Mini perzská biela mačka - Teacup White Persian Cat

whitecat666
15. aug 2015

Prosím vás pekne, vie mi niekto poradiť kde v SR (prípadne v susedných krajinách) sa dá zohnať plemeno bielej perzskej mačky mini veľkosti (Teacup White Persian Cat)? Aká bola vaša cesta k tomuto mačiatku, ak ho máte?
Viem, že v USA sa dá bežne zohnať (no letecký transport mačiatka sa mi zdá komplikovaný a taktiež by som si ju pred kúpou chcela ísť pozrieť). Budem veľmi vďačná za každú radu.

rheia27
15. aug 2015

urcite su chovne stanice, Nemecko, Taliansko, UK.....skus sa spytat v Chovatelskom zvaze, oni ti budu vediet poradit, aj ci nahodou bude taketo zviera vystavovane....(pochybujem ze u nas bude), popripade sa spytaj vo FiFe....
dufam ze uz si nejaku macku mala a vies co je to starostlivost o nu, napriklad perzska vyzaduje cesanie kazdy den a taka macka zije 15-20 rokov, kazdopadne macka nie je hracka ani luxusny doplnok co sa casom odlozi🙂

whitecat666
autor
15. aug 2015

@rheia27 ahoj, dakujem velmi pekne za odpoved. Skusala som to pozistovat, no moc ludi z tych zahranicnych chovnych stanic nereaguje na emaily a nechcu macku podrzat bez vysokej zalohy ani chvilku, nerada by som sla celu cestu napr. do Talianska a potom zistim, ze mi ju predali. Zalohu predom nechcem zaplatit, lebo je nevratna a pred kupou chcem macku vidiet (kedze kazde zviera ma inu osobnost je tazke ju kupit podla fotky), preto sa snazim zohnat cosi pobliz.
Jasne, nechcem ju na okrasu, macku som uz mala, nie sice perzsku, no pocitam s tym, ze to bude casovo narocnejsie na starostlivost. Ty mas perzsku? Niekde som citala, ze na ne casto mavaju ludia vacsiu alergiu ako na kratkosrste plemena, nemas otestovane ci je to pravda?