Predbežné opatrenie a zastavenie konania o výživnom

11paris77
19. mar 2016

potrebujem poznať odpoved ako to je s predbežným opatrením na malé 3ročne dieťa,ktore sudkýňa predbežným opatreným na sobotu a nedeľu dala ex-otcovi,napriek tomu že som nemala možnosť namietať na toto predbežne konanie,a malé dieťa otca od jej 4mesiacov nevidelo a otec dieťaťa sa o ňu nezaujímal.od oktobra 2013 mám podane o výživne na dieťa,ale ani dosial sudkyňa o výživnom ani nekecla,a to sme mali iba raz pojednávanie.chcem zastaviť môj návrh na určenie výživneho na dieťa,ako zvoliť postup,aby konanie bolo zastavené.a sťahujem sa s dieťaťom a budeme bývať v inom okrese,môžem si podať návrh na zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti,aby som to mala na papieri,postačí napísať a kam ? otec dieťaťa je ženatý ,je zapísaný v rodnom liste,ale o malé sa nezaujíma,len je to psychopat,a manipulator.a v očiach verejnosti a okolia musí mať povesť čestneho občana.ak konanie zastavím,bude predbežne opatrenie zrušené?

alice107
19. mar 2016

konanie o vyzivnom a predbezne opatrenie o urceni styku rodica s dietatom su dve rozne pravne skutocnosti a aj konania...
stiahnut navrh na konanie o urcenie vyzivneho samozrejme navrhovatel moze za istych podmienok, ale to nema ziaden suvis s rozhodnutim v predbeznom opatreni o urcenie tyku rodica s dietatom.

marcelatje
19. mar 2016

@11paris77 je to bohuzial tak ako pise @alice107 je to hrozne. Neviem si predstavit ze musim dat svoje trojrocne dieta chlapovi ktoreho vobec nepozna. Aj ked je jeho otec 😓 neda sa s nim nejako dohodnut?
Na dieta maju pravo obaja rodicia ale takato sokova terapia asi dietatu neprospeje.
Drzim ti palce aby to dobre dopadlo. Najma pre dieta.

daniela_m
19. mar 2016

tak si sa mala hneď odvolať voči predbežnému opatreniu (do 15 dní od doručenia) a svoj návrh o určenie výživného môžeš rozšíriť o zverenie dieťaťa do tvojej osobnej starostlivosti... a to že zastavíš konanie o určenie výživného nemá žiaden vplyv na predbežné opatrenie..

daniela_m
19. mar 2016

v tejto skupine ti poradia: https://www.modrykonik.sk/group/1900/