Ako a kedy naučiť dieťa zaspávať v posteli?

misickaa4
4. feb 2020

Ahojte, zaujimaju ma skusenosti mamin, od akeho veku a akym sposobom zacali svoje babatka ucit zaspavat v posteli. Nie postielka, tu pouzivame len vecer, ale skor manzelska. Maly bude mat 3 mesiace. Cez den spi vacsinou len v kociku, vecer v postielke. Ide o to, ze raz z toho kocika vyrastie a bude musiet spat inde.
Dakujem

martina1201
4. feb 2020

@misickaa4 prečo cez deň nespí v postieľke? Moja má 7 týždňov a spáva aj cez deň v postieľke. Posteľ je nebezpecna, lebo keď sa začne pretáčať môže z nej padnúť.

lenka2710
4. feb 2020

@misickaa4 do roka v postieľke, potom už tak spať nechcela, tak od takého roka so mnou v manželskej

misickaa4
autor
4. feb 2020

@martina1201 niekde som citala, ze postielka sa ma len na nocne spanie pouzivat...a ako ju tam uspavate cez den? Napapa sa a polozite ju tam?

mondolina
4. feb 2020

Môj spal vo svojej postieľke aj cez deň aj v noci.

babi81
4. feb 2020

@misickaa4 nasa tiez spala cez den v kociku a vecer v postielke vo svojej izbe od 3mesiacov, takze ked bola v postielke vzdy spala dlhsie.asi od roku sme robili tak, ze poobedny spanok u nas na manzelskej a vecer stale svoja postielka.teraz ma 3, a uz zaspava sama v postielke aj poobede.

misickaa4
autor
4. feb 2020

@babi81 a v tych 3 mesiacoch, ked spavala uz zvlast vo svojej izbe, kolko hod v noci prespala?

franci70
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babi81
4. feb 2020

@misickaa4 zhruba 5-6 hodin kym neprisli narad zuby, cca 8mesiac to sa budila skoro kazde 2hodiny

misickaa4
autor
4. feb 2020

@babi81 a aj vtedy spala oddelene?

sofiia87
4. feb 2020

Tiez neviem, preco ju ucit na postel a nie jej postielku. Moja spava od narodenia vo svojej postielke ( samozrejme boli noci ked spala s nami, lebo zuby, choroba, atd). Kym bola mensia, uspala som ju vzdy na rukach a prelozila do postielky, na nocny spanok som si s nou lahla do manzelskej, nakojila, zaspala a prelozila. Postupne som ju zacala ukladat do postielky bdelsiu, aby si zvykla aj na samostatne zaspavanie. Ako sme presli na jeden denny spano, zaspava sama v postielke.

misickaa4
autor
4. feb 2020

@sofiia87 a kolko ma mala? Nebranim sa ani tej postielke...

babi81
4. feb 2020

@misickaa4 teraz v marci bude mat 4, nebrani na zaciatku pri zaspani trebalo byt s nou drzat za rucku alebo skrabkat chrbatik 🙂, nikdy sme vsak nepovi aj ked nie vzdy to bolo lahke, ale teraz sme radi, ide spat vlastne sama od 2,5roka.ma hudbu, ktora sa sama vypne po 10minutach ato uz spi.ked boli mimi som jej spievala pred spanim potom sme rozpravali rozpravku alebo pozerali 5min na telefone a potom uz len hudba.tu ma od narodenie.na trop premieta hviezdicky

babi81
4. feb 2020

@sofiia87 stale spi v postielke my sme investovali do stokke a teraz som kupila rozsirenie junior, takze ma od narodenia tu istu postielku.

evittam
4. feb 2020

@misickaa4 Cez deň aj v noci v postieľke. Alebo teda ked sme boli vonku v kočíku. Potom od cca 2rokov vo svojej normálnej posteli. Na co v manželskej?

evittam
4. feb 2020

@misickaa4 Celu noc od 3.-5.mesiacov az na 1 zobudenie na dojcenie. Od 5.mesiaca celu noc. Obe deti.

sofiia87
4. feb 2020

@misickaa4 na jeden spanok a zaroven aj samostatne zaspavanie presla v 13 mesiacoch. Dovtedy som uspavala v podstate na rukach, ale hold asi to potrebovala. A uprimne, akokolvek ma to kedysi “obtazovalo” uspavat aj hodinu, teraz mi to obcas chyba 😄

patka06
4. feb 2020

nikdy som neučila spať inde ako v postieľke, od narodenia ju dcéra mala spojenú so spánkom, "prirodzený reflex" som v postieľke tak spím...aj počas dňa
Jednoducho sa najedla, prebalila som ju, dala do postieľky a o pár minút spinkala

bagre
4. feb 2020

@misickaa4 moje deti vždy spali v postieľke /pár krát v manž. keď boli chorí /, aj cez deň. Normálne boli na ňu naučení a išli do svojej normálnej postele až keď to už pre nich nebolo bezpečné čiže tak 2,5-3 roky. Bála by som sa, že spadnú, prípadne som ich tam dala nachvíľu aj keď nespali, ak som šla prebrať balík alebo čo... Nevedela by som fungovať len s veľkou posteľou cez deň..

margaretka_
4. feb 2020

Nas starsi syn normalne vyrastol a jedneho dna povedal, ze bude spat sam v izbe. Nic sme ho neucili.

maggie1978
4. feb 2020

Náš malý spal od narodenia cez deň iba vonku v kočíku a v noci s nami v posteli. Keď mal cca 1 rok to bolo akurát leto a celkom horúco vonku, už som ho nechcela nechávať v tom teplé spať v kočíku, tak že skúsim do postieľky. A odvtedy spí v postieľke, aj cez deň a j večer. Ale samozrejme nie každú noc tam vydrží až do rána. Tak ho zoberiem k nám a spí ďalej. Sama som sa čudovala ako rýchlo si zvykol. Mám asi šťastie, lebo v tom období sa aj nejak sám odstavil od kojenia a to bol riadny ceckoš. A toho som sa bála ešte viac, že ako to dáme. Tak možno sa aj vám podarí raz dva si zvyknúť. Držím palce. Staršia dcéra od dvoch rokov vo veľkej posteli vo svojej izbe, so zabranou na posteli - sama chcela a v pohode.

martina1201
4. feb 2020

@misickaa4 bud zaspi na prsniku pri kojeni, alebo sama v postielke a pri hudbe. Ak nevie zaspat tak na rukach a potom ju prelozim. Neviem preco by nemalo dieta spavat v postielke cez den, ono kocik nie je idealny pre nu na spanok. Vsak je uzsi ako postielka. Moja mala spi v kociku len ked prideme domov z vonka. To ju neprekladam a pockam kym sa nezobudi, ale nenapadlo by ma ju v nom uspavat a nechavat spat vo vnutri.

fiafia
4. feb 2020

@misickaa4 moja najskor v kociku, potom mala fazu,ze v mazelskej ale to bolo ako za trest. Nevyspala sa ona ani my. Kolko x som sa zobudila s hlavou na nocnom stoliku 😂 od kedy sa naucila na postielku tak jeden jediny krat bola s nami a nemienim to viac dovolit 😊