Tretiačka dostala 5

mirkakab
22. okt 2014

ahojte, dcerka je tretiačka na ZŠ, veľmi dobre sa učí, no včera doniesla 5 z písomky, čo ma dosť zarazilo. Bolo to zo slovenčiny. od začiatku roká má šesť jednotiek a tú včerajšiu 5. Rada by som poznala pohľad nejakej učitelky na tento prípad. Síce mi dcera povedala že to nevedela, ale aby to mala na 5? S učitelkou nemáme žiadny problem.

janka258
22. okt 2014

@mirkakab prečo pohľad učiteľky? Aby cudzia nezainteresovaná usúdila,že dieťa to vedelo alebo...? Nevedela tak dostala 5, doučí sa opraví si a dobre. Nemyslím si,že z toho treba robiť vedu, určite jej to nič neovplyvní, ak sa celkovo učí dobre 😉

iwesska
22. okt 2014

Aj jednotkar moze mat okno, to sa stava 🙂 Ja som sa tiez ucila na 1-2, nasprtana som isla do skoly na pisomku z dejepisu a take okno som dostala, ze som si nespomenula vobec na zakladne fakty. Mala som to za 4 a triedna hned panikarila ze co sa so mnou deje. No co by sa dialo, nikto nie je 100%.

stanulienkat
22. okt 2014

Treba ist do skoly, sfackat ucitelku, co si to ta krava vobec dovolila!!!! Nijake genialne dieta predsa nemoze dostat 5.
Treba napisat este na 4 fora a prezidentovi. Preboha, to co sa tu uz riesi? Nikto nikdy nedostal 5? Co chces nejaku radu od tu nezainteresovanych mamiciek? Ved tu nikto nevie o co ide. Taketo veci sa riesia s dcerou, maximalne s ucitelkou, ktorej sa to tyka. Alebo treba zlyncovat ucitelku!!!!

siska53
22. okt 2014

@mirkakab ved chod za nou a opytaj sa.. Myslim,ze jedna zla znamka,ak bude lat vela dobrych hodnotenie natolko neovplyvni. Ine je to na strednej,kde sa mne stalo,ze vzdy same 1 a zrazu 5.,prosto 1.otazka okno a 2.otazka z uciva,o ktorom ma kamoska pocas lojej chiroby zabudla informovat. Ucitelka bola neoblomna a hoci som dalsie 2znamky mala opat 1,na vysvedceni aj tak bola dvojka. Ja uz sice neucim (len rok som),ale u mna by si to mohla opravit svojou dalsou pracou v dalsie mesiace polroku.
Ale..su ucitelky a ucitelky..

guiseppinka
22. okt 2014

ja som sice bola az na strednej, ale mala som jednu ucitelku, kde ked si napisala vela, tak u nej to znamenalo, ze to nevies a za 5 a ked si napisala malo, tak to bolo tiez za 5, lebo to nebolo dostatocne... co vsak bolo to vyhovujuce, to dodnes nikto netusil... pri nej som mala 2x patku - raz v prvom a raz v druhom polroku. ta v prvom polroku to bola totalne prepadova pisomka - hold smola, nenaucila som sa a ta druha - bola som detailistka.
potom som mala inu ucitelku na inom predmete a ta ma neznasala a z pisomky som mohla mat vzdy hocico napisane, vzdy to bolo za 5. pri druhej pisomke sa mi este do oci vysmiala, ze to mi dala za meno a vlastny papier 😠 inak som patrila medzi tych par % z triedy s jednotkami...

skus pokecat s dcerou, ze preco alebo zajdi za ucitelkou a popytaj sa jej, ze co sa stalo.

tilda
22. okt 2014

@mirkakab mavala som same jednotky,ale pamatam si na prvu 4 z matiky ako druhacka na ZS...a vies co,skolu som dokoncila,aj vysoku,aj atestaciu mam...nepanikar,to nie je ziadna tragedia-aj tvoja dcera je len clovek ;)

bzuco
22. okt 2014

jedna päťka - žiadna päťka 🙂
netreba z toho robiť tragédiu...ak je dcéra šikovná, ako píšete, známku si bez problémov opraví

