12 ročná dcérka chce ďalšie zvieratko

mokasina
2. jan 2013

Dobrý deň . 🙂 Moja dcéra má 12 rokov . A chce ďalšie zvieratko máme už zajačika ktoré ho má v izbe . Pekne sa o neho stará ale ona chce aj psíka , len problém je v tom že bývame v bytovke a ďalšie zvieratá už doma mať nechceme. Niekedy ma tak vytočí s tým že sa začneme hádať . A viete ako je to s pubertiačkou !

soldi
2. jan 2013

@mokasina a kolko ma zajacik rokov?
co tak kompromis? ked umrie zajacik, tak potom mozete uvazovat nad psikom.

mokasina
autor
2. jan 2013

zajačika máme doma pol roka 😀 ... kompromis sme mali : zajac do útulku a bude psík ... ale o tom nechce ani len počuť !!! Je na zajacovy naviazaná a to mi čudné že chce ešte aj psa 😠

soldi
2. jan 2013

@mokasina a ked ste vyberali zajaca, tak nechcela uz vtedy psa? ak nie a vymyslela si to az teraz, tak by som neustupila. a uz vonkoncom by som o tom s nou nediskutovala.
ked sme my so sestrou chceli psa, tak sme museli rok sekat absolutnu dobrotu 😀

mokasina
autor
2. jan 2013

:D nie v tedy nechcela ... asi odkukala od nejakej kamošky ! 😎

bosoriak
2. jan 2013

@mokasina Pokial mas racionalne argumenty a naozaj psa doma nechces, tak jej to vysvetli a povedz nie. Stale si ty ten rodic, ktory urcuje hranice. Ak psa nechces, tak ho predsa doma mat nebudes. Ked bude dospela, tak si ho kupi do svojho bytu. Ja viem, ze je to tazke hadat sa a odporovat pubertacke, boh vie, ze so mnou ta puberta mlatila kvalitne 😀 Ale ked sa raz povedalo nie, tak to bolo nie a hotovo. Parkrat to vyskusa este a ked pochopi, ze NIE je definitivna odpoved, tak to ustane.

Ak ale psa co len trochu chces, tak to nema sancu uspiet. Decka velmi dobre vycitia, kedy mas co len malinku pochybnost a budu tlacit dovtedy, kym to nedosiahnu. V takom pripade ho rovno kup a usetri si nervy 😀

traktor
2. jan 2013

..zobrat zvieratko a dat ho do utulku a vymenit ho za ine..to pre mna nie je kompromis..ale...no a neviem najst vhodne slovo na to. 😅 😖 ..ale skratka zvieratko je zivy tvor a nie hracka, ktoru vymenim kedy chcem..ak uz mate zajacika a vies, ze dalsie zviera nechces/nemôzes mat ..alebo nech je aky chce dôvod, tak skratka trvam na tom, ze bude len jedno zvieratko a hotovo..pises, ze sa o zajacika dobre stara..tak to je o super 🙂 ..psika nech chodi vencit susedom, do utulku..alebo tak..

bodka70
2. jan 2013

@mokasina , na rovinu ti poviem a povedz to aj svojej dcérke, že mať doma zajačika a psa zároveň nie je dobrý nápad. My máme psíka a občas chodím ku kámoške a oni majú doma 2 morčatá. Náš maltezák Ťapko nie je ani náhodou pes s nejakými poľovnými či naháňacími inštinktami. Napriek tomu ho morčatá neskutočne iritujú, stále by chcel vyskakovať na ich klietku a oňuchávať ich, morčatá sú v strese a v kuse pištia. Ak ho zavrieme na balkón alebo priviažeme v priedsieni, je v strese zase on. Šteká a napína sa na šnúre. Vyriešili sme to tak, že ku kámoške chodíme bez psíka. so zajačikom by to bolo to isté, zajac by bol zo psa v strese a pes by sa dobíjal k zajacovi. a chovať ich oddelene v byte je priam nemožné 😝.

