Ako na spánok 2 mesačného bábätka? Zn.: Som zúfalá.

floretine
30. jan 2020

Mám takmer dvojmesačné bábätko. Je úžasná, ale cez deň chce spinkať len v šatke/kočíku a v noci zaspí len pri jedení cca po hodine-hodine a pol na prsníku a spí zásadne iba na mojej hrudi, čo vôbec nie je ideálne - nie je to ani pohodlné ani bezpečné. Nemôžem sa teda od nej už vôbec pohnúť, ísť na wcko a tak ďalej. Občas sa mi ju podarí po čase položiť vedľa mňa na posteľ, ale väčšinou sa aj na to zobudí. Vždy, keď sa v noci zobudí na jedenie, tak zase papá tu hodinu- hodinu a pol, kým spí znovu. Spať vo vlastnej postieľke neexistuje. Je nepreložiteľná, aj keď ju mám v zavinovačke. Môže byť akokoľvek unavená, sama od seba nezaspí.nikdy. keď ju len dám ležať na chrbát v postieľke, tak hneď plače. V noci sa zvykla budiť každé tri hodiny na jedenie, no posledné dni ani to neplatí a je hore skoro každú hodinu. Bojím sa o ňu, podľa mňa jej nedostatok spánku vôbec neprospieva. Prosím, máte nejaké rady alebo tipy, čo fungovalo u vás? Budem vďačná za hocičo. Vyplakať ju nechcem nechať.

liesik
30. jan 2020

Toto bude chcieť podľa mňa len čas a pevnú vôlu. Je ešte malinká, no mala by si ju podľa mňa už teraz učiť na postieľku, aj keď to jednoduché nebude a nepôjde to zo dňa na deň, no keď bude väčšia, tak to pôjde ešte horšie, to mi ver

renatka1985
30. jan 2020

u tak maleho babatka tazko cokolvek trenovat. mali sme to podobne, do 4m prisavnik, zaspal jedine pri kojeni po hodine a pol, niekedy aj dlhsie, a prelozit ho do postielky som volala "ninjovanie" lebo som si naozaj pripadala ako ninja, stacil jeden zly pohyb a hned bol hore. ono to prejde, evidentne je velmi kontaktna a potrebuje ta mat stale pri sebe.
skusila by som na tvojom mieste kojenie v posteli poleziacky. na spinkanie urcite vyskusaj dat do postielky hniezdo, aby sa citila viac "obkolesena".
zelam ti pevne nervy, ono sa to zlepsi, slubujem, o par mesiacov si uz na tieto hororove dni ani nespomenies.

katulka1141
30. jan 2020

@floretine ahoj mas hniezdo? A skus jej dat tvoje tricko. Nech ta citi. Mozno to pomoze. Moja sa bala a musela citit okolo seba pevne. Inak mala hrozny reflex

majah212
30. jan 2020

skus vydrzat, prejde to,babatko este potrebuje byt pri tebe/na tebe. prvy syn bol tiez taky, spavala som v polosede a on na mne. skus ho kojit v noci poleziacky, ty si aspon lahnes na chvilu, podriemes a babatko sa napapa. ako bude rast, bude sa to zlepsovat, este je male na to, aby si "skusala" nejaky rezim. nerataj kolko "spi" pretoze babo si oddychne aj pri kojeni, cize aj to sa rata ako spanok,,niektore deti proste spia viac, ine menej, ine v postielke, ine na mame.

wena
30. jan 2020

To je úplne normálne u takého malého bábätka, aj naša taka bola a od 5 mesiacov zaspáva sama a teraz ako polročná prespí celú noc 11-12 hodín. Ten spánok sa vyvíja ešte.

floretine
autor
30. jan 2020

@renatka1985
@katulka1141
Baby, hniezdo mám, ale mám xxl hniezdo takže ju nejak moc neobopína. Čo fungovalo predtým bol môj tehotenský vankúš - taký ten "banán", zvykla som ho používať na kojenie a tam často zaspala a vedela som to pod ňou zložiť do tvaru hniezda. Ale už nefunguje ani to. Snažím sa naozaj všeličo - dodržiavanie svetla a tmy počas dňa, aby vedela dobre rozlíšiť deň a noc. Sledovať, kedy vyzerá naozaj unavená, ponosiť na rukách do zaspatia a položiť do postieľky - nula bodov, najneskôr do 5 minút je hore. Skúšala som ju tam dávať aj v polohe na boku aj na bruško, lebo mám pocit, že chrbát neznáša a nič.
Ja som veľmi trpezlivá, plakať ju nikdy nenechávam, ale veľmi sa bojím, že sa pri takomto spánku na mne prihodi niečo zlé.
Keď vidím, že detičky iných mamičiek spia od 7:30 večer do 7 ráno len s papaniami, chce sa mi plakať. Naozaj neviem, čo robím zle.

katulka1141
30. jan 2020

@floretine ja som mala kosik a ten som postupne do postielky davala. Skus ju oblozit vankusikmy. Lez pri nej a drz jej rucku. Ale mas este alternativu, ze ju pekne zavinies aj ruckami dnu.

