veď nech sa vyhráža koľko chce. Dôležité sú skutky.

clarissa96
23. jan 2021

@alena68 ahoj, z vlastnej skúsenosti, do návrhu môže popísať hocijaké bludy, o mne tiež rozprávala rodina bývalého, s ktorým mám dcéru, že pijem a dieťa je zanedbane, vypisovali na socialku. No ale sociálka musí prísť k tebe na kontrolu, vidia teba, dieťa, takisto na súde a skôr to vyzeralo, že oni ako rodina majú problém s demenciou. Viem, že ti to nie je jedno, keď klamu, ale keď ty riadne žiješ a funguješ, nemá sa ti čo stať. Dokazovať a obhajovať sa skutočne nemusíš.

alena68
autor
23. jan 2021

@mondolina nie nemam niesom alkoholicka riadne sa o dieta staram,chodim do prace, dieta vozim do skolky a o celu domacnost sa staram sama. Manzel sa odstahoval pred sviatkami. A to ze si dame sem tam nejaky pohar so susedmi neznamena ze som hned alkoholik. Ved to by musel mat dokaz o tom ze chodim pijuci ze je bordel doma, nestaram sa o dieta, chodila by socialka a podobne. Len on stale ze ma nejake fotky. Len ako to skuma sud a kedy by uveril jeho reciam, fakt sa bojim ze sud zveri maleho jemu

mondolina
23. jan 2021

@alena68
Na základe čoho uverí súd jemu...Skúša to na Teba tak sa ukludni.

alena68
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
23. jan 2021

@alena68 upokoj sa, nejaka hlupa foto, na ktorej mas pohar vina v ruke nie je dokazom, ze si alkoholicka. Ma nejaku inu fotku? Ma niekoho, kto by mohol dokazat, ze si alkoholicka? Alebo ma len silne reci a najma ti chce ublizit, preto sa ti vyhraza. Je vobec schopny sa o dieta postarat? Preco s nim vobec komunikujes na tuto temu? Bav sa s nim len o zalezitostiach tykajucich sa dietata.

pribinak
23. jan 2021

To je jedno koho návrh prišli prvý. Na súde budeš mat mužnosť sa vyjadrit k celému jeho návrhu. Sudkyňa bude prihliadať aj na tvoju výpoveď, nielen na to čo on napísal.

Odporučila by som ti aspoň do pojednávania prestať pivkovat a vinkovat. Nevieš kto tá kedy vidí a môže sa to rôzne vysvetlit

alena68
autor
23. jan 2021

@elizabet173 neviem jeho rodina sa vyhraza ze ma nejake fotky neviem o ake fotky sa jedna. Neviem ci ma dokazy, jedine jeho spiknuta rodina by si navymyslala na mna. Nekomunikujem s nim uz vobec iba ohladom maleho. Ci by sa postarat vedel neviem, venoval sa malemu riadne, hrali sa asi by aj vedel si myslim.

matabb73
23. jan 2021

Do odpovede na návrh napíš, že je to klamstvo. Na to to je, aby si sa mohla vyjadriť. Teraz sa sústred na to, aby si vyzerala ako dobrá matka. Ja by som nepila žiaden alkohol, aby si dokázala, že nie si závislá. Sociálka príde k tebe domov na prešetrenie. Treba mať čisto a dieťa by malo mať vlastný kútik. Neboj sa. Ak máš čisté svedomie, nič nehrozí. Museli by ti dokázať, že piješ. Na začiatku sa kopec chlapov vyhráža a nakoniec sú radi, že sa o dieťa stará matka a majú menej starostí. Hlavne treba pôsobiť vyrovnane na súde. Tak najlepšie presvedčíš, že je všetko v poriadku.

nikaeli
23. jan 2021

@alena68 ty máš možnosť napísať svoje vyjadrenie.. na súde budete obaja vypovedať.. takže to, čo napísal - či už je pravda, či nie je - myslím, že teraz nie je podstatné.. na pojednávaní máte obaja priestor pre "svoju" verziu.. môže to byť ale problém pri zverení dieťaťa do opatery, pokiaľ by bola pravda o tvojom probléme s alkoholom..

alena68
autor
23. jan 2021

@matabb73 ja som to aj v nahrhu uviedla, ze je notoricky klamar, ze si vymysla realitu a zije vo svojom svete, on dost klame. Vyrovnane? Budem taka nervozna na sude ze konec, kvoli tomu co vytiahne na mna. A ako to prebieha na prvom pojednavani prosim vas? Ono viete ja som bola od neho fyzicky napadnuta a psychicky ma napada vzdy, vzdy mi nadava vyhraza sa trestnymi oznameniami. Zavolala som na neho aj policiu lebo mi nadaval pred synom a buchal ma po zadku ovuvakom, urobila som to preto lebo som sa ho uz bala, v lete ma totiz tak schmatol za vlasy az som si mozog citila a tahal ma po zemi, trhal za mikinu a potom v byte ma vyhadzoval z bytu az musel zasiahnut sused, nato v posteli mi nadaval a oplul. Vsetko toto som do navrhu napisala

alena68
autor
23. jan 2021

@nikaeli ale ja ziadny problem s alkoholom nemam, to uz beru sudy matkam deti aj ked si príležitostne vypijem?

nikaeli
23. jan 2021

@alena68 ja som ťa ale z ničoho neobvinila.. prečítaj si ešte raz, čo som ti napísala 😉 ty vieš aká je pravda a mňa ani fakty vášho manželstva nezaujímajú.. máš to vo svojich rukách 🙂 možno by bolo fajn mať pri sebe právnika..

sama som si tým prešla, aj keď som sa celá triasla, zvládla som to.. zvládneš to aj ty! len si ver

alena68
autor
23. jan 2021

@nikaeli ved ja som to ani netvrdila, normalne som sa opytala iba😉

nikussss
23. jan 2021

Stara dobra overena taktika... neboj nic, to ta len nervuje, aby si sa polozila a zobala mu z ruky. Tiez moj ex take veci popisal do vyjadrenia, ze som sa nestacila cudovat, a teda riadne to mnou zamavalo. A to som si povodne myslela, ze sa rozideme ako civilizovani ludia, bez humbuku, urazok :D no haha... urazena jesitnost. co uz. Ale potom som zistila, ze tie desiatky stran somarin od urazenych chlapov castokrat sudcovia ani necitaju, lebo su na pomstychtivych zakernych chlapov zvyknuti.

stela01
23. jan 2021

@alena68 príležitosť je vždy , ráno , obed atd
Daj sa do kľudu . Ak nemáš problém s alkoholom prístav sa k susedom bez drinku .
Iba taká otázka ... ty si na deti momentálne sama . A to vypijes aj keď si na nich sama ?

luccija
23. jan 2021

@alena68 ide na to dobre.Vynervovat Ta este pred rozvodom.Po tom co si prezila v lete si mala o rozvod ziadat ty hned v septembri.Najdolezitejsia je psychika, ak je taky agresor dieta mu do striedavky nedaju.
Dufam, ze Ta nevytrieskal, lebo si bola opita.
Davaj si na to pozor nerobi to dobry obraz ani poharik v garazi kazdy piatok....ak su to klamstva priprav sa este na dalsie.Len skoda lepsie by to bolo,ak by si o rozvod poziadala ty.Vyhrazat sa bude na to sa priprav a komunikuj s nim co najmenej

mpg
23. jan 2021

@alena68 Lepšie by bolo nechodiť ani do garáže na víno a na súde povedať, že tam už nechodíš, lebo nemáš čas.

alena68
autor
23. jan 2021

@stela01 ano na dieta som sama od vianoc a cuduj sa svete stiham varit, zehlit, prat, upratovat, sit handmade vyrobky a este stiham aj pit takze som alkoholik 🙉😀

alena68
autor
23. jan 2021

@stela01 ale ak si mala na myslis ci vypijem ako vypijem, nie nevypijem pred synom

mondolina
23. jan 2021

@alena68
Nechápem prečo by si si nemohla dať pohár vína ...raz za čas. Aj keď máš deti.

ukulela
23. jan 2021

@alena68 nemyslím si, že si zlá matka. A z napísaného máš x dôvodov sa rozviesť. Ale prečítaj po sebe, stretávať sa v garáži a dať si pivo, vínko? Určite obmedziť. A na súd s právnikom. Dobre si spravila, že si volala policajtov. To zahrnúť a predložiť na súde.

alena68
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matabb73
23. jan 2021

@alena68 sudkyňa prečíta jeho návrh, potom tvoje stanovisko. Potom prečíta stanovisko kurately, čo je sociálna pracovníčka z úradu práce. Potom vypočuje najprv jeho, potom teba. U nás väčšinou kladka otázky a my sme odpovedali. Vyjadri sa aj sociálna pracovníčka. Takto prebehne rozvod. Potom vas pošle preč, po návrate vyhlási rozsudok ohľadne rozvodu a až potom sa rieši zverenie dieťaťa. Ak ste dohodnutí, ide to rýchlo. Ak nie, môže odporučiť vyšetrenie dieťaťa, aj rodičov u psychológa. Je tu skupina Právne poradenstvo, tam je toho o rozvodoch popísaného veľa. Na začiatku sú aj články od právničky, oplatí sa prečítať.

luccija
23. jan 2021

@alena68 urcite si zabezpec pravnika

mogaa
23. jan 2021

@alena68 no jedine že by mal fotku kde si spitá od obraz....on musí dokázať že piješ, fotky kde piješ pivo nič neznamenajú....kde máš malého keď pijete víno v garáži? je o neho postarané? predpokladám že pracuješ, teda v práci by si to určite niekto všimol(absencie, časté chyby v práci....) ô- to sú dôkazy, nie fotky kde držíš pohár vína....v neposlednom rade sa prihliada kde a s kým je dieťa zatiaľ čo v garáži pijete.....ale v tvoj prospech je že ťa nechal samu s dieťaťom, predsa by nenechal dieťa matke čo pije😉ale teda striedavka mu prejsť môže, záleží od veku dieťaťa ....

luciannka83
23. jan 2021

@stela01 a co ze si vypije, ked je na deti sama. Z pohara vina alebo z jedneho piva sa predsa neopije.

stela01
23. jan 2021

@luciannka83 počuj mne je jedno či vypije 1 ale 5 , ide o to ako to vidia iný .

@alena68
Je veľa alkoholikov ktorý vedia fungovať aj navaria a aj do prace chodia

Čo si snáď čakala že každá reakcia bude hajzel jeden?!

Ak sa nájdu 3 ľudia čo povedia áno pije vonku s deťmi ?

alena68
autor
23. jan 2021

@stela01 nehnevaj sa ale ja niesom ziadny alkoholik

stela01
23. jan 2021

@alena68 to je super.
Ale zamysli sa ak tam dotiahne 3 ľudí čo povedia že si nie 1 x vypila na ulici cez deň v garáži s deťmi ?