2,5 ročné dieťa nevie večer zaspať

aamanda
1. jan 2015

prosim o postrehy co sa zaspavania tyka. 2,5 rocna nevie zaspat vecer. pred nedavnom sme chodili o cca 19 do postele o 19:30 spala, no niekedy o 20tej. teraz je situacia, ze zaspava, ocka sa zatvaraju a ked sa zavru, rychlo sa postavi a zacne lietat. toto sa opakuje asi do 22:30. skusali sme ist aj neskor spat ale zaspi este neskor. rano vstava medzi 7-8, ale ked chodi do skolky budim ju o 6. cez obed spi od cca 12 do 13:30. obedny spanok by sme vynechat nemohli to je unavena relativne skoro.

kale13
1. jan 2015

skus jej skracovat obedny spanok postupne. zobud ju pohodine a uvidis do kedy vydrzi vecer. mojmu 2r. aj 30min spanok doda tolko energie ako 3h a potom zaspi az o 23. Samozrejme je problem ho zobudit skorej ale ked sa uz prebere tak sa nezastavi. Tak teraz sa snazim vynechavat poobedny uplne. ale tiez chodi do skolky v niektore dni a tam ho nechaju spat aj 2hodiny, tak mi rezim rozhadzu.

siska53
2. jan 2015

@aamanda a nechate ju lietat? Nedate ju naspat do postele s tym,ze teraz sa spinka?
Inak aj moja,ked dlho spi poobede,ma problem zaspat...ale teda ked uz je unavena,tak zaspi celkom rychlo a nepreberie sa uz.
Nad maly tak asi zo 2xvymyslal,ze vstal a prisiel do obyvacky sa hrat. Tak som ho odviedla naspat do postele s tym,ze teraz sa spi.
Ale daktori radia nechat to tak a robit si veci po svojom,ako ked spi.
Pred par dnami mama dlho spala. Ajasne,ani o 21este spat nie a nie. Tak som ju nechala v obyvacke a zehlila si. Tvarila som sa,ze tam nie je. No a po nejakom case zaspala.o zas moja aspon lezala a nelietala. Raz,ked tak spravila po dlhom spanku,to som tiez zehlila 🙂 tak sa tam hrala a az ked som na nej videla stopy unavy,tak som ju ulozila. No neviem,jej taketo veci nerobia dobre,lebo je potom na dalsi den "rozbita" a umrncana..radsej som,ked je to tak,ze do 15najneskor hore a do 21spime.

aamanda
autor
3. jan 2015

@kale13 ved ta skolka. tam ju budu davat spavat aj tak, ale je uplne jedno kolko poobede spi a ani nezalezi kedy rano vstava.
@siska53 nedovolim jej lietat. len to zatvara oci a ked ich zavre, tak rychlo otvori a postavi sa a ide cikat, potom to druhe, potom zase nieco. ale okrem wc jej nic nedovolim ale aj tak nezaspi.
ja vidim, ze na nej ze je unavena. len ked ona akoby citila ze zaspava, tak sa sama rychlo prebere.
ja si nemozem robit svoje bo to ona zase na mna vola nech idem do postele...ved aj spat ideme ked si ona povie.

sabiiina
10. dec 2018

@aamanda ako ste dopadli s tým zaspávaním. Môj maly má rovnaký problém.