floretine
autor
30. jan 2020

@liesik máš nejaké tipy ako ju naučím na postieľku? Myslíš, že ju tam počas dňa občas mám položiť s hračkami, aby vedela, že to je ok miesto? Alebo keď je unavená, tak nachvíľu položiť tam, aby mala asociácie toho miesta so spánkom a postupne predlžovať čas, ktorý tam je?

floretine
autor
30. jan 2020

@katulka1141 zavinovanie som skúšala a neznáša to 😔 ona strašne potrebuje svoje ruky vonku
Košík znie fajn, ale potrebujem nejak docieliť to, aby vôbec zaspala nejak mimo môjho tela. Už to by bol obrovský úspech.

zdenulkam
30. jan 2020

@floretine este je malinka a potrebuje ta.. netlacila by som to ...len si to uzivala alebo aspon prijala ako fakt..

floretine
autor
30. jan 2020

@zdenulkam ja som s tým ok, len všade čítam, ako je toto hrozne nebezpečné spanie, takže často keď ona spí, ja už nemôžem ani sama zaspať, lebo v kuse počúvam, či dýcha, riešim, či má na mne hlavičku položenú tak, že môže dobre dýchať...

nikpa
30. jan 2020

@floretine ale toto všetko si ju musela naučiť ty. A oducit budeš musieť zasa len ty, žiadny návod neexistuje. Treba vydržať plač a protest, možno to bude pár dní trvať ale naučí sa spať v postieľke a hlavne nedudlovat prsník 1,5h 🙄 lebo toľko sa určite nekrmi. Ženy samé zo seba si takto robíte otrokov svojich detí...

zdenulkam
30. jan 2020

@floretine je to prirodzene a pre nu prospesne..aj pre teba
Nechaj si ju pri sebe ,nebude to večne..bohuzial

floretine
autor
30. jan 2020

@nikpa to je blbosť, takéto bábätko sa nedá rozmaznať, a už vôbec sa nesmie nechať vyplakať. To je predsa vedecky dokázané, že Feberova metóda a jej podobné v tomto veku sa používať nesmú a môžu spôsobiť poškodenie mozgu.
A nie, 1,5 hodinu sa určite nekŕmi, ale na prsníku zaspí a potom musím čakať, kým naozaj hlboko spí.

tukanec
30. jan 2020

@floretine dala si jej kontrolovat uzdicky ked tak dlho papa? moj syn tiez tak dlho papal a nakoniec nam laktacna povedala ze treba strihnut. po strihnuti mu stacilo 30-40minut a postupne sa to bude skracovat ako bude naberat silu. u nad fungovalo zavinutie tak, ze som plienku zlozila na polku-trojuholnik, dala do zavinivacky a tymi rohmi som mu este upevnila ruky. inak sa tiez jedoval... ale takto ho to ukludnilo a bolo dobre. tak mozno este tak skus

floretine
autor
30. jan 2020

@tukanec ona cez deň papá veľmi rýchlo, za 20 minút je najedená. V noci je to takto dlho preto, lebo zaspáva. Ďakujem, skúsim tú plienku

renatka1985
30. jan 2020

@floretine ja som kdesi citala, ze do postielky by sme cez den dieta davat nemali, aby jasne rozumelo tomu, ze je to miesto na nocny - dlhy spanok. dodrziavame to teda od malicka a maly si okolo 6m pekne zvykol.
pusti z hlavy, aky rezim maju ine mamicky, kazde dieta je ine a treba tomu prisposobit rezim a pristup.
naozaj vyskusaj to kojenie nocne v leze u vas v posteli, raz z jednej strany raz z druhej. postupne to vyladis a naucis sa aj si pritom podriemat.
@tukanec ja som vstavala 3x v noci vzdy na 1,5h, nie cely cas bol prisaty a papal, ale kym naozaj hlboko zaspal tak to trvalo, navyse mal take tie svalove trhy a to ho zvyklo prebudit, kym nespal hlbokym spankom.

floretine
autor
30. jan 2020

@renatka1985 hej presne toto. Ona papá z jednej strany, za 10 minút už má zatvorené oči a často jej aj bradavka vypadne z pusy, ale niekedy sa prebudí presne na tie svalové tiky alebo sa ja pohnem alebo ju chcem trošku poopraviť, aby mala dobre hlavičku a preberie sa, tak potom ide na druhý prsník zase odznova. A tak dokola.

renatka1985
30. jan 2020

@floretine velmi doverne to poznam...
ja som bola pri malom tvrdohlava, nechcela som aby si zvykol spavat u nas v posteli, tak som s nim odsedela pri kojeni a uspavani v jeho izbe dlhe nekonecne noci. potom mi raz dosli nervy a vzala som ho k nam do postele, prilozila si ho a on do 5m zaspal ako dudek! a ja s nim.
pri dalsom dietati pojde postielka rovno k nasej posteli a uz tolko nacvicovat nebudem.

