Môžu mi pri rozvode odobrať dieťa, keď mám exekúcie?

2192
7. okt 2021

Ahojte,potrebujem poradit som akurat v rozvodovom konani s ex sme sa dohodli na vsetkom aj na vyzivnom aj stykani sa s detmi..ale mam obrovske obavi nakolko mam viac exekucii ...mozu mi preto odobrat deti a zverit otcovi nakolko mam ja exekucie?mam novy vztah o deti sa vzorne starame mame kde byvat deti su zabezpecene.dakuje. za odpovede

pribinak
7. okt 2021

@2192 nie, toto nie je dôvod na odobratie deti. Veď dlhy dokážeš riešiť bankrotom, splátkovým kalendárom

nafka0483
8. okt 2021

@2192 Ked ste sa dohodli a date si sudom schvalit rodicovsku dohodu, tak sud nema dovod to menit. Nebude vam do toho zasahovat, schvali vam to, co ste si dohodli vy dvaja.
Ak by sa buduci exmanzel rozhodol, ze chce deti vylucne do svojje starostlivosti, tak by musel podat navrh a odovodnit ho. A sud by potom zvazil ci na to je dovod ci nie.

Vseobecne exekucie dovod nie su, ale v pripade, ze by tam boli k tomu ine okolnosti, pre ktore by nebolo vhodne aby deti ostali v tvojej starostlivosti, tak moze rozhodnut o zvereni do starostlivosti otca. Ale to sa posudzuje konkretny pripad individualne.

Co je dolezite - vseobecne, nie len ohladom deti - tak tie exekucie a dlhy riesit a nie hrat mrtveho chrobaka. Komunikovat s exekutorom, splacat.