bosoriak
2. jan 2013

..a suhlasim s @traktor, vymienat zvierata je bezcitne. Ja som to skor pochopila ako jednu z tych vyhrazok, ktore nikto nikdy nedodrzi. 🙂

mokasina
autor
2. jan 2013

@bosoriak ako sa nad tým zamýšľam tiež by som nechcela dať preč nášho Fluffyho aj keď je to zloduch mám ho veľmi rada ... bola to len vyhrážka !

mummy01
2. jan 2013

@mokasina suhlasim s @bodka70...mali sme skrecka a potom sme si priniesli psa...pes pri klietke travil vsetok cas,knucal,skrabkal na klietku...bolo to dost na nervy stale pocuvat knucanie a aj pre nasho psa to bol teda dobry nervak.

bodka13
2. jan 2013

@bodka70
@mummy01
....možno to každý psík vníma inak 😉 .....mali sme najskôr psíka a potom pribudli 2 morčatá ....žiadne problémy neboli,nechali sme psíka nech sa s nimi zoznámi,ale nechodil ich "dráždiť" pri klietku ,zvykol sa tam uložiť a vyzeralo to,že ich stráži

janka743
2. jan 2013

my máme podobný problém, ale pekne som jej to vytĺkla z hlavy. tiež bývame v byte, máme 3 deti, škrečka, a myslím že stačí. v RD by bol možno priestor aj na psíka. som za zvieratko na dvor, a také malé ak je priestor v byte tak áno. ale je nás dosť. Morča potrebuje veľký priestor, aj zajačik, a to si nemôžeme dovoliť. tiež to je s tou 12 ročnou niekedy ťažké.

bodka70
2. jan 2013

@bodka13 , je to možné, alebo zohralo úlohu to, že najprv ste mali psa a potom morčatá. Ale u zakladateľky by to bolo naopak a zase, ak by sa tí dvaja nezhodli, čo je vysoko pravdepodobné, čo potom? dať jedno či druhé zviera preč? 😝 😔

bodka13
2. jan 2013

@bodka70 však to,že je ťažko posúdiť akoby to dopadlo...ale myslí,,že ak je ona=mamina rozhodnutá že psík nebude tak to treba dcére jednoznačne vysvetliť a viac o tom nedebatovať .....ešte by som možno pripustila možnosť,že v byte bude vždy iba 1 zvieratko 😉 aby sa aj ono cítilo dobre 🙂

adriana7
3. jan 2013

@mokasina , my máme psa a zajačika sme mali 4 roky, nech mu je zem ľahká...ale nie v byte, máme rodinný dom a výbeh. a to pritom ja som totálny alergik na srsť. zajačika chcela dať sestra utratiť, tak som sa zľutovala, ale na úvod boli pevné pravidlá ako pravidelné čistenie, hranie, od jari do leta pobyt vonku a zodpovednosť za živého tvora až do jeho smrti...veľa krát sa im nechcelo, frfľali, ale mala som to "čierne na bielom", prilepené na plagátiku v izbičke. pes je vonku a tiež sa im snažím na mojom "príklade" ukázať, že ďalšieho psa a vnútri už nie, ale alana sme si zadovážili, keď som sa z neho ešte nedusila a preto sme mu urobili koterec a nesmie ísť dnu, ale nedáme ho preč, ani ho neutratíme, asi v tom duchu, ako to myslela @traktor
aj ja mám pubertiačku so snom mať malého psíka (lebo alan je novofunlanďák) a u nás zabral argument, že onedlho pôjde na strednú a potom na výšku a pes žije aj 19 rokov (náš predchádzajúci pes) a či je schopná ho vláčiť kade take, tancuje, športuje, cestuje a so psom je to ako s malým dieťaťom...tá zodpovednosť je strašne zaväzujúca...tak si dala povedať

