Úprava práv a povinností do rozvodu

27. dec 2020

Ahojte mamicky, ktore mate osobnu skusenost
Je dobre podat navrh na upravu prav DO rozvodu? Otec ako tak plati. Ide vsak o to, ze je to malinko v porovnani k jeho prijmom a psychicky ma nici. Deti si bere ako chce, so mnou jedna ako so psom (este horsie). Resp nejedna, len pise spravy.
Pravnicka mi podarila podat navrh na upravu prav DO rozvodu, pretoze vravi, ze ta suma je nizka a stretavanie je zle takto chaoticke
Ja sa vsak obavam, ze budeme dlho riesit tento navrh (ze on sa este odvola atd) a medzi casom poda navrh na rozvod a vlastne vsetko co sa spise v tomto navrhu uz nebude platit a budeme musiet upravit opat vztah po rozvode - zas od zaciatku riesit to iste (stretavanie a vyzivne). neda sa s nim dohodnut, vydiera ma neustale, tak dohody s nim nepripadaju do uvahy. A neviem kedy poda navrh na rozvod - toez nechce povedat kedy a ci. Sa tvaril ze uz to podal, potom ze nie ../
Obavam sa, ze teda tymto opatrenim do rozvodu stratim kopec casu energiu a penazi

Prosim nepiste mi ze som mala riesit toto s prVnickou, s nou som to riesila, ale chcem pocut nazory mamiciek ktore si tym same presli a co by nerobili pripadne robili ...

Dakujem!

zalka
27. dec 2020

Ja len otázku.
Prečo ty nepodáš žiadosť o rozvod? Prečo čakáš až to spraví on?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. dec 2020

@zalka pretoze tvrdil davno ze ju poda on ... a hlavne potrebujem poriesit povinnosti vzhladom k detom prioritnejsie ako to ze nebudeme nanzelia

zuzanka.zuzu
27. dec 2020

aj mne sa zdá, že nechceš riešiť NIČ, že si tu chceš len pokecať 👎 škoda slov, lebo poradené ti bolo aj tvojou advokátkou, aj právnikmi v skupine, ty sa len potrebuješ sťažovať a ľutujem každého, kto sa ti tu úprimne bude snažiť pomôcť 😠

autor
27. dec 2020

@bambulienka25 ano. Ale bohuzial tam mi nik neporadil, jedine sa tam do mna navazila jedna baba

zuzanka.zuzu
27. dec 2020

TA BABA ti napísala presne čo máš robiť, ale ty si ideš svoje 😠

zalka
27. dec 2020

... podaj žiadosť o rozvod ty... nebudeš riešiť úpravu do rozvodu
aj ked úpravu styku a výživného by ti mohli schváliť skôr ako rozvod ... kamoške schválili do 2 mesiacov od podania návrhu na súd.. ale ona nemusela riešiť rozvod, neboli zobratý ..

autor
27. dec 2020

@zuzanka.zuzu potom sa zrejme pletieme. Mne nenapisal nik, co mam robit. Asi ina tema to bola

autor
27. dec 2020

@zalka na rozvod sa momentalne caka dlho, kamos cakal 12 mesiacov. Uprava prav k detom je vzdy rYchlejsia

ljzozv
27. dec 2020

Tak si si sama odpovedala?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. dec 2020

@bambulienka25 ja som tam nepisala.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
27. dec 2020

Anonym - kamoska podala o rozvod v lete a uz 2 mesiace je rozvedena. Ziadnych 12m

autor
27. dec 2020

@veronikaszabova asi nezije v BA tvoja kamoska

autor
27. dec 2020

@bambulienka25 pisala som tam davnwjsie a nemam pocit ze tuto otazku, ale inu. A je to jedno, pytat sa viackrat nie je zle. Mne tam nil neporadil

renatik91
27. dec 2020

Ten príspevok mal odo mňa 5 komentárov (ako moderátorka skupiny ho vidím), keby ste ho nezmazali, máte tam všetky odpovede. Rukopis je rovnaký.

