11 mesačné dieťa zvracia zo spánku.

vecnastudentka
14. apr 2020

Dobrý večer,
11 mesačný syn sa mi večer silno projektylovo povracal. Potom mal dobrú náladu, všetko ok, tak som ho nakojila a zaspal na prsníku ako vždy. Asi po pol hodine-hodine sa zobudil so strašným plačom a hrôzou a pod ním bolo pozvracané. Potom sa opäť uspal na prsníku. Zaspal na boku, dali sme mu za chrbát zrolovanú perinu aby sa neotočil na chrbát. Spí s nami v posteli ale máme aj postieľku. Čo by sme mali urobiť? Bojím sa, aby sa nám v noci nezadusil.

nikpa
14. apr 2020

@vecnastudentka nemáte monitor dychu? Ak nie keďže neviete či bude ešte vracať, treba ho len poriadne sledovať, nič iné vam asi nezostáva.

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

Ďakujem, nemáme teraz so sebou ☹ takže zostať hore celú noc?

marlent
14. apr 2020

@vecnastudentka ja by som urcite ostala hore...na striedacku je to nebezpecne

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka nuz ja by som sa pripravila na "nocnu". Ja som si zapla telku, vzala knihu, psychicky sa nastavila ze nebudem spat. Jednu noc vydrzis. Ak by neprestavalo tak urcite konzultacia s pediatrom ci pohotovostou. Najprv zavolaj. Poradia. Cez den ak je mozne nech ta prestrieda manzel.

suzitok
14. apr 2020

Treba podložiť matrac , aby nelezal rovno...ja som poskladala deku a vlozila medzi matrac a rošt v postielke....dost to pomohlo...bezne zaspaval na prsniku a prekladala som ho a myslím, ze k zvracaniu doslo z dôvodu, ze "neodgrgol"....
U nas sa to za prvy rok života stalo dva razy, ale nevedela som ani jednu noc kľudne spať, kúpila som aj take podlhovaste vankuse, aby som ho vedela polohovať na bok a tak spal...
Treba to urcite ale sledovat, ci tam nie je iny zdravotný problem, alebo ako často sa takéto zvracanie opakuje

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka a davat prsnik ci vodu prevarenu vychladenu po malickych davkach a casto, aby nebol dehydratovany. Ak si niecim nie si ista volaj nonstop lekara, ma napr. DOVERA. alebo urgent. Moja dcera o cosi starsia vracala zo spanku kazdych 8 min. Na pohotovosti jej pichli inj. A do par hodin postupne ustalo, ale to boli este pohotovosti celu noc.Teraz len urgent by ti ostal asi. Pokial uz vracat nebude resp.sa to bude zlepsovat date to aj doma. Spat by som nesla.

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka a deti sa obcas viac boja toho vracania,a preto strasne placu, sa zlaknu. Je im to neprijemne ak ide aj nosom maju pocit ze,sa dusia.

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

Ďakujem veľmi

janulik2008
14. apr 2020

@janage súhlas. Malá ako zvracala ptm reeeev naposledy čo zvracala tak zahlasila ze Fuj som ligla ... 😀 ale chapem vidiet zvracat dieta nie je nic prijemne ☹

bluka2
14. apr 2020

Ja by som si ľahla úplne vedľa neho. Zvracanie by som si určite všimla, aj pospala...

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

@janage ďakujem, nevieš kde by som našla telefónne číslo kde by som sa mohla poradiť? Či urgent myslíš 112? Ďakujem aj všetkým ostatným za vaše rady.

janage
14. apr 2020

@janulik2008 my sme sa tak prevracali jednym rokom v skolke. A vzdy som to od nej chytila. Tak mam bohate skusenosti😁

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka 112 nie, urgent by mal byt v spadovej nemocnici. Alebo ak si poistenec dovery maju linku 24hodinovu na konzultacie s lekarom.

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka ale ak uz sa nezhorsuje zaklad je zavodnit, udrzat v klude seba, a pripadne rano zavolaj pediatrovi.

janage
14. apr 2020

Je to rok 2019 ale skus

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

@janage ďakujem veľmi, zas som pod ním našla mlacku a to na neho dávam pozor ☹ myslíte, že už mám volať?

janage
14. apr 2020

@vecnastudentka ak sa intenzita a rozsah zmensuje ja by som osobne by som nevolala, ale zavodnovala. Zas nic nepokazite ak pre svoj klud zavolate a poradite sa po telefone.
Ak grcka menej a intervaly sa predlzuju medzi vracanim to sa ukludni. Ale zavodnovat po lyzickach cajovych presny postup vygooglit uz si nepamatam.

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

Ďakujem 🙂

vecnastudentka
autor
14. apr 2020

@bluka2 ďakujem tiež za radu, to ma práve vydesilo najviac že sme obaja boli pri ňom a uvedomili sme si, že sa niečo deje až na plač a ani nás nenapadlo, že by sa niečo takéto mohlo stať. Veľmi ma to prekvapilo, tiež by som čakala že si niečo také všimnem. A to sme ešte ani jeden nestihli zaspať. ☹

janage
15. apr 2020

@vecnastudentka no ako ste dopadli? Uz ste OK?

vecnastudentka
autor
15. apr 2020

Ďakujem, je v poriadku, už viacej negrckal, náladu má dobrú. Cez deň s ním budeme stále, snáď to už bude ok. Svokra prišla s myšlienkou, že za to mohol byť zodpovedný smotanový jogurt čo papal na večeru, myslíte, že ozaj? Každopádne už bude mávať iba kašičku asi 🙂 ďakujem veľmi za rady, janage, ďakujem za podporu 🙂

janulik2008
15. apr 2020

@vecnastudentka áno môže byť že "nesadol" 🙂

nikpa
15. apr 2020

@vecnastudentka je to veľmi pravdepodobné, môj maly tiež grcal z bieleho jogurtu. Vysadila som ho a skúsila mu ho dat asi za 2, 3 mesiace a v pohode.

janage
15. apr 2020

@vecnastudentka za malicko😉

janage
15. apr 2020

Možno niekoho poteší info, že klienti Tatrabanky budú mať čoskoro k dispozícií MyDoctor službu lekára na telefóne bezplatne 🙂

nika82
20. jún 2020

@janage kľudne mohla volať aj tu 112, tam by jej poradili či robiť ďalej, nie vždy pošlú záchranku