Pediater v Ružomberku, ktorý nenúti do očkovania detí

michaela2091
13. okt 2022

Dobrý deň, prosím viete mi poradiť pediatra v Ružomberku,ktorý netlačí do očkovania a bude s tým OK, že mám nezaočkovane dieťa?? Rozhodli sme sa malú nedať očkovať a nerada by som sa s niekym naťahovala ,áno viem že nik ma do toho nútiť nemôže, no niektorým lekárom je ťažko vysvetliť...mám o tom dosť informácií, preto sme sa takto rozhodli..poprosím iba odpovede k veci, nepotrebujem čítať nejaké hejty ..ďakujem

evica17
13. okt 2022

@michaela2091 máš o Tom dosť informácií ? A odkial prosim ta ? (Riadne vedecké štúdie , knihy,rozhovory s lekárom , nerátam pifiderne internetové stránky alebo štúdie ktoré boli vyvrátené,ako napríklad pri očkovaní mmr a autizme). Lebo rodič ktorý sa len tak bez zdravotných infdikacii rozhodne nedať očkovať svoje dieťa rozhodne nemá dostatok správnych informácií. Len dnes keď je ten internet si vieš dohľadať pre teba "správne " informácie,ktoré to potvrdia čo chces počuť, ako je "úžasné" neockovat svoje dieťa.

slovenka753
13. okt 2022

@michaela2091 ja si myslím ze ak neveríš lekárom tak nehľadaj pediatra.

nykkushka
13. okt 2022

🍿🥂

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
13. okt 2022

@slovenka753 tiež si myslím, načo lekár, načo medicína,stačí internet a vyliečila aj bez lekárskeho vzdelania všetko.

ejbyk
13. okt 2022

@evica17 gratulujem! vyhravas klucenku, za rozsiahly názor ktorý sme vlastne ani nepotrebovali pocut...ale kludne ho skopiruj do inej skupiny, možno ti tam pohladkaju ego aký más všeobecný prehlad....

@michaela2091 my sme sa deti rozhodli neočkovať pred 10 rokmi ked sa narodila prvá dcera, poviem ti ze pediatričku sme mali v pokročilom veku, zásadovú, ráznu, nekompomisnú, mala som z nej velmi velký respekt, a predsa len našu požiadavku dieťa neočkovať akceptovala a prijala velmi slušne...
Tým chcem povedať že ak si za svojím rozhodnutím stojís, otvorene to povedz pediatrovi...verím že sa stretnes s rovnakým pochopením.
My sme len kúsok od RK v DK, máme novú pediatričku a tá tiež akceptuje že máme obe deti neočko...to je vám ale asi tažko dochádzat do DK že ak by si chcela poradiť, do správy napíšem meno.

evica17
13. okt 2022

@ejbyk ďakujem,ale pre mňa je nepochopiteľné ako toto môžu robiť rodičia vlastným deťom. Rodičia sú samozrejme očkovaní,sú Safe a deti to už je jedno,hlavne že ja som si niečo naštudovala prečo je to zle očkovať deti, aj keď okolo medicíny som ani nešla.

gabriela2952
13. okt 2022

@evica17 môj synovec bol ešte maličký cca pol roka, krásne reagoval keď sa mu niekto prihováral a blabotal si. Potom prišlo očkovanie a on absolútne nevnímal, žiadny očný kontakt nič. Začali sa dlhé vyšetrenia po lekároch všade ze autizmus. Išli sním na vyšetrenie do poľská, kde ho lekár prezrel a hneď autizmus vylúčil. Neviem presne kde ale jeho telíčko bolo zaplavené tými hnusmi z očkovania. Začal tam chodiť na terapie a prvé slová začal rozprávať až ako 4 ročný.
Po tejto skúsenosti som povedala, že moje deti takisto nedám očkovať. Väčší strach mam z toho co sa stane s dieťaťom po očkovaní ako toho co sa stane keď sa očkovať nedá.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akvi
13. okt 2022

@michaela2091 tiez by som to kludne skusila u toho, kde aktualne mas dieta, ak teda nejde vyslovene o stahovanie a pod. ine dovody. My sme tiez len oznamili doktorke, ze dalej neockujeme. Nasa to vzala na vedomie, dalej neriesim.

