Môže si otec brávať dvojmesačné dieťa k sebe domov?

evuska8212
23. nov 2020

Ahojte baby.
Chcela by som sa vás spýtať.
Mám 2 mesačné dieťa, s otcom dieťaťa sme sa rozišli.
Je možné, aby si dieťa braval k sebe domou, na 2-3 hodiny, bez mojej prítomnosti?
Máme ísť na súd, ohľadne výživného, a bojím sa, že vytiahne namňa to, že mu ho nechcem dávať.
Ďakujem

veronikaszabova
23. nov 2020

@evuska8212 nie, tak male dieta bude moct vidiet iba pod tvojim dohladom. Neboj, nebude ho brat

hipuska
23. nov 2020

Podloz si mailom....napr.posli mu rozpis..v tom čase sme vonku na prechádzke, ak chces, môžeš prísť....a viackrát to navrhni. Pred súdom musíš vystupovať "nemám absolútne problém" mu dieťa dávať, avšak momentálne, keď je také maličké, len za mojej prítomnosti. Ale do budúcna si viem predstaviť, že si ho bude brávať aj sám. Chapes? Na súde musíš vystupovať v záujme dieťaťa. Čo je, aby malo vzťah s otcom. To len vyskakujú. A tých mailov mu pošli viac. S frekvenciou 1x/týždeň, 1x/2tyzdne. Tiež 1-2x mesačne informuj...tento mesiac bola chorá, očkovana, poradňa. Neboj sa, sudca bude vidieť tvoju snahu. Komunikuj kľudne, len o faktoch. Jeho to prestane baviť. Môj prestal.chodit presne po 3 rokoch a konečne máme kľud. Návštevy zintenzívni, keď je pred nejakým pojednávaním.

mogaa
23. nov 2020

@evuska8212 tak neviem ako si predstavuješ že otec dieťaťa si vybuduje k dieťaťu vzťah ak mu budeš brániť v stretávaní...rovnako neviem ako chceš riešiť stretávanie v tvojej prítomnosti, lebo v zime, v daždi či snehu budeš chcieť ísť s ním len na prechádzku "akože je s ním aj otec".....treba nájsť rozumný kompromis napr. príde na tie 2-3hodnky k vám a pohrá sa s ním keď bude hore.....alebo k nemu ale pôjdeš aj ty.....ono treba sa snažiť o korektné vzťahy, nemusíte s ex ostať ani priatelia ale musíte sa vedieť dohodnúť čo sa týka dieťaťa......inak sa ti to môže v budúcnosti vypomstiť.....otec prestane mať záujem uplne a ty budeš dostávať len výživné ale celá starostlivosť bude len na tebe - čiže ty budeš vždy tá čo bude riešiť OČR, vozenie na krúžky, vodenie z a do škôlky - a to sa veľa krát popri práci jednému človeku stíhať nedá.....nehovoriac o tom že dieťa bude poznať len teba a tvoju časť rodiny a to je škoda.....časom sa začne vypytovať, nehovoriac o tom že ak tvoji rodičia nebudú zdravotne v poriadku , druhých starkých čo by ho povarovali či ho zobrali na výlet mať nebude.....a to je škoda - hlavne pre dieťa

mogaa
23. nov 2020

@evuska8212 inak ja osobne by som mu ho dala, pekne v kočíku a nech kočíkuje, ved ak dieťa začne plakať veľmi rýchlo ho prinesie skôr ako po 2hodinách😉

nini1010
23. nov 2020

@mogaa Vies ale,ona sa nepyta na tvoj osobny nazor na jej pristup k vychove.Ona sa pyta jasne ci si smie alebo nesmie bravat otec takto male dieta sam domov na 2-3 hodiny.

mogaa
23. nov 2020

@nini1010 pokiaľ nemá súdne rozhodnutie tak je to len na dohode rodičov

alexandra2010
23. nov 2020

Ano. Otec je tiez rodic. A dieta nie je majetok co rozdelujeme. Sme dospeli.

cacianka
25. nov 2020
lujza123
25. nov 2020

@nini1010 keď sa pýta jasne ci smie alebo nesmie otec bravat dieťa sám domov tak potom vôbec nechápem zmysel tvojho príspevku. @mogaa aspoň niečo rozumne poradila k teme narozdiel od teba.