10 týždňové bábo spinká iba so mnou

lyla007
7. aug 2020

Chcela by som sa poradit... Mame 10 tyzdnove dojcene babatko, ktore spinka iba so mnou cez den aj v noci. Z 24 hodin prespinja vacsinou 14. V noci spi s nami v posteli, zaspinka okolo 20:30 a okolo 5:30 je hore. Zobudi sa iba 3x na papkanie a hned spinka dalej. Cez den zaspava velmi pekne bud na prsku alebo na rukach. Spinka niekedy aj 6x za den. Manzelovi sa však nepaci, ze spinka iba so mnou ci uz v posteli, v nosici alebo na rukach. V kociku spinkat nechce, podarilo sa nam ho tam uspat iba 3x a vydrzi tam max 30 minut ci uz sa kocik hybe alebo nie. Ked ma zaspinkat v kociku vacsinou spusti velky plac a to nevydrzim. Ked spinka so mnou v posteli, vydrzi aj 2 hodiny, ale musim byt pri nom. Rovnako aj v nosici alebo iba tak na mne. Kedykolvek odidem, je do 2-3 minut hore a uz nezaspi. Pokial ho hned po zaspinkani ulozim sameho, vydzi spinkat tam 20-30 minut a o chvilku ho musim znovu uspavat, pretoze je unaveny. Rovnako aj v noci, staci, aby som isla na wc a hned je plac, vrátim sa a spinka dalej. Som s nim velmi rada, len niekedy naozaj potrebujem cez den aj noeco porobit. Mate niektira podobnu skusenost?

alexandra2468
7. aug 2020

@lyla007 ak mas to srdce, nauc ho (bohuzial cez plac), aby spal v postielke bez teba.
My sme mali uplne to iste od zaciatku, teraz ma uz 8 mesiacov a stale je to tak isto.
So mnou spi aj 2h cez den, no akonahle sa postavim, do 10minut je hore. Neprehanam.
Je to utrpenie.
Za ten cas co spi, by som stihla aj navarit, aj upratat a miesto toho tam lezim, aby spala co najdlhsie, inak je unavena.

nikpa
7. aug 2020

@lyla007 ak tu nechces o pol roka pisat, ze si na prášky z toho, že maly bez teba nechce spat a nemas na nič cas tak to rýchlo stopni. Bábätko je malé, potrebuje tvoju blízkost samozrejme ale nie ze spí len ked si pri ňom. Bud teraz vydržís volaky ten jeho plač alebo budes takto otrocit ešte dllllho....

zuzap33
7. aug 2020

@lyla007 a čo? Buď rada, že spi. Funguje na ľudské teplo. Je to predsa bábätko. Môj starší, teraz už 15 tak medzi mnou a mužom spal tri roky. V postieľke vydržal tak tri dni s revom. Manžel povedal že tri roky spal na asi piatich cm šírky. Zvykol si. A tvojmu odkazuje nech si zvyká, on tiež vstaval ráno o piatej do práce.

alexandra2468
7. aug 2020

Presne ako hovori @nikpa
A este dodam... teraz sa ti to zda, ze “pekne zaspinka na rukach alebo na prsku”, ale za par mesiacov budes plakat. Dieta nonstop na cecku, inak nezaspi. Alebo budes ako ja, 9kilove dieta uspavat na rukach a budes plakat ako ta boli chrbat 😃 ver mi.

ledgerka
7. aug 2020

Skus zavinovat. Ja mam 10 tyzdnoveho a bez zavinutia mi tiez nezaspi sam. Zavinuteho dam do postielky ked sa napapa a sam zaspinka do maximalne 10 minut, sem tam sa este trochu mrvi. Ale ja to robim od narodenia, nezaspava pri cucani, ani na rukach, ziadne hojdanie. Predstav si co bude ked mat 10kg, co budes robit? Mam problem s chrbtom a od narodenia robim tak aby som na rukach nosila co najmenej. Skus k nemu dat tvoje tricko nech ma aspon pach. Postupne ho urcite naucis ale asi to bude chciet pevne nervy.

havana40
7. aug 2020

Treba skusit aj postielku aj kocik. Je este malicke takze si pekne zvykne podla mna. Lebo neskor s tym vazne budem problem.

smejko25
7. aug 2020

@lyla007 preboha ved mas 2mesacne babätko...jasne ze stale potrebuje citit mamku..uvedom si ze ty si na svete uz xy rokov a ono len 2 mesiace..vsetko je nove nepoznane a len pri tebe citi istotu 🙂 neboj aj moja bola taka mamkina cicka ale postupne ako sa zacala pretacat a objavovat nove veci preslo ju mamkarenie 🙂

lienka737
7. aug 2020

Mam 13 mesacneho a tiez spí iba so mnou. Od narodenia. V kociku vobec.

smejko25
7. aug 2020

@lyla007 a takisto spala len tak ze bud na rukach alebo v posteli ked som blla pri nej 🙂 a poviem ti chyba mi to lebo by slm si niekedy cez den aj ja rada pospala snou 😁 este by som ten kociar skusila 🙂

sara07
7. aug 2020

vitaj v klube do troch to tak nejak bude , u nás 3x tak doslova , ešte aj teraz ráno pricupita najmladšie sa pritulit proste je to tak
a najstarší ten je rád že môže preklznut popri aby mal klud v obyvačke
asi tak , ja som tiež skušala som to vzdala a tak sme spali a uprimne mne sa s nimi velmi dobre spalo , doslova

simsalabim
7. aug 2020

@lyla007 skus mu dat svoje tricko ci nocnu koselu, taku, co si mala ba sebe zo dva dni, aby ta citil. Mojim to pomahalo.