simona20201309
13. okt 2022

@gabriela2952 ja si skôr myslím, že je to tak, ze ockujjú sa deti (cca, neviem presne) v 3mes, 6mes, 12mes. 3 a 6 mesačne dieta ešte co toho vie? V 12mes je vekový míľnik, kedy majú začať deti chodiť, rozprávať. Práve v tomto veku si rodicia všimnú, že niečo nie je v poriadku. Ja si skôr myslím, že sa to neprávom pripisuje vakcínam. Moja suseda ma chlapca autistu. Ja som videla ze nie je ok, keď mal necelý týždeň. Pozeral do blba, nevnímal absolútne nič. Rástol, rodicia sa tešili, že ako ho fascinujú svetlá (nefascinovali, pozeral do blba). Potom ako začína rozpravat - vydaval pazvuky. Ale prišiel rok, posledne očkovanie a samozrejme- kvôli očkovaniu nechodi, nerozprava... chlapec má už vyše 4r, autista, samozrejme ,,od vakciny" 🙄...
Ja tiež nedôverujem vakcinam, sama som sa ani raz nedala očkovať na covid, ale rozhodovať o malom bábätku na základe,,mojich pocitov " , tak na toto som nemala odvahu. Tu som si už nedovolila ísť proti lekárom a hrať loteriu so životom mojich detí.

gabriela2952
13. okt 2022

@simona20201309 neberiem vám to, každý má na to vlastný názor. My sme sním boli od mala a videli sme proste tu náhlu zmenu. Na Slovensku vám nik nepovie ze to je koli vakcíne. Teraz je už našťastie v poriadku rozpráva a žiadny autista nieje 🙂

simona20201309
13. okt 2022

@gabriela2952 ešte dodám, ani špecialista niekedy nedokáže odhaliť diagnózu u bábätiek. Rodicia to niekedy nevidia ani pri 3r deťoch. Takže tvrdiť, že bol úplne v poriadku a zrazu, ...na to by som sa nespoliehala

evica17
13. okt 2022

@gabriela2952 v okcovacich latkach je mozno hnus(ako si to ty nazvala) , ale vies kolko hnusu denne prijmes ci uz v jedle, alebo z drogeire, zo vzduchu ? to sa neda ani porovnat s ockovanim. a to co tvoj synovcec mal nemusleo mat pricinu v ockovani, ale bolo to spustene v rovnakom case ako ockovanie, napr zo stresu pri ockovani.
a aj keby to bolo spojene priamo s oockovanim, je to minimum pripadov, lepsie jak keby mali deti bezne dostat mozgovu obrnu naporiklad (teraz to neni take bezne, ale keby sa neockovalo, tak by bolo lahsie dostat taky virus). v dosledku ockovania uz zo sveta zmizli prave kiahne, a znizila sa umrtnost a ochorenie na ostatne choroby .

ibajaanikiny
13. okt 2022

@jabadabadu ajajaaaaj,ake expresivne vyjadrenia na niekoho,o kom nic netusis a nemas sajnu,co je za ich rozhodnutim. Kde ja ta tvoja “prauda”,to netusi nikto,je to len vec nazoru a sebapresvedcenia,mozno nejakych skusenosti. Ja som mala obrovsky respekt,ked sla mala na ockovania,lebo moja kamoska si so svojou malou presla peklom po ockovani! A lekarka?ze ona jej oficialne nemoze dat na papier,ze to je z ockovania,to sa proste nerobi! Farmaceuticke firmy si nemozu zaplatit studie?ci ako? Nastuduj si,co najma dnesne vakciny obsahuju,myslim tym odborne knihy a nehladaj svoju “praudu” tiez na “ujovi googlovi”. Ja som sice mala strach z ockovania,ale rozhodla som sa ockovat,no neodsudzujem mamicky za to,ak sa rozhodnu inak. A to som dala ockovat aj napriek tomu,ze sesternica pracuje s autistami a viem,ze tie deti maju v 90% v zdravotnej dokumentacii slovne spojenie “v suvislosti s ockovanim”. Ale nazvat niekoho sebestrednou hlupanou,to je cez ciaru a vypoveda to o tebe a tvojom vyjadrovani…

gabriela2952
13. okt 2022

@simona20201309 škoda niečo vysvetľovať keď si každý myslí svoje 🙂
Nech každý uzná za vhodné ci svoje deti dá alebo nedá očkovať. 🙂

evica17
13. okt 2022

@gabriela2952 https://dennikn.sk/1845182/kazde-leto-sa-vracal... len toto ked si precitat co bolo pred ockovani a co sa stalo ked sa spustilo ockovanie.
len ono tym co neockuju deti s ato teraz lahko berie, kedže vacsina je zaockovana a je tu tzv kolektivna imunita, pravdepodobnost dostania choroby miziva momentalne. inak by si hovorila, keby mas vysoke precento dostat danu chorobu, len preto ze nie si zaockovana.

gabriela2952
13. okt 2022

@evica17 stačila mi skúsenosť, ktorú som videla na vlastné oči.

evica17
13. okt 2022

@simona20201309 toto si vystihla, presne sa to pripisuje ockovaniu lebo ockuje sa v takom malom veku a vtedy su tie milniky.
@ibajaanikiny a ano, mozu to mat napisane v dokumentacii, rodica povedali napr, tak napisala, ale pravda to neni uricte, su na to aj studie. pricinou autizmu neni ockovanie, len sa zvacsa autoizmus zacne pozorovat okolo roka a pol, kedy sa zvykne ockovat aj proti mmr. avakciny obsahuju rozne latky,a le to takisot aj dorgerie a jedlo a ludia to aj tak pchaju na seba a do seba a je im to jedno. napr hlinik vo vakcine, male mniozstvo, a hlinik v droh´gerii, uz len napr v antiperspirante a aj tak to ludia davaju na pokozku, odkal sa to dostane rovno do krvi.

maciatkolulu
13. okt 2022

@evica17
@slovenka753 dievčence, prečítajte si ešte raz názov témy a o čom píše autorka, keď nemáte rúcha, sup, rolujte ďalej, bude to lepšie 😉, alebo si založte svoju tému.

maciatkolulu
13. okt 2022

@jabadabadu fuuuu, trosku pri silné, teba asi priveľmi očkovali, čo? Základy slušného chovania ti ale zjavne nevstepili. V iných krajinách nemáš povinné očkovanie a žijú tam a nikto nikde nerieši, ani v škôlke, či máš, či nemáš očkované dieťa. Najmä, nikto druhému nenadavaj a neposudzuje, či neodsudzuje, to je základ. Hlupák z tohto vychádza iba jeden autorka to nebude....

mamamasama
13. okt 2022

Pytas sa na velmi zlom fore. Tu ta ukameňuju.

evica17
13. okt 2022

@maciatkolulu ve dkto nechce nech necita, ale kto chce si roecita a mozno aj vdaka tomu sa rozhodne psravne a da zaokcovat svoje dieta.

mamamasama
13. okt 2022

@simona20201309 ty si videla, ze je autista, ked mal necely tyzden? A to uz bol doma z porodnice? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 A tym pozeral do blba, myslis, ze pozeral na teba? Ako...toto tvoje urcenie diagnozy ma pobavilo tak, ako uz davno nic na MK. 🤣🤣🤣 hahaha. Tak pozrime na pani psychologicku, ktora dokaze diagnostikovat autizmus ani nie tyzdnovym detom 👍🤣😅👌 Tak toto je goool 😅🤣🤣🤣

maciatkolulu
13. okt 2022

@evica17 pozri, má právo sa rozhodnúť sama, myslím, že je dávno rozhodnutá a preto sa nepýta na názor, či má dať zaočkovať, ale hľadá pediatra. Jednoduché. Úplne, podľa mňa. A opäť prízvukujem, že v iných štátoch povinné očkovanie neexistuje a nikto nikoho o ničom nepresviedca a neuraza, či jedna strana, či druhá. Veľmi jednoduché to je.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
13. okt 2022

@maciatkolulu neni povinne a potom sa tam vyskytuju epidemie tych chorob ktore napr u nas nie su, lebo tu mame povinne ockovanie.

simona20201309
13. okt 2022

@gabriela2952 chvalabohu ze je v poriadku 🙏

ibajaanikiny
13. okt 2022

@evica17 ty si mimo dievca. Urcite bezne sa nieco napise do dokumentacie,lebo rodicia povedali😏 s tebou sa uz o tom bavit nebudem,lebo celkovo uroven tvojho vyjadrovania je mimo tej mojej…ak nepoznas pediatricku v RK,ktora odtoleruje NEockovanie,chod fanatizovat inde. Autorka chce jednu jedinu radu a tou nie je,ci ockovat,ale kde najst lekarku,ktora nebude nutit ockovat…dovidenia

ibajaanikiny
13. okt 2022

@simona20201309 ani lekar si nedovoli potvrdit autizmus do cca 3 rokov, nie to ty tyzdnovemu babatku. Prosim ta,aspon nepis taketo veci…tyzdnove babatko vzdy pozera do blba a fascinuju ho veci,ktore su uz pre nas dospelych bezne…