Musím dať otcovi dieťa, keď súd ešte nerozhodol o zverení dieťaťa?

tina2213
7. jún 2017

Ahojte. S partnerom sme sa rozišli pred pol rokom a odvtedy sa sudime o zverenie dcérky. On chce striedavu starostlivosť a ja nie, chcem ju do svojej starostlivosti. Mali sme už 5 pojednávaní, najnovšie súd nariadil súdneho psychologického znalca s čím som nesúhlasila kvôli zaťaženiu malej ale tak keď nariadil už nič nenarobim. Čakám ze sa to teraz bude ťahať ďalší pol rok. Malá k otcovi nechce chodiť aj mu to jasne povedala ale on to asi nechce chápať. A ja ju tam nechcem dat keď sama nechce teda aspoň nie na celý týždeň ako to od nášho rozchodu robíme ( striedame si ju po týždňoch). Kolizna na súde navrhla tých súdnych psychológov a nikdy malú ani nevidela ani sa jej nepýtala na názor k otcovi co sa mi tiež nepáči, a ze v záujme maloletej. Dcéra má trvalý pobyt kde aj ja ale nebyvam tam( je to u mojich rodičov)
má 5 rokov. Prosím poraďte kto už máte skúsenosti. Ďakujem pekne

mondolina
7. jún 2017

Prečo nechce ísť dcéra k otcovi?

tina2213
autor
7. jún 2017

@mondolina nehovorí konkrétny dôvod. Iba vraví že sa jej tam nepáči, že jej chybám a ze chce byť navždy so mnou. Minule mu to aj povedala ze tam nepôjde ze zostane so mnou a jemu bude len telefonovať.

draik
7. jún 2017

Ak nie je súdom/dohodou upravené inak, obaja máte voči dieťaťu tie isté práva a povinnosti.

nita216
7. jún 2017

@tina2213 Ahoj ja mam tak isto 5rocneho syna,ja s mojim expriatelom som sa rozisla pred 2rokmi!sud este len nas caka ale ja som to robievala tak ze maly tam bol len cez vikend ved tyzden pre male deti je vela bez matky a k tomu este aj u nas aj u otca je iny rezim a trva isty cas ked pride domov aby presiel na nas rezim!a to len t vikend!je tazke dat ale ma nanu pravo!tak isto aj mala potrebuje otcaotcovi dieta

zupro
7. jún 2017

Ahoj, mala som ten istý problém. Po 7 rokoch rozchod, dcéra mala 3r 9mesiacov. Jed mala 4r a 1 mesiac som podala žiadosť na súd. Súd trval dva roky. Medzi tým samozrejme kolízna dala návrch na psychológa. Striedali sme si ju po týždni a neplatil výživné. Súd rozhodol v prospech mňa. Dcéra je prisudena mne. Súd ukončení v marci. Stále sme sa striedali ale už musel platiť výživné a aj doplatiť to čo neplatil. Nástupom do školy v septembri ostala len mne. Žiadna striedava, to sa nedá, dieťa sa potrebuje pripravovať do školy. Ak chceš ešte niečo vedieť v kľude píš "IP".

tina2213
autor
8. jún 2017

@nita216 ja mu ju nemám problém dat. Ale nie na týždeň. A priateľka s ktorou žije fajčí marihuanu co neviem dokázať takže aj preto ju tam nechcem dat. A mam pocit ze kolizna ide proti mne pretože všetko robí a hovorí proti mne. Som zúfalá

tina2213
autor
8. jún 2017

@zupro poslala som IP ďakujem

nita216
9. jún 2017

@tina2213 ja ti verim pre to som ti pidala ze na tyzden by som ani ja nedala!staci vikend aj to je dost!

tina2213
autor
14. jún 2017

@nita216 a keď mu ho dáš iba na víkend tak otec neprotestuje? A co na to hovorí kolizna? Ďakujem