Zverenie dieťaťa do starostlivosti otca

5. feb 2023

Syna mam vo svojej staroslivosti urcenej sudom. K byvalemu chodi syn kazdy druhy vikend.
Dnes prisiel syn s placom a cely rozruseny, ze on nechce byvat u tata. Byvaly mu cez vikend hovoril, ze ked bude mat 11 rokov, ze pojde byvat k nemu. Teraz ma 8 rokov.
Byvalemu som napisala sms, ze syn place, ze nechce u neho byvat a ze to povie aj pred sudom. Neprajem si, aby syna rozrusoval a stresoval.
On mi odpisal vysmesnu sms, ze to posudi psycholog u koho bude syn byvat.

Vsetko berem ako osobnu pomstu zo strany byvaleho, opustila som ho aj so synom pred 5 rokmi a nevie to predychat.

Otazka: Je mozne,ze syna daju byvalemu do starostlivosti? On nechce striedavku, ale co som pochopila, aby bol syn v jeho vyhradnej starostlivosti. Maly mi sem-tam spomina, ze mu to hovori.

Ja si neviem predstavit, ze by moje dieta nezilo so mnou.

Som asi len vystrasena, ale v tomto state je vsetko mozne. Syn je zlaty, dobre sa mu dari v skole a byvaly nema na mna ziadne pochybenia.

Prosim o nazor, ci je mozne, ze mu ho zveria do starostlivosti. Dakujem

dzulli1980
5. feb 2023

Pokiaľ máš bývanie, prácu, nie si feťáčka, alkoholička, jednoducho pokiaľ sa vieš o dieťa adekvátne postarať, je takmer nulová šanca, že dieťa dostane do výlučnej starostlivosti jeho otec.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. feb 2023

@dzulli1980 Dakujem. Nie. Ja som slusna: mam pracu, ani alkohol, ani cigarety. Syn je samy jednotkar, vzorny ziak. Ked pride socialka, domacnost mam cistu, zariadenu, navarene. Len sa ma zmocnil strach.

h2o2
5. feb 2023

A otec je dokonaly? Nemáš na neho nič?

monillia
5. feb 2023

@autor neboj sa také veľké dieťa sa budú pýtať na názor, ty keď sa staráš, nevezmu ti ho,Tu sms prípadne ďalšie v podobnom duchu si odloz

lavinis
5. feb 2023

Nie, nezveria mu ho, len ta chce stresovať

katkine_terapie
6. feb 2023

Zveria mu ho iba v pripade, ze by tam syn chcel ist (bavime sa o veku 11 a viac rokov, ked sud bude zaujimat aj nazor dietata). Takze pokial syna nezmanipuluje (ano, deje sa) tak sa nemas coho bat. Buduj nadalej dobry vztah s dietatom, to je najviac, co mozes spravit.

cacianka
6. feb 2023

Nikto nemá vešteckú guľu aby ti povedal čo bude o 3 roky.
Otec môže mať frajerku a nebude chcieť cudzie dieťa doma....napríklad.
Syn bude chcieť ísť na školu, šport a bližšie mu bude u otca , ktovie
Geroja naj spacifikujes, keď mu nedáš najavo že sa bojíš ty či syn, že práve o 3 roky bude riešiť zmenu.
Raz mu ho daj na týždeň, dohodnúť so synom, a riadne nech pocíti čo je to starat sa full 24/7, nieto 31/24. Nech sa stará viac už teraz, nie keď bude syn vypiplany a samostatnejší .