Ako naučiť dieťa kakať do nočníka?

9. máj 2024

Ahojte nemáte prosím dáky trik ako naučiť dieťa kakať do nočníka? Malá mesiac nemá plienky cika do nočníka ale kakať sa bojí. Vždy prinesie plienku ze sa chce do nej... Skúšala som jej aj nedať ale to sa pokakala do nohavičiek... Skúšala som aj na klasické WC ale nič..aj knižku čítať, držať za ruky nič... Ďakujem za každú radu😊(ešte aby tu neboli blbé komentáre.. keď sa pokaka do gatiek nekricime ani ju nehresime za to iba povieme ze nabudúce sa snáď podari do nočníka )

tani777
9. máj 2024

U nas to trvalo rok kym sa "odvazila" do nocika...uprimne,nemam radu,len je viac takych deti 😊 priebezne som sa pytala,ci chce ozaj plienku,alebo skusi nocnik..a raz mala smolu,lebo by som ju po plienke nemala kde umyt,tak musela do nocnika,..zistila,ze to ide,a ze je to aj lepsie,a odvtedy uz len nocnik..chce to len trpezlivost a nenutit

dominikamacakova
9. máj 2024

Nijako. Na kakanie som dávala plienku a čakala som kým budú pripravené samé.

reanda
9. máj 2024

musis jej to ukazat 😀

basska_b
9. máj 2024

Kamoskin kakal do plienky, ktoru si vypytal, rok. Mal skoro 4 roky, ked sa osmelil si sadnut na velke WC. Ale chcel ist v podstate na to velke WC. Mal psychicky blok z toho. Moja dcerka zas kakavala do gati 20 dni a potom sa to prelomilo. Plienku nechcela , z gatiek bola nadsena. Hlasila mi, ze chce kakat, no sadla si na nocnik aj 4x a povedala "nejde"... slo jej to len v stoji. Raz sme boli na navsteve... dala som jej lego, bolo to take nove lego, zaujalo to, hrala sa sediac sa na nocniku a zrazu to vyslo. Odkedy sa prvykrat podarilo, uz nebol absolutne problem. Ona podla mna nechapala, ze ma tlacit. Myslela si, ze sa len uvolni a pojde to samo, ako cikanie.

nikaeli
9. máj 2024

Jednoducho jej daj čas. Môj syn mal 2,5, keď už chodil do škôlky, samozrejme odplienkovaný. V škôlke nikdy nekakal, nechával si to na doma do plienky. Nepomohlo nič. Ani štyri rôzne nočníky, ani spievajúci záchodík, ani obrázkové podsedáky a schodíky, ani záchod vyložený papierom, aby nečľuplo, nič. Mal 3,5 keď sa odrazu rozhodol, že to skúsi. Na 4x zliezol dole, bol úplne spotený, ale nakoniec to dal. Nerobila som z toho žiadnu vedu. Nechaj to na ňu, nestresuj ju.
Paradoxne dcéra kakala do nočníka od 8.mesiaca a nikdy do plienky. Nosili sme nