Ako si nahmatať krčok maternice?

gretusqa
29. okt 2014

Je mi to trochu trápne ale nemám s tým skúsenosti...Chcela by som si ho nahmatať kvôli tomu že mám podozrenie že som tehu .. a ževraj sa to dá podla toho zistiť Ďakujem za každú odp.

pupavka123
29. okt 2014

pozri aj do Googlu....ako nahmatat krcok maternice...tam ti vyhodi vsetky instrukcie aj pri tehu 🙂

miculiatko
29. okt 2014

Ak si myslis ze si tehu sprav si test. To mas najistejsie. Ale ak aj napriek tomu chces skusat ten krcok tak to skus v stoji napr pri vani s tym ze jednu nohu si vyloz na vanu daj dnu prsty co najhlbsie a mala by si na dne posvy nahmatat gulocku. Je to velke asi ako zalud penisu. Ak si tehu Krcok by mal byt nizko (lahko nahmatatelny) tvrdy a zatvoreny. Vo svojom strede by mal mat ciarocku. (Otvoreny je vtedy ked si vies do neho vlozit spicku ukazovaka).

suge
29. okt 2014

Ja len takú drobnosť, tú spomínanú čiaročku v krčku maternice (označuje ako bránka) je možné nájsť (nahmatať) len u žien, ktoré už rodili (samozrejme cez pošvu, nie cisárskym rezom). U "nerodiček" by som radila pátrať po malej jamke v jeho strede krčku. Inak platí už povedané: počas (fyziologickej) tehotnosti zostáva kŕčok maternice pevný, uzatvorený a nízko (bližšie k vchodu do pošvy). A prosím o dôraz na hygienu, sama nie som veľkým fanúšikom "samohmatania" kŕčku maternice, kvôli riziku infekcie, ak sa to robí "halabala". Držím palce! 🙂

pribinak
29. okt 2014

21. storočí mame aj jednoduchšie ako zistiť ci si tehotná, napr. ocikat test, teda aspon mne sa zo zdá jednoduchšie a istejšie ako seba samu vyprstovat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre