Styk s otcom

aadusik
5. aug 2014

Baby ako začnem. Minulý týždeň sme mali súd kvôli styku a výživnemu. Rozhodnutie súdu ešte nemám na papieri doma a ex už chce aby som mu malého dala na 4hodiny domov, keď ho nevidel vyše troch mesiacov. Vypisuje mi vyhražne správy, že ak mu ho nedám v piatok (súd určil sobotu), že ma dá znovu na súd. Poraďte mi, či mu ho mám alebo nemám dať.

guinevre
5. aug 2014

@aadusik Kolko rokov ma dieta? Aky ma vtzah s otcom? Tyral ho otec? Co syn hovori, chce ist s otcom?

aadusik
autor
5. aug 2014

@guinevre syn nemá ešte ani rok, má len 10mesiacov, takže sa nijako nevyjadruje k nemu... otec odišiel, keď mal malý tri mesiace a odvtedy ho videl dokopy 3x, čo je dosť málo.

guinevre
5. aug 2014

@aadusik Jaj, pardon, teraz vidim, ze 10 mesiacov. A to sud urcil, ze mu mas syna dat bez tvojej pritomnosti?

aadusik
autor
5. aug 2014

@guinevre ano to súd tak určil, no nie som s tým spokojná...ale potrebujem poradiť, čo mám robiť.

zuzitko74
5. aug 2014

Ak súd určil v sobotu, tak ťa nemôže dať na súd za dodržanie rozhodnutia súdu. Daj mu ho až v sobotu a keď sa bude vyhrážať, tak mu povedz , nech si poslúži a nech ťa teda znova dá na súd, že ty nič neporušuješ a to rozhodnutie nerešpektuje on a nie ty.

guinevre
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aadusik
autor
5. aug 2014

Nevadilo by mi, ak by sa dieťa stretávalo s otcom. Zo začiatku by som bola za, ak by bol sním aj so mnou súčasne, nech si malý na neho zvykne, ale on toto nechápe. Jeho inteligencia je trošku v mínuse.

guinevre
5. aug 2014

@aadusik Hm, neviem, je to fakt divne, ze sud nenariadil aby sa najprv s nim stretaval v tvojej pritomnosti, aspon mesiac, kym si maly nezvykne. No co uz, asi sprav tak ako nariadil sud, a ked to bude malemu robit zle, tak to budes musiet riesit zase na sude :(

aadusik
autor
5. aug 2014

no asi ano...veď uvidíme časom, ako to všetko bude malý znášať. ja som sa tiež čudovala, že to odklepli... oni to brali tak, že keby sa niečo dialo, doviezol by ho, ale to by on nikdy nespravil. Mohli by aj traktore padať, aj tak by ho nedoviezol skôr.

bonaqa2013
5. aug 2014

nič nemusíš, nie je ešte súd právoplatný, a keď ešte dáš odvolanie tak rýchlo ani nebude. Ak nie si spokojná, daj odvolanie. Odvolanie možeš dať len na styk s dieťaťom. možeš namietať, že dieťa je malé, treba ho často krmiť, plače, a hotovo.

tami_tami
5. aug 2014

rozsudok dostanete obaja do ruky az ked nadobudne pravoplatnost a vykonatelnost - dovtedy nemusis nic.. 😉

eliskajanulka
5. aug 2014

ahoj. urcite by som navrhla alebo dala protinavrh na sude aby sa navstevy otca odohravali za pritomnosti matky. nie aby take male dieta bolo s otcom same ked ho videl len tak malo.
este sa ta opyta ci si na sude podpisala ze sa vzdavas odvolania. pokial takto rozhodol sud a nebola to vzajomna dohoda a pokial si sa nevzdala prava odvolania tak urcite ked prevezmem rozhodnutie podam hned na tvojom mieste odolanie a tym padom rozhodnutie nebude pravoplatne.
pokial rozhodnutie nie je pravoplatne nemusis dat syna otcovi. mala by si umoznit kontakt otca so synom za tvojej pritomnosti ale to je vsetko. skus zvazit ci nepodas odvolanie.
dieta je este malinke a ver tomu pokial je naucene byt len s tebou bude znasat zle odlucenie od teba to pojde na jeho psychiku nebude chapat ze si ho dala prec a otec ti ho urcite nedonesie ked bude plakat aby ti spravil zle a ty si sa trapila ako sa ma.

tilda
6. aug 2014

@aadusik velmi suhlasim sa @eliskajanulka
chcelo by to podla mna preklenovacie obdobie, kym si maly opat privykne na tatina, nie to riesit az ked uz bude zle. toboz vek 10 mesiacov je mimoriadne citlivy na pritomnost vztahovej osoby (co si predpokladam ty) - precitaj si nieco o separacnej uzkosti. drzim palce 🙂

nenarena
16. aug 2014

ahojte baby no tak ja som tiez rozvedena a rozvadzala som sa ked dcera mala asi tak tiez desat mesiacov a to stretavanie s otcom som si na sude vydobila tak ze mohol si ju bravat na 4hod v sobotu ale len s doprovodom mojim a to preto lebo som uviedla ze od narodenia malej sa o nu nezaujimal a ani ju nedrzana rukach takze mizerny vztah k nej a ze mu absolutne v tejto veci nedoverujem byval ale u jeho mamky takze asi po roku uz mala chodila k nim aj bezomna ale moja podmienka bola stale ze svokra musi byt stale pri nej ,teraz mame krasny vztah aj so exsvokrou a ja byvam 200km od nej ale navstevujeme sa stale exmanzel uz asi 6rokou malu nevidel