xjakubikovak
30. jan 2020

ak som dobre pochopila v noci si ju zoberies na ruky a nakojis ju tak.. a keby jej das papat po leziacky? 🙂 Ja nosím mojho v nosici a ked bol menší tak som ho tiez nemohla polozit, hned bol hore ale teraz (7mes.) je to omnoho lepsie, vylozim ho a pekne spinka ma posteli🙂(ale nie vzdy, aj teraz sa zobudi niekedy😁) ono to prejde, potrebuje ta teraz mať stále pri sebe😊

floretine
autor
30. jan 2020

@xjakubikovak no ja ju kŕmim v posteli, pololežmo. Mám podporený chrbát vankúšmi a keď zaspí, tak sa iba zosuniem po vankúšoch dolu a tak spíme. Skúšala som kojenie na boku poležiačky, ale mám fakt malé prsia a nejak som to prakticky nevychytala 🤷

jvasenka
30. jan 2020

Bozee to isté aj u naas😂😂 cista psychiatria, presne viem ako sa citis... My sme este mali prehodeny režim cize cez den spala v noci sa chcela hrat😂😂 to uz sme prehodili ako tak ale s tým zaspavanim mame stale problemy... Cez den nam napr spi max 3-4 hod, my sme to aj vraveli mudr tiez som sa bala ci nedostatok spanku nie je nejaky problém ale neriešila to, ze to nevadi vraj... 🤔 No ale ja ju posledne dni uspavam v nosiči na fit lopte, vtedy úplne stuhne a spi tak do 6-7 rana😊 a potom ju v tom nosici dam na posteľ... Alebo ju uspavame v perinke... Ja sa uz snazim s nou nebojovat lebo by som skoncila asi v kazajke😂😂😂 ak vidim ze nie je unavena tak hold smola musime sa hrať a treba ju unavit😊 je to na prasky len si treba na nu najst tahy a prisposobovat sa momentálnej nalade😂 vela šťastia 😊😊

luccija
30. jan 2020

@floretine spravila si chybu naučiť ju v noci spať na tebe.Ma cumel?cez deň by som ju na spánok dala na posteľ a ľahla si k nej pritulila, chytila za ruku.Skusaj, lebo ako bude staršia zvykne si a do roka ju budeš pestovať.Nenechaj sa dudlovat hodinu aj pol.Cez deň nie šatka, kočík, ale postieľka, posteľ.Moja dcéra sa naučila cez deň na kočík a bolo to ťažké odnaucit ako rastla.Nech vie, že posteľ rovná sa spánok, zatiahni žalúzie....nerobte zo seba otrokov ako by si robila, keby si mala druhé malé dieťa doma?

zdenulkam
30. jan 2020

@luccija uplne normalne s prvy ,druhym aj tretim doma.. netreba nic odnaucit.. kludne budem nosit kym to bide potreboval

xjakubikovak
30. jan 2020

@luccija nerobíme zo seba otrokov, moj maly ani nevie čo je postielka spi s nami v posteli, nosim a uspavam ho v nosici a myslím že je to uplne v poriadku 😊

xjakubikovak
30. jan 2020

@floretine aha tak to asi neporadím 🤔 ja ich ani nemam male ale kojenie na boku si vyžadovalo istú dávku praxe, tiež som najprv uspavala po sediacky 😀 skúšaj este cez deň možno vám to nakoniec pojde 🙂

nikpa
30. jan 2020

@floretine ja tiež nie som za praktiku nechať dieťa vyplakat a ani som to nikdy nepraktizovala, no nechať si dieta zavesené na prsníku 1,5h je dlho keďže ho už len cumle. A určite by som ho skúšala postupne odúčať aj za cenu plaču, no samozrejme nie aby plakal niekoľko hodín. Je to len o tom aby si zasa zvyklo na nieco iné a nie hneď skákať a vzdávať to keď zamrnči, len vo všeobecnosti, nie ze to robí autorka, to neviem

floretine
autor
30. jan 2020

@nikpa ale ona ho necumle, nechápeš? Za desať, pätnásť minút je najedená, len s ňou nemôžem hýbať, lebo nespí hlboko

floretine
autor
30. jan 2020

@luccija prepáč, ale ja som ju nič neučila. Inak nezaspala od samého začiatku, to mám nechať plakať do fialova novorodenca? Ona mala od začiatku problémy udržať telesnú teplotu a ja som po sekcii tiež nemohla moc vyskakovať, ale inak zaspávať aj tak nechcela. Pôrodná asistentka mi hovorila, že sa nie je čomu čudovať, bábätko je spojené 9 mesiacov pupočnou šnúrou a nemôžeme očakávať, že bude fungovať ako samostatná jednotka ihneď

floretine
autor
30. jan 2020

@xjakubikovak ďakujem, ja už som sa bála, že niekde som urobila ja chybu, ale vidím, že niektoré detičky sú proste také a potrebujú nás viac ❤️ som s tým stotožnená, teraz vidím, že niesom sama a že je úplne normálne to, čo robím.