sasrnka
3. jan 2013

@mokasina A co takto dcere navrhnut nejake ine zviera, ako kompromis? My mame , napriklad, potkanicu. Je to inteligentne zviera a je velmi spolocenska, no a je s nou i sranda. Obcas deti neustrazia nejaku hracku, ale zatial neplakali, skor si srandu dcerka robila. A potkanika moze nosit von! Moze tak trocha "pomachrovat" pred kamaratmi... Jedno dievca u nas ju nosi v lete normalne von v mikine, alebo v tricku , v kapucke...no proste je to sranda, ked sa len tak objavi. A ozaj sa da vycvicit na zavolanie... Dalsie ma napadlo nejake terariove zvieratko, ktore nie je narocne na chov. Mala som uzovku cervenu a to bolo v pohode. A tiez, ak si zvykne na svojho majitela, je krotka a rozozna ho spomedzi dalsich ludi. Len teda, nie kazdy ma na to chovat hada 🙂 Teraz nemyslim financie 😉

emayl
27. sep 2015

POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo detí. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!

miriamka001
3. dec 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Rodičia sú dospelí a za zvieratko preberajú zodpovedos´t hlavne oni. dcera može byť veľmi zodpovedná, o zvieratko sa starať ale pre psíka sa musia rozhodnúť všetci členovia domácnosti, pretože sa nedá odložiť. Ja by som vám navrhla, nech chodí do útulku, psíka vyvenčí, pohrá sa s ním, ale nie je nutné mať ho doma, ak na to nemáte bytové podmienky

luciferkax
3. dec 2015

@emayl smejem sa ako kôn z tvojho príspevku, že zvýši nárast elektrickej energie... zajac vôbec nepotrebuje až tak obrovitánsku klietku, ak má výbeh a ak si kúpiš naozaj teddy králika, tak nebude ani taký obrovský :D: D

A k autorke: ak sa dcérka vzorne o zajaca stará, tak by som váhala, či jej nekupiť psíka ..aj ked.. podla mna sa nebudú dobre znášať.....

inull5
3. dec 2015

@mokasina psíka spolu do zajacov je priveľké riziko že o zajaca prídete..pes má svoj inštinkt..nedokážem si predstaviť že by boli tieto dve zvieratá spolu v jednom byte. Toto vôbec nejde dokopy.

redlola
3. dec 2015

ja som drankala psa, dostala som ho az v 14 rokch pod poedmienkou, ze sa musim o neho starat, lebo nikto iny sa nepostara. rpedtym som mala skreckov, ked som priniesla domov psika, skrecok musel ist po case z domu prec, lebo maltezak je potkaniar a neustale na neho poloval. vzala si ho kamaratka. psik ma sprevadzal dalsich 13,5 roka, vzala som si ho do noveho bytu ako vydata pani, zazil narodenie nasho prvorodeneho a potom sme ho s velkym zialom museli nehcat utratit, pretoze mala opakovany zapal maternice, kopec nadorov po tele a beznadejny stav. ja vravim, chodte do toho, ale urcite si pravidla. to vidis podla zajka, ci sa k nemu pekne sprava, ci sa o neho stara, alebo ho ma iba ako doplnok, lebo aj ine kamaratky maju zvieratko. mimochodom, ja osm maltezacku dostala preto, lebo ju chceli povodni majitelia utratit, pretoze ju kupili sovjej 8rocnej dcerke, ktoru prestala bavit po vyrasteni zo steniatka. psik bol v katastrofalnom stave, ustrachany, podvyziveny, so zapalom pluc, agresivny na cuczich ludi, nevedel chodit na voditku, pretoze bol nevybehany. ja osm si ju vypiplala a bola z nej skvela spolocnicka. najlepsie si vy poznate svoje dieta. ja som odmalicka milovala zvierata a vodila som domov vsetkych stratencov.