@mirkakab

prasiatko30
22. okt 2014

TOto su jedny z tem co nechapem poviem ti co by som robila ja ak by ma to strasne skrelo a chcela by som si zistit co sa vlastne sstalo tak by som poziadala dcerinu ucku o stretnutie - bud pisomne alebo ustne a poziadala by som ju o nahliadnutie do pisomky a priamo a kludne by som sa s nou porozpravala co sa stalo a kde by teda mala dcera zapracovat alebo co si ona ako ucitlka mojej dcery mysli o tom ze tak zrazu znizila vykon v skole - tu na nete ti nikto spravnu odpoved neda - vsetko co ti tu ludia napisu su len dohady ak chces vediet co sa NAOZAJ stalo chod sa informovat tam kde sa to stalo. A opytaj sa aj tvojej dcery co sa vlastne stalo. A u ucitelky sa informuj s kludom a pokojom nie sposobom ako si to dovolujete dat mojej dcere 5

bubelko
22. okt 2014

@mirkakab tak ked ti dcera povedala, ze to nevedela, tak asi vie, za co tu 5 dostala,ci ? alebo sa nieco v znamkovani zmenilo a za nevedel sa davaju uz len 3 ci nebodaj 2?

jana121212
22. okt 2014

@mirkakab aj mne sa nieco podobne stalo v 4.triede. ucili sme sa casovat podmienovaci sposob a ja som si nevedela zapamatat, ktory je pritomny cas a ktory je minuly cas (napriklad robil by som, bol by som robil). na pisomke od nas ucitelka chcela pritomny podmienovaci a ja som jej napisala minuly, takze som mala vsetko zle. tak co mi mala dat za znamku? napriek tomu, ze som mala same jednotky, z tej pisomky som dostala 5-ku. ucitelka pri pisomke hodnoti to, co je tam napisane. ak chces, mozes sa na rodicovskom na tu pisomku pozriet a sama si spravit nazor, ci v tej pisomke dcera mala vobec nieco spravne napisane. do vysvedcenia este zostava vela casu a ked ma za 2 mesiace 6 znamok, tak tu 5-ku si lahko opravi

mirkakab
autor
22. okt 2014

vôbec mi nejde o to, aby som to tu vyriešila, nechystám sa ani za učitelku, tiež som dostávala aj horšie známky a za to som vysokú spravila, len som chcela poznať pohlad nezávislej učitelky, ked má v triede jednotkára a z ničoho nič dostane 5 ako to vníma.

mirkakab
autor
22. okt 2014

@stanulienkat neviem či sa mi oplatí tvoj komentár nejako hodnotiť, predpokladám že učitelka nie si ....

siska53
22. okt 2014

@mirkakab normalne..stalo sa..ak by sa to opakovalo a vseobecne zmena spravania,to uz by bolo vaznejsie-rozhovor s nou,prip.triednou a ta naslednz s rodicmi..
Pri jednej zlej znamke netreba panikarit,ak ide o povodne dobreho ziaka. Az pri viacerych.
Ja osobne by som sa tym nezaoberala do hlbky. Ani ako matka.

simca06022011
22. okt 2014

@mirkakab a co keby si zistila preco bola 5ka? tj. isla si pozriet pisomku... mozno to naozaj iba nevedela a nic ine netreba za tym hladat... pozries, opytas sa ci si moze opravit, podakujes a dovidenia... vynavene 🙂 netreba okolo 5ky robit halooo... inak u nas sa dostavali taketo zrazu 5ky za odpisovanie (a nedostal len ten co odpisoval, ale aj ten od ktoreho odpisoval ten dotycny :/ mne takto dovrzali priemer raz, ale tiez som vystudovala nakoniec :P tak nech ich porazi v skole :P )

ervenka
22. okt 2014
stanulienkat
22. okt 2014

@mirkakab Co to ma spolocne s tym, ci som, alebo nie som ucitelka? .Bola som ziak, som rodic. Aky nazor moze mat na to ina ucitelka? Ona pri tom nebola. Co ti povie? A na fore to tiez nevyriesis. To je trojka: ty, tvoje dieta a dana ucitelka. Preboha z takychto veci sa nestriela. Ine by bolo keby sa to opakovalo a dieta malo pocit, ze ucitelka na nej sedi.

meusicka
22. okt 2014

@mirkakab ahoj, ja si myslim ze ked tvoja dcerka priznala ze to nevedela tak tomu zrejme aj tak bude. pokial sa doteraz ucila dobre tak to bude zrejme naozaj tym, ze toto sa nejak nenaucila.
ja sice ucitelka nie som, ale viem ze sama som prave v 3. roc. dostala 5 a to 2x, a to som bola jednotkarka. proste som bola nepozorna, bavila som sa a ucitelka sa ma na nieco spytala a nevedela som. stalo sa.
nerob paniku, ja som si to zobrala sportovo, aj doma, a potom som uz davala vacsi pozor. stal sa zo mna vysokoskolsky vzdelany clovek, ktory prevhadzal cez skusky celkom obstojne. takze taka 5 na zS este urcite nebude znamenat nic. len keby sa to malo opakovat, tak treba troska s malou sadnut a prejst si ucivo. 😉

virivka
22. okt 2014

@mirkakab A co mala dostat, jednotku ked to nevedela? Dostala znamku z konkretneho uciva, a ked ho nezvladla tak ma 5, bezohladu na to, ze ma same jednotky.

atika11
22. okt 2014

@stanulienkat maš pravdu, úplne s tebou súhlasím.ak nevedela,tak dostala 5.Načo o tom vypisovať,radšej pomôcť dcére sa to doučiť a opraviť známku.

effkaa
22. okt 2014

ja som ako stvrtacka dostala za 1 den dve stvorky. Obidve od jednej ucitelky - jednu z pisomky zo slovenciny, druhu z pisomky z matematiky. Ona totiz znamkovala tak, ze za 1 chybu bola 2, za 2 sme dostali 3 atd. Samozrejme ako sa to prevalilo, dostala som po zadku, mama na mna vrieskala este dva tyzdne. Viackrat sa to nestalo. Za ucitelkou neboli, ale pocula som sususu poza moj chrbat, ako si sepkaju moji rodicia, ze ta ucitelka nie je normalna 🙂 Ale poriadky robili so mnou. Teraz som ucitelka ja, znamky davam tak, aby to bolo spravodlive aj voci ostatnym. Nenaucil si sa, no tak bohuzial, dnes zla znamka, mas moznost opravit si. Ale na dobru znamku treba makat. Takisto aj na peniaze sa v praci pracuje, no nie? Treba si zvyknut na to, ze tie prve dva roky sa davaju pekne znamky, viac menej aby boli motivacne, aby deti neodradili, no cim vyssia trieda, tym viac sa pritvrdzuje.

masinka
22. okt 2014

@mirkakab moja druhacka, tiez doteraz jednotkarka, priniesla zrazu z diktatu trojku - spravila viackrat tu istu hlupu chybu, makcen tam kde netreba - Braťislava, plôťik a este par takychto chybiciek - v podstate stale to iste. No co uz, aspon nezaspi na vavrinoch . Maju skratka stupnicu , tolko a tolko chyb, tak je to trojka, keby spravila este o tri viac, tak je to patka.... takze kludne to moze byt aj takyto pripad, jedno nepochopene pravidlo a cela pisomka zle. Treba ist za ucitelkou nech ti pisomku ukaze a ked tak, dceru "doucit", nech to tak nedopadne aj nabuduce, to sa potom uz horsie opravuje. My tu na fore tazko nieco mudrejsie vymyslime.

zuj
22. okt 2014

@mirkakab Pokial tvoja dcera sama priznala, ze to nevedela, potom bola ta znamka si opravnena, nemyslis? Dcera je uz tretiacka a musi sa naucit prijat zodpovednost, t.j. ak sa nepripravi, dostane zlu znamku. Netreba z toho robit ziadnu tragediu, nabuduce is da pozor a bude sa poctivejsie pripravovat...

