Aklimatizácia novorodenca

2. júl 2021

Prosím čo je pravdy na tom že novorodenec by mal byť prvý mesiac v jednej domácnosti, na aklimatizáciu/kvôli imunite? Je možné že sa budeme sťahovať keď bude mať týždeň/dva, je to veľký problém? Ďakujem.

elizabet173
2. júl 2021

Je to nezmysel, neviem, odkial to mas.

autor
2. júl 2021

@elizabet173 priateľovi to radila staršia známa, preto som sa nad tým zamyslela, či na tom môže byť niečo pravdy. Ďakujem za odpoveď.

deedol
2. júl 2021

skor by sa babo nemalo stretavat s vela ludmi - mozno to myslela tak, tu "jednu domacnost".

elizabet173
2. júl 2021

Aj si sa zamyslela nad tym, ze co by sa mohlo tomu dietatu stat, ked bude dva tyzdne tam a dva tam? To by ste mesiac ani nikam nesli? Ved novorodenec bezne prichadza do rodiny, kde su dalsie deti, pripadne zije viac generacii v jednom dome. Imunita sa buduje kojenim, dennym co najdlhsim pobytom vonku za kazdeho pocasia a neskor stravou. Neradim ti vlacit novorodenca po nakupnych centrach, ale prestahovat sa kludne mozete

autor
2. júl 2021

@deedol to mi je jasné, my sa určite nebudeme stretávať s nikým, ani návštevy si vodiť prvé týždne. Ona vie o našej situácii,preto radila že keď už ho privedieme do bytu,mal by tam byť aspoň na začiatku.
@elizabet173 no mne to do hlavy nešlo, ale nad radami od starších sa vždy zamyslím, preto som napísala a chcela vedieť aj iné názory.

martina1201
2. júl 2021

Ahoj, logicky mi z tvojej situácie vyplýva, že bude v rovnakej domácnosti. Keďže domácnosť netvoria steny domu ale ľudia v tej domácnosti. Takže či budete týždeň tam a druhý už inde ale tí istý ľudia je asi jedno. Však sa sťahujete medzi iné steny a predpokladám že s vlastným nábytkom a všetci členovia rodiny.....

autor
2. júl 2021

@martina1201 áno, domácnosť budeme tvoriť stále tí istí 🙂 ďakujem 😊

janinah
2. júl 2021

Šestonedelie platí pre matku aj dieťa.tiez si musi zvyknúť na to.ze je na svete.stahovat sa s 2 t dieťaťom no neviem.este nevieš ako to všetko dopadne ohľadom pôrodu....jedine ak vás presťahujú iní a ty si len odkráčas s dieťaťom v náručí z jedného bytu do druhého.

lubi40
2. júl 2021

tiez si myslim, ze je to myslena tak, ze jedna domacnost. Aby sa doma nestriedali desiatky ludi..

tenerifka
2. júl 2021

ja som videla trojtyzdñoveho novorodenca na dovolenke v rezorte na Maldivoch, rodicia Taliani, maly to oocividne prezil, ale teda odvahu mali riadnu-to len na okraj. Ale tvoj pripad je uplne ok, nic sa nestane

autor
2. júl 2021

@janinah jasné, chlap všetko vybaví, ja sa len dostavím na nové miesto 🙂