Prezúvky pre prváka a priebeh prvého dňa v škole

veronikadamianko
9. aug 2022

Ahojte mamulky ktore ste uz mal prvacikov ake prezuvky nosia deti v skole..nosia este aj tie papucky rak na lepacku ci uz skor iba take na nasuchovanie? Moj drobec ma chudu nozku a jedine najlepsie mu sedia tie na lepacku ..a ako prebieha prvy den v skole maju prist prvaci aj s taskou prvy den?

adamadent
9. aug 2022

My sme dostali inštrukcie dopredu že taška na prvý školský deň nie je potrebná niektorí si aj tak doniesli a napokon dostávali šlabikár a aj nejaké darčeky od starších školákov tak si to v taške odniesli domov. Prezuvky kupujem protetika sandale s pevnou pätou a na dva suché zipsy.

sojorez
9. aug 2022

Moji nosia sportove sandale z leta. Co sa tyka prveho dna, tak bez aktovky, ale rodic s taskou na ucebnice.

matus7030
9. aug 2022

@veronikadamianko nie som síce mama prváka, ale učiteľka. U nás prváci, druháci bežne nosia aj tie klasické papučky na suchý zips, aj tie vysoké ortopedicke majú mnohí dokonca. Čo sa týka tašky - u nás sa dieťaťu zíde, lebo dostáva učebnice a nejaký darček. Ak tašku nemá, zoberie to rodič v ruke a hotovo. Prajem veľa šťastia a pohodový prvý ročník!

veronikadamianko
autor
9. aug 2022

@matus7030 dakujem🙂 tak z odpovede usudzujem ,ze prvy den idu aj rodicia s detmi normalne do triedy?

matus7030
9. aug 2022

@veronikadamianko áno v 1.roč je to podľa mňa na 99% školách tak, že rodič ide s dieťaťom. Keď bol covid, tak mohol ísť len 1 rodič v rúšku.

loliki
9. aug 2022

@veronikadamianko Skús sa obrátiť otázkou na vašu školu. Mali by vás informovať. Pozri aj web stránku školy.

veronikadamianko
autor
9. aug 2022

@loliki
Ano vraveli ,ze daju oznam ale akosi chcem byt pripravena na vsetko dopredu 🙈

andrejka1974
9. aug 2022

@veronikadamianko deti su radi ked maju prvy den aj skolsku tasku su taki hrdi ze su prvakmi hoci ju mat nemusia moji bez nej by v prvy den ani nesli

loliki
9. aug 2022

@veronikadamianko Jasné. Aspoň ten prvý deň nech je všetko tak ako má byť. Taška, papučky, kvetinka. Ináč v tých rak papučiach sa potia nohy a potom začnú smrdieť. Lepšie sú otvorené sandále z leta, ktoré keď v zime vyrastie nahradíš novými prezúvkami.