Ovplyvniteľný prvák

15. nov 2022

Ahojte prosim o vase rady skúsenosti postrehy
Syn je prvák, v škole nemá žiadne ťažkosti uci sa bez problémov nakoľko sa sám naučil v 5r čítať, počítať cez 20atd. Čiže učivo je pre neho zatiaľ jednoduché, dáva pozor nerobí chyby, učiteľka mu dovolila si čítať keď všetko stihne. Lenže problém je spolužiak s ktorým sedel prvý deň, úplne náhodné si prisadol nikoho v triede nepoznal. Miško je extrémne živé, neposedne dieťa, dokonca sedí sam pri ucitelke. Vraj na hodine vyrušujem vykrikuje nedáva pozor
Syn sa s ním však veľa kamaráti a nemá na neho dobrý vplyv. Už v skolke od niektorých kamarátov počul nadávky viem ze sa tomu nevyhnem aj keď doma sme tak nikdy nehovorili. Len syn sa nechá stiahnut na kopec blbosti ktoré by ho samého nenapadli, asi mu to príde cool. Doma sa veľa rozprávame ale mame aj stanovené hranice
Racionálne si uvedomuje ze je to nesprávne, každý deň s nim o tom hovoríme aby si premyslel k čomu sa pridá.. Celý minulý týždeň sme vysvetľovali a prišiel s poznámkou ze vykrikoval nadávky z okna. Samozrejme s Miškom ktorý to aj inicioval.. Hovorila som predtým s ucitelkou povedala ze syn je zivsi ale dá si apson povedať na rozdiel od miska, vychovávateľka hovorí ze syn je v družine bezproblémovy
Podobne to bolo aj v skolke kde mal takéhoto kamaráta ktorý bol aj veľmi drzý atď. Žiaľ asi ho priťahujú takéto typy deti.. V skolke sme mu tiež podobne hovorili nech sa nepridáva ku všetkému a časom sa od toho spolužiaka odpojil.
Teraz však počas prestávky učiteľka v triede nie je, takže ich tak neustrazi ako v skolke. Veľakrát syn aj povie ze sa k x veciam nepridal ale akoby mal občas nejaké zatmenie. A to Miško do neho párkrát aj strcil, raz dokonca do stromu a syn sa rozplakal.. To sme mu už povedali ze nech to povie učiteľke. Len ma trápi ze syn je skoro jediný max 2deti ktoré sa k Miskovi pridajú, jemu to potom robí len problémy a bojím sa aby si ho učitelia nedali do rovnakej škatuľky a automaticky kde sa mihne Mišo spoja si to aj s nim.
S mužom sme mu hovorili ze takéto kamarátstvo ma aj riziká, že nech sa s ním zahrá vybeha sa atď ale keď začne robiť niečo s čím není ok nech odíde . Syn sa pýtal ci sa ma prestať kamaratit to sme mu samozrejme povedali ze je na ňom, ako sa cíti v takom priateľstve a nech si to porovna s inými spolužiakmi s ktorými sa kamaráti.
A sam vidí ze potom aj niektoré iné deti sa s nimi radšej nehrajú ale ked Miško chyba je pohoda

ak máte nejakú radu, skúsenosť budem rada. Nech problém podchytime ešte na začiatku, nechcem to nafukovat viem ze v budúcnosti lto bude aj horšie keď príde vplyv partie atď..
Ďakujem

lienka9
15. nov 2022

Myslim,ze ste mu to vysvetlili velmi dobre.treba sa o tom rozpravat,vysvetlovat.ak spravi nejaku hlupost s miskom aj potrestat,nech vie,ze to ma nasledky..a uz len dufat,ze sa mu to prestane pacit a si najde inych kamosov..stale spolu sedia v lavici?poziadala by som ucitelku,nech ich presadi.

autor
15. nov 2022

@lienka9 presadila ich na začiatku po cca 10dnoch,sama ma oslovila ze Michal je príliš kontaktný a zdá sa jej ze môj syn ťahá za kratší koniec atd a chce ich presadiť. To som sa potešila, akt Misko sedí sam v prvej lavici lebo zrejme veľmi ruší..
A ďakujem

slavomira236
15. nov 2022

Vidíš že to mal už aj v škôlke... poviem ti to takto vrana k vráne sada rovný rovného si hlada...mám to z vlastnej skúsenosti syn je živý a vždy sa pridá k deťom podobného typu alebo ešte horšiemu