silvia07
22. okt 2014

Nám na prvom stupni posielala učiteľka písomky domov ukázať a rodičia museli podpisať....sa mi to pacilo, lebo som videla, kde má čo zle a v čom musí doma pridať
Ale viem, že teraz učiteľky nechcú písomky posielať domov, lebo sa im vraj stávalo, že rodičia doma pisomku opravili a potom sa chodili sťažovať do skoly, že ucitelka zle ohodnotila...
teraz si ich môžme pozrieť až na rodičku...Čo je dosť neskoro

sissy27
22. okt 2014

@mirkakab ak máš akékoľvek pochybnosti, tak sa zdvihni a choď do školy za učiteľkou a požiadaj ju o nahliadnutie do písomky - predpokladám, že ti to bez problémov umožní, dokonca si myslím, že by nemala problém spraviť fotokópiu a môžeš s dcérou doma prebrať, čo jej nešlo... nevidím problém v tom, že dieťa dostane inú známku, než na akú je rodič zvyknutý (alebo aj dieťa)... a pohľad nezainteresovanej učiteľky, ktorá nepozná ani tvoje dieťa, ani druhú učiteľku a nevidela ani spomínanú písomku? prosím ťa spamätaj sa...

brumka
22. okt 2014

@mirkakab preco by nemohla dostat 5? ja som v druhej triede doniesla 2x5 jednu za slovnu ulohu a druhu za nenaucenu abecedu

mirkakab
autor
22. okt 2014

@sissy27 opakujem opäť, nepotrebujem riešiť známku, dcera ju prijala a viem že s tým nič nespravím ani nechcem. chcela som poznať názor učitelky ako vníma takého žiaka "všeobecne" nie moju dceru, či sa zamýšla nad tým, či aj ona nespravila niekde chybu, ked boli zlé známky a pod. (to dostali všetci v triede, zlé známky, nie iba moja),ale vidím že tu mamičky nejako nepochopili a píšu také, čo nemaju o tejto profesii šajn.

mamulka211
22. okt 2014

Kto si mysli, ze jeho dieta je genialne natolko, ze ho ziaden ucitel nemoze dostatocne spravne ohodnotit, nech si svoje mimoriadne dieta necha doma a poziada ministerstvo skolstva o udelenie vynimky a vyucuje si svoj zazrak sam doma.

katy2
22. okt 2014

ja som ucitelka a dokonca slovencinarka.... ked si pripravim pisomku, spravim si dopredu bodovanie a hodnotenie... to ma nepusti... a ked aj sama dcera vravela, ze to nevedela, tak asi to nevedela... nerozumiem dnesnemu postoju rodicov - svoju nespokojnost si ventiluju vsade okolo, riesia to na roznych forach, stazuju sa vsade navokol, ale aby uznali, ze aj ich dieta niekedy moze mat zly den, ze aj ich dieta moze niekedy nevediet, ze aj oni mozno niekedy zanedbali pripravu dietata do skoly - tak to nie... a tak to aj v skole (aj so spulapracou s rodicmi) dnes vyzera....

dada200
22. okt 2014

@mirkakab Toto isté sa stalo minulý tyzden mojej dcére. Je druháčka učí sa na 1, matematiku ma rada a chápe ju,ale pri pisomke nepochopila zadania, tak dostala ako jedina 5. Nijako som to neriešila, stane sa.

mamulienka30
22. okt 2014

Mam stvrtacku a uci sa dobre, obcas boli aj zle znamky a teda zatial ma nenapadlo to spochybnovat 😕 Nemozu dostat trojku, ked odovzdaju prazdny papier a podobne.. Znamky su 1-5 a aj ked to nevidime radi, ta 4 alebo 5 obcas zodpoveda vedomostiam nasho dietata v ten den. Pisomiek je viac, je sanca na ustne doskusanie, sance opravit si to tam vzdy su a boli. Myslim, ze dcera zakladatelky to prezije, ale jej mama bude rozdychavat este cele mesiace 😀