lussy666
3. dec 2015

necitala som diskusiu a teda neviem, ci uz tu nieco take neodznelo..a nechcem aby to vyzeralo rypavo, ale myslim, ze pes ma viac pozitiv ako negativ. a 12 rokov je super vek na psika...neviem, ake mate dovody na to, ze ste tak striktne proti nemu, ak nejake zavazne, tak samozrejme...ale ak je to len proste dovod, ze pes do bytu nepatri, pripadne, ze dve zvierata su vela...tak by som sa mozno este zamyslela..najkrajsie chvile detstva sa velakrat spajaju so psom, ak vyberiete vhodne plemeno, budete len radi..ak nechcete chovat, zucastnovat sa vystav a pod...v utulku je hafkacov dost. odporucam kratkosrste, prip."vlasate" plemeno, nieco male, prirucne, nie teriera, jazvecika, jacka russela.... pes nauci dieta zodpovednosti, je viac na vzduchu, a to priatelstvo 🙂) a mimochodom - pes v byte ma casto bohatsi a pestrejsi zivot ako pes, co zije na dvore...drzim palce pri rozhodovani....

lubiss
3. dec 2015

Ja som od decka chcela psa a doteraz sa mi to nesplnilo a tak ako som ho chcela v 10. Ho chcem aj v 30. A pokial dcera naozaj po nom tuzi a bude sa onho starat tak by som do toho sla....ak by to nebolo ovsem na ukor toho ze zajac kdesi skonci nepovsimnuty...uz som citala ze pockat kym zajo dozije lenze my sme mali zajaca 7rokov a keby neochorel pozil by este takze to by sa dievca nacakalo 🙂)

lussy666
3. dec 2015

@emayl haha, inak strasne sa mi paci tvoje "antiorodovanie" za zajacika 😉 😉 😉

inull5
3. dec 2015

@lussy666 máš v tomto úplnú pravdu,ja som tiež za psa,avšak nie spolu so zajacom v byte..pes je proste lovec a je jedno ci je to labrador alebo yorkshir..ja som svojho dostala na 10 narodky a prežil so mnou takmer 18 rokov..v apríli 2013 navždy odišiel a spoznala ho ešte aj moja vtedy 2 ročná dcéra.možno sa bude niekto hnevať,no zajac nie je typické zviera na hranie,bláznivé či maznanie.

maria6382
30. dec 2022

@emayl Je to celkom vtipné čo tu píšete
Za prvé každý králik je inej povahy a králik sa správa v noci presne tak ako je ku králikovy správane cez deň mám králika rok zakrslého pokial si králika nekúpite zo super zoo a pod.obchodou ale od chovatela nemá prečo z králika narásť hovädo a samozrejme keď má jedálny režím moj ma granulky za pol šálky len ráno potom po zvyšok 24/7 má seno sem tam niaku dobrotu /zeleninu/trošku ovocia králika mám pusteneného fakt trištvrtinu z dňa okrem prace ale vtedy je väčinou doma priatel a pustí ho čiže králik behá a potom v noci spí alebo aj keď nespí rešpektuje že mi v noci spíme vystrájať začne až doobeda a večer vtedy ked je pustená tv alebi svetlo a on je zavretý lrbo vie že nespíme zatvárame ho až ked ideme spať sam skoči do klietky a dostane odmenu samozrejme sem tak si poskáče v klietke ale to je to iste ako mačka tiež vela mačiek v noci pobehá a aj horsie ja si myslim ze všetko je o tom ako králika naučíte samozrejme to ide do financii ako každé ine zviera kžde zviera potrebuje jesť byť očkované a pod. Starostlivosť o králika je naročnejšia ano aby mal čistý záchod a čisto v klietke potom sa tam aj lepšie cíti no nechápem tú vetu ako to ide do energii králiky až tak svetlo radi nemaju čizé nehávať mu zapálene je uplne zbytočne možno by ani tolko nevystrájal .. samorzjeme kraliky majú tažku povahu a svoje nalady a moj overený typ je pred tým ako ideme spať prehodin deku na klietku damozrejme tak aby mal vzduch 😃 a kralik nevidi na izbu a podobne ciže mi nevystrája aj ked započuje že idem okolo alebo tak neni to tak hrozné ako ked ma vidi 😊 králiky vobec nesmrdia len ocikané seno alebo precikaný zachod čize odporúcam meniť minimálne 1 krat do dňa 😊

maria6382
30. dec 2022

@maria6382 ešte dodám Králik by nemal ohlodávať nabytok pokial ma v klietke čo ohodavať alebo ked je pustený mimo nej 😊