sonnenshein
27. dec 2020

1. Napis upravu prav a povinnosti do rozvodu.
2. Ziadaj o upravu neodkladnym opatrenim.
3. Podaj ziadost o rozvod.

autor
27. dec 2020

@sonnenshein dakujem
Len chcem vediet, ci potom tie prava a povinnosti, ktore by schvalil sud tM opatrenim DO rozvodu, budu platit aj PO rozovode. Alebo sa potom budeme “dohadovat” od zaciatku, o tom istom (stretavanie a vyzivne) ... lebo tym padom sa mi to zda strasne zdlhave.

autor
27. dec 2020

@renatik91 ano. Vy ste mi odpovedali. Ale nepamatam sa, ze by som sa dozvedela nieco k veci. Skor to bolo o tom, zw ja som “mimo”

renatik91
27. dec 2020

No však ste aj boli mimo...

autor
27. dec 2020

@renatik91 a vy ako pani pravnicka zrejme bezne radite klientom stylom “vy ste riadne mimo”

renatik91
27. dec 2020

To Vás nemusí zaujímať. Očividne Vaša právnička exceluje vo Vašom prípade, keď Vám nevie vysvetliť ani základné pojmy a už pár dní tu spamujete s rovnakými otázkami. Inými slovami: Mňa za služby neplatíte, tak odo mňa neočakávajte, že Vám budem podávať vreckovky.
Po odbornej stránke som poradila - máte tam všetky odpovede. Jaj, takmer som zabudla, zmazali ste to. Je to veľká škoda, pretože minimálne jedno z rozhodnutí (aktuálne to najdôležitejšie) ste mohli mať v rukách už v januári vo forme exekučného titulu.

sonnenshein
27. dec 2020

Budete sa dohadovat na tom istom od zaciatku, ale kym sa "dohodnete", budes mat v rukach rozsudok, takze Ti to moze byt jedno. Dokonca mozes poziadat Sud, aby schvalil taky isty rozsah PO ako PRED, lebo medzitym si deti pravdepodobne zvyknu na taky rezim.

autor
27. dec 2020

@sonnenshein a ak nahodou ja podam navrh na upravu PO rozvode, ale muz ma predbehne. Co potom, sud ten moj navrh nebude riesit?
Prosim Ta, s tym, ze mozem poziadat o to, aby tie iste “prava” platili aj PO, to mas z vlastnej skusenosti? Lebo ja ta logicky som tiez nad tym uvazovala, ale chcela by som poznat nazory niektohi, kto si tm realne presiel. A ano, riesim aj s advokatkpu, ale chcem pocut aj ine nazory🙂

autor
27. dec 2020

@renatik91 ja som od Vas necakala odpoved. Ani neziadala. Nerozumiem, preco reagujete, ak vas to obtazuje. Predpokladam, ze radite v tej skupinke, lebo chcete a nik vam tam za to neplati. Taktiez, zeny sa pytaju, pretoze nieco nevedia. Pisat niekomu, ze je mimo, je na hranici slusnosti a profesionality. Bez ohladu ma to, ci je za to clovek plateny alebo nie.

mondolina
27. dec 2020

Rieš si veci po vlastnej línií tak ako to je momentálne. Prečo sa riadiš tým čo môže byť a nemusí. Rieš prítomnosť. Rozvod plus veci s tým spojené. Neviem načo čakáš.

ljzozv
27. dec 2020

Ale ty na odpovede odpovedas pomerne arogantne. Ocakavas ze ti vsetko nalinkuju a Ty im este vynadas namiesto podakovania?
Podas navrh na neodkladne to sa riesi promptne. A nevidim dovod cakat.na podanie ziadosti o rozvod.
Takisto do navrhu das tie iste poziadavky co sa tyka stretavanie a aj vyzivneho.
Ak mas pravnicku, tak preco sa neriadis jej radami? 🤔