Asistent učiteľa v materskej škôlke

denisse1311
3. sep 2020

Ahojte mamičky,

pracujem od 1.9 ako asistent učiteľa v mš, študujem v poslednom maturitnom ročníku Učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo.

Prosím Vás nemám ešte žiadne adaptačné, a riaditeľka mi povedala, že mi dá adaptačné 3 mesiace, vystavi sa papier a aby som to mala spravené.

Ale ako sa bude robiť prosím adaptačné ked som asistent a nevykonávam priamu vzdelávaciu aktivitu?

Prosím poradte mi, aby som si to vedela aspon predstaviť čo ma čaká

Ďakujem krásne )

majkappp
3. sep 2020

PAni riaditeľka má pravdu. MOmentálne ste zaradená v kategórii pedagogický asistent, a teda vykonáte aj adaptačné vzdelávanie pre danú kategóriu pedagogického zamestnanca. Napriek tomu, že ešte nespĺňate kvalifikačné predpoklady, a ste teda nekvalifikovaná, jej povinnosťou je Vás, v prvom pedagogickom zamestnaní zaradiť do adaptačného procesu. LEn sa čudujem, že už teraz vie, že stačí 3 mesiace, čo je skôr výnimočné, a teda to chce robiť asi len formálne. Čo zas stráca na účinku.

kaatusskaa
20. nov 2020

Môžem sa opýtať? Píšete si pripravy na kazdy den ako pripravy ucitela ale pripravy asistenta? Ďakujem

majkappp
23. nov 2020

@kaatusskaa Prípravy ako asistentka? Veď asistent nemá domácu prípravu. Ide o pomocného pedagóga v triede, ktorý reaguje na pokyn učiteľa a pracuje so ˇžiakmi so ŠVVP, ku ktorým je určený. Vlastné aktivity ani úlohy nevymýšľa. Teda nevidím dôvod si písať prípravu.

monolulik
7. jún 2021

@denisse1311 Ak sa mozem opýtať, hoci je to už staršia diskusia... Aký je plat asistenta v MS a koľko hodín odrobi? Kľudne aj do ss. Bola som oslovena, jedna maminka si zháňa pre svoje dieťa, len musí zistiť, či škôlka ozaj povolila synovi celý deň. Ďakujem