Prvák nenastúpi do školy

18. feb 2021

Ahojte, keďže je situácia taká aká je ohľadom škôl, rozhodla som sa nechať syna prváka doma. Deti neotestovanýh rodičov sú dlhodobo ospravedlnené. Ale čo taký rodič ako ja? Mám 3r so šelestom na srdci, v máji má kontrolu. Ako napísať učiteľke, že by som rada nechala svoje dieťa doma keďže pre strach ani nespím, čo sa bojím, že by najmenšia ochorela. Ste tu niektoré, ktoré sa bud netestujete alebo sa obávate o zdravie svojich detí a tak nechávate deti doma aj keď školy sú niektoré otvorené?
Neviem ako to sformulovať učiteľke, a chápem, že dieťa patrí do školy a nedá sa donekonečna ho nechávať doma ale chceme si počkať ako sa vyvinie situácia okolo novej mutácie a neohrozí zdravie detí. Na prvom mieste je u nás vždy zdravie detí až potom ich vzdelanie.

evkamotka
18. feb 2021

Ved normalne, ze z obáv o zdravie nedate. Bude ospravedlneny

janulka88
18. feb 2021

Pripadne zavolajte triednej,vysvetlite jej situaciu ... mozno vam aj poradi ako sformulovať vase vyjadrenie na papier. U nas v skolke aj skole vyzaduju od rodica vyjadrenie ,ze to zakladaju niekam... nasa triedna je super isto by poradila

ella_smella
18. feb 2021

Ja som normálne napísala/oznámila učiteľke, že dcéra nenastúpi vzhľadom na plánovanú hospitalizáciu a do elektronickej ospravedlnenky som dala Domáca izolácia vzhľadom na zdravotný stav. Hotovo, akceptovali to..

jarinka33
18. feb 2021

skus to riesit skor telefonicky priamo s triednou ucitelkou, urcite ta pochopi. Ak to nedje telefonicky tak jej to napis tak ako si to napisala sem 🙂

raffaella
18. feb 2021

ale ved skoly to nechavaju na rozhodnuti rodicov. U nas je z 24 deti v triede 20, 4 deti su doma, rodicia ich elektronicky ospravedlnia vzdy na 5 dni, pani ucitelka nahadzuje na edupage co prebera ona s detmi na prezencnom vzdelavani a rodicia to deti naucia doma. To je vsetko. Nikto nikoho nespoveda - vzhladom na situaciu je to na rozhodnuti rodicov.

kacena4
18. feb 2021

nechapem co chaosis, ja tiez nechavam doma dieta a hlavne preto ze sa mu z domu uci lelpsie, je citlivejsia a zle znasa tuto situaciu ohladom ruskovania, umyvania.... takze sme sa takto rozhodli napisala som jej ze z tohto dovodu ju nechavam doma a ucit sa budeme podla posielanych uloh popr. ak nebude posielat tak si zozenieme od spoluziakov a ak treba pravidelne pridem ukazat do skoly co robime popr. sfotim

nika23t
18. feb 2021

Ja som nedala druhacku do školy, učiteľke som zavolala a jednoducho som jej povedala, že zatiaľ ju nechám doma. Tiež viem, že deti patria do škôl a do kolektivu, ale toto mi príde na hlavu, že dospelých nechajme doma na homeoffice a najmenšie deti nahnat do školy. Tiež chcem počkať, ako sa situácia vyvinie. Ak to bude ok, o par týždňov pôjde aj moja malá. Nikoho z rodičov nesudim, neriešim, vyjadrujem sa len k nariadeniam vlády. Nechali to na nás, neriešia nase obavy. Chápem rodičov, ktorí nemajú inú možnosť, ako dať dieťa do školy, chápem aj tých, ktorí nemajú strach a viem, že aj deti sa do školy tešia. Ale rozhodla som sa takto a to je cele. Aj Ty máš právo sa rozhodnúť.

siska53
18. feb 2021

My sme nedali. Pritom.nejaky vazny dovod nie je, len denny styk s vyse 80r.babkou...ktora uz je ale po prvej davke vakciny.. normalne som napisala, ze nedame, lebo babka. Nemali s tym problem, ved aj jedna ucitelka nevedela, ci nastupi, kedze cakala na vysledky a teda povolenie.. ani mnoho pedagpgov nenastupilo z dovodu obav o svoje zdravie..

babydesire
18. feb 2021

Ano,ved vraveli ze je to na rozhodnuti rodicov,ak das das ak nie nedas, hotovo..v sucasnej dobe to nieje povinne ...a dokedy to tsk bude uvidime. Tiez kebyze msm obavy ci uz su ine zdrav.problemy slebo nie,tsk dieta do skoly/skolky nedam..