alexisss111
7. aug 2020

@lyla007
Myslim, ze treba byt v tomto trochu striktna, je dolezite aby vedelo zaspinkat aj same. Ja som hned prvy den co som prisla z nemocnice, dala syna do postielky, ma 5 mesiacov a spi tam celu noc bez problemov. Nevravim, boli dni, kedy som si ho pritulila, ze plakal a potreboval moju blizkost, ale vyslovene ze by som ho ucila spat so mnou, to veru nie.. Ako si naucis, tak mas.

tanyan
7. aug 2020

záleží akou cestou sa chceš vybrať celkovo vo výchove. určite nenechávaj dieťa plakať kvôli tomu, že sa mužovi nepáči keď sa dieťa cíti bezpečne a príjemne so svojou mamou. zariaď si to tak, aby si bola spokojná ty a potom bude aj dieťa spokojné. treba si to vydiskutovať aj s mužom, aby medzi vami nevznikalo napätie.
ja som veľmi ocenila pri pohľade späť, že moje dieťa chcelo spať len v mojej prítomnosti. aspoň som si v tom čase oddýchla aj ja a mala som viac (dostatok) energie, keď bola hore.

majah212
7. aug 2020

Suhlasim, s nazormi ze si ujasni akou cestou sa chces vybrat vo vychove. 🙂 Dieta si prve mesisce buduje vztah s osobou pri ktorej citi bezpecie a istotu, postupne ako bude rast sa to bude zlepsovat. 2 mesiace je malo na to aby si dieta zvyklo, ze je zrazu vo velkom svete same ked 9 mesiacov ta citilo. Je to prirodzene a navyse ak kojis v noci taks a nemusis budit a dieta sa napapa v spanku, prip. Skus prisunut postielku bez bocnice k posteli a zmesti sa z jednej strany manzel a z druhej babo.

ivangeline
7. aug 2020

Môj spal 3m so mnou ale keď cez deň bol v tom tuhom spánku, prekladala som do postieľky. Tak bolo do roka a potom sme celkom ľahko naučili zaspať v postieľke s našou prítomnosťou, do 15 až 30min spí a málokedy nas pri prebudení volá.
A buď rsda, že spí. Moje druhé nebude spať nijak cez deň, či so mnou či na prsníku...či v nosiči. Do 45min je hore...a reve pri uspavani..

lyla007
autor
7. aug 2020

Jedna sa mi iba o spanok pocas dna. To ze je v noci s nami v posteli mi vobec nevadi, som rada.
Prve tri tyzdne doma z porodnice som skusala postieľku. Po kazdom kojeni som ho pekne ulozila do postielky, ale vydrzal spat niekedy ani nie hodinu v kuse, tak som to uplne vycerpana po 3 tyzdnoch vzdala. Skusali sme aj dudliky, ale iba ho z toho napina. Rovnako aj nosene tricko k malemu do postielky alebo prekladanie do postielky alebo kocika po zaspinkani. Vobec nic nefunguje, proste okamzite citi, ze tam nie som. A ak nespi dost cez den, vecer 2 hodiny v kuse plac a uspavanie na rukach.
Asi ešte chvíľu vydrzime a nejako sa to upravi.

lyla007
autor
7. aug 2020

Este dodám, ze zavinovanie od 4-5 tyzdnov nezniesol, velmi sa na to hneval a bojoval, kym si nevytiahol ruky von.

smejko25
7. aug 2020

@lyla007 ano neboj spanok dietata sa neskutocne meni 🙂 to co platilo vcera neplati dnes 😁 moja mala take uspavania niekedy - jeden cas po kupani o 19:30 sme zalahli a dudkala si hodinku a zaspala 🙂 potom po kupani sme uspavali na fitlopte a tak zaspavala 😁 potom zas sa musela pokrutit na posteli a tak zaspala 😁 takze neboj to ze teraz je mamkin cecok o 2 mesiace uz nemusi 🙂

dadamelllie
8. aug 2020

@lyla007 uprimne ti trocha zavidim. Tak rada by som si lahla s mojou 2 a pol mesacnou a nemozem, lebo kvoli jej grckaniu sa nijak raz nevieme ulozit a zaspi len na rukach a musim ju drzat a jemne nadvihovat ked ju prebudza reflux aby aspon trochu pospala.
Inak spi len v satke a mne uz ochadza chrbat. Tvoje dieta je male, spinka pri tebe - vyuzi to. Ani ja nic cez den neporobim. Nic. Pozri si ale tento clanok - podla mna chces od svojho babatka privela. Potrebuje ta citit. No a co. Este aby ti to o par rokov nebolo luto, ked ta zacne odstrkovat, lebo pusa mame pred kamosmi je trapna😊
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/na-sposobe-z...

silviazlat
10. aug 2020

https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/nezvladam-jedno-dieta-2/ Tu je podobná téma... Keď ho trocha neosamostatníš, takto to bude pokračovať

biela_sova
10. aug 2020

@lyla007 Ahoj, nas maly bol presne takyto, ale aspon sa nechal uspat v nosici a preklopit do kocika cez den. Ma 20 mesiacov, spi s nami ma vedla nas valendu, takze tri postele dokopy. Od roka sa nakojil a "odvalil" na svoju postel. Neboj, nedaj si menit styl vychovy, aku si nastavila, malu by to velmi ranilo, keby si ju nechala vyplakat.
Precitaj si o narocnych detoch. Prvy rok je to o drzku sle vrati sa Ti to v podobe citovo vyrovnaneho maleho cloviecika, ktory bude popredu oproti detom, pravdepodobne bude skor hovorit a celkovo bude myslenim dospelejsia ako ine deti.
Toto je moje dlhorocne porozovanie. Tieto deti akoby mali mysel dospelaka, uvedomuju si, co to znamena odlucenie.
https://mamaaja.sk/clanky/dieta/12-crt-narocneh...