Styk otca so 7-mesačným dieťaťom

lea_2
15. okt 2022

Su tu mamicky, ktore uz neziju s otcom dietata? ako vam sud urcil styk otca s dieťaťom? Hlavne ak sa jedna este o babo (7m), ale aj o deti do 3 rokov. Otec sa doteraz o dieta moc nezaujimal, videli sa dokopy asi 10 minút. Moze rozhodovat ako casto bude dieta mat aj to, ako sa nezaujimal a nestaral doteraz? Dokedy sa mozu stretavat v mojej pritomnosti?

stellarstar
15. okt 2022

@lea_2 tému stačí raz založiť

bluka2
15. okt 2022

V Rakúsku je v podstate jedno, či sa zaujímal či nie, ide o to, že sa zaujíma teraz (ak si podá žiadosť na súd) a platilo tam pravidlo, malé dieťa, častejšie ale kratšie: takže 2x do týždňa, raz tuším v sobotu na poobedie a raz počas týždňa poobede tuším 15:00 do 18:00.

lea_2
autor
15. okt 2022

@stellarstar neviete ako to vymazem prosim?

stellarstar
15. okt 2022

@lea_2 treba adminovi napísať

mogaa
16. okt 2022

@lea_2 máš dieťa zverené do osobnej starostlivosti? styk otca s dieťaťom určuje súd alebo je potom na dohode medzi rodičmi....pozor, ak mu dieťa nechceš dávať do súdu, aj toto sa môže otočiť voči tebe, na súde povie že dieťa nevidel lebo si mu to neumožnila....pri 7mesačnom dieťati to býva hlavne za prítomnosti matky, ale bežne od 1,5-2rokov ho už môže mať sám aj bez matky a aj na celý víkend....otec má rovnaké práva ako matka, dieťa nie je tvoj majetok...má povinnosti(platiť výživné) ale aj svoje práva(stretávať sa s dieťaťom)....najlepšie je vždy rozumne sa dohodnúť v prospech dieťaťa, aby ho vídal aj otec a dieťa si s ním vytvorilo vzťah....každý sudca je normálny človek a vie, že skoro žiadny chlap sa nevenuje bábätku tak ako matka, začne sa mu venovať až keď je väčšie okolo 2rokov, takže nezáujem či starostlivosť pri bábätku je bežný jav🙂

lea_2
autor
16. okt 2022

@mogaa ešte ho nemám zverené ale čoskoro budem mat. Ja som mu ani raz nebránila aby dieťa videl, práveže to skôr ja som mu stále po pôrode písala či ho akože nechce vidieť alebo čo. Stretli sa 2x aj to bolo iniciované z mojej strany. Odkedy dieťa videl naposledy v júli, sa už ani neozval. Ja ho teda už prosiť nebudem aby prišiel pozrieť vlastné dieťa ak nemá záujem. Jasné, že na súde nemôže klamať ale čo ak povie, že chcel byť s ním a ja som mu nedovolila? Samozrejme, že nemá žiadne správy kde by som chcel prísť a ja som povedala nie, ani žiadne telefonáty, že sa snažil so mnou skontaktovať. Alebo čo budú stačiť jeho Slová? Otcovstvo ani nepriznal. Takže zatiaľ nemá žiadne právo. Taktiež od začiatku tehotenstva na nič neprispel, výbavu pre doeťa nekupil, kocik atd a vsetko doteraz som kupovala iba ja. On neprispel ani cent.