9 mesačný synček sa nevie upokojiť a nastaviť na spánok

cervikpepik
23. okt 2015

Ahoj,chcela by som sa opýtať...mám 9mesačného chlapčeka,ktorý má od pol roka veľký problém upokojiť sa.Vždy pred spaním s ním odídem do tichej miestnosti,kde si pozeráme knížočku...potom dáme čaj,a ideme do postieľky...malý je unavený,no napriek tomu mi v postieľke vstáva,stojí na štyroch a plače.Začalo sa to všetko kaziť po pol roku,je to asi dráždivé dieťa,lebo aj večer aj cez pol hodinku po uložení na spánok a zaspaní vstáva a plače...máte nejaké rady ako malého ukľudniť?Vđaka

cervikpepik
autor
23. okt 2015

Oprava...aj večer aj cez den pol hodinku po uložení vstáva a plače

ewelyn3
23. okt 2015

Ahoj....flasku mu nechces dat do postielky? Nech si ten cajik da po leziacky z flasky...mozno aj zaspi na flaske.
Moja tak zaspavala na flaske s mliekom, proste si potreebovala nieco podudlat pred spanim a upokojit sa. Postupne to prestala vyzadovat, teraz ma 13 mesiacov a ked lahne do postielky, trochu sa este napije, potom mi poda flasku, otoci sa a po chvily zaspi sama. Niekdy sa mrvi, kym si najde miesto, ale uz nevstava a zaspi.
A mozno ho skus dat spat o pol hodinku az hodinku neskor spat...mozno este neni taky unaveny...ze led by bol viac unaveny, lepsie by zaspal...tak to zase mam s druhou dcerou..ze ona aj zyva aj si sucha oci, ze je unavena, ale uz ju poznam a viem ze ked si pojde lahnut skor, tak mi tam bude len vymyslat a vstavat stale a plakat. Ale ked vydrzim sa s nou hrat alebo ju proste nejak zabavim o hodinku dlhsie, tak lahne a pekne spi.
Vyskusaj...mozno nieco zaberie...mozno kombinacia viacerych veci...vsetko to ide systemom pokus-omyl, kym prides na to co funguje na tvoje dieta!
Bolo by fajn keby sa rodili s navodom prilepenym na chrbte 😉, nech clovek vie co ma robit 😉.
Drzim palce!!!

cervikpepik
autor
24. okt 2015

dakujem 🙂vzdy pred spanim pije z flase caj kym sa sam neodtrhne od nej,no ked ho prelozim do postielky tak sa prebudi a vstava...a unaveny je tak,ze uz nevladze ani sediet...a este co sa tyka flasky tak v tom je maly lenivy 😉 nedrzi si ju aj ked to vie...mozno kusok placu by pomohol...hmm...neviem

libka1
24. okt 2015

@cervikpepik ak som dobre pochopila tak ho po zaspani prekladas. podla mna sa ti budi preto 😉 dieta podvedomky kontroluje ci je v tom istom stave ako zaspalo, preto jedno hlada cicku, druhe dudlik, atd. skus ho nechat spat tam kde zaspal a nepremiestnuj ho.

cervikpepik
autor
24. okt 2015

Ano spravne si pochopila,davam mu caj na gauci takze tam ho urcite nemozem nechat kedze uz stoji,ale skusim mu teda dat napit v postielke a uz s nim nemanipulovat

ewelyn3
24. okt 2015

@cervikpepik ani moje dve dcery si flasky same nedrzali...musela som ja..ale ked vypili mliecko(alebo cajik), tak sme flasku dali prec, pohladkala som po obchod licku a spali...niekedy musim zostat az kym nezaspia uplne, niekedy mozem odist ked su len take prispate..
Suhlasim ze neprekladat uz ked zaspi, daj ho rovno spat do postielky s tou flaskou 😉