Výhody a nevýhody bývania v Miloslavove - časť Alžbetin dvor

zafir
27. jan 2023

Dobrý deň. Sme mladá rodinka a máme možnosť kúpiť 5 izbový dom s veľkým pozemkom v Miloslavove. Deti 4,5 a 3. Práca v Bratislave -Novom Meste a Pezinku. Poprosím Vás o názor a ešte lepšie reálnu skúsenosť s bývaním v tejto lokalite. Infraštruktúra, dochádzanie, škôlky, školy, obchody, zdravotné stredisko, lekáreň, pošta...príroda, dochádzanie..všetko čo Vás napadne. Ďakujem.

didi35
27. jan 2023

@zafir problem bude každodenné dochádzanie do Bratislavy. Kým sú deti male, skolka, ZŠ nebude problem v okoli, ale neskôr bude lepšie bývať bližšie k mestu. Dve kamošky a sesternica sa zo satelitných dediniek opäť prisťahovali do BA. Dve bývali v Dunajskej Luznej a jedna v Ivanke pri Dunaji. Spatne to hodnotia ako veľmi zlý nápad. Ale zase vydržali 6 až 8 rokov. Ak by ste si našli prácu bližšie, tak by to mohlo fungovať.

h2
27. jan 2023

@zafir Ahoj, bývam tu už takmer 14 rokov. K dochádzaniu sa vyjadriť neviem, do BA som dochádzala len rok, bolo to náročné, tak som si našla prácu inde. Muž síce stále robí v BA, ale on má neštandardný pracovný čas, nechodieva v špičke. So školou som spokojná, myslím, že má dobrú úroveň. Škôlka klasika: málo miest, problém umiestniť dieťa. Zdravotné stredisko je veľká výhoda, máme tu lekárov pre deti aj dospelých. Lekárne sú tu dokonca dve. V časti Miloslavov je nákupné centrum, je tam Billa, pekáreň, drogéria a zopár ďalších obchodov, kam nechodím, takže neviem. Na pekáreň nedám dopustiť, najlepšie výrobky široko-ďaleko. Príroda tu viac-menej nie je, máme tu jeden menší lesík, plus okolo sú ovocné sady, sú oplotené, ale okolo nich sa dá tiež prechádzať. V lete sa dá ísť kúpať na jazerá medzi Alžbetiným Dvorom, Hviezdoslavovom a Štvrtkom na Ostrove, z centra Alžbetinho Dvora je to tak 15-20 minút na bicykli. Z ostatnej infraštruktúry za zmienku stojí ešte fitnescentrum s 25 metrovým bazénom. Ináč klasika: pár malých obchodíkov, kostol, krčma, reštaurácia. V športovom centre je futbalové ihrisko, tenisové kurty, ihrisko na plážový volejbal, ihrisko pre deti a bufet. Za mňa je veľkou nevýhodou, že obec strašne rýchlo rastie, domy pribúdajú šialenou rýchlosťou. Infraštruktúra sa tomu nestíha prispôsobiť. Už oproti tomu, ako to tu vyzeralo, keď sme sa my prisťahovali, je to obrovský rozdiel.
Ak by ťa niečo konkrétne zaujímalo, pokojne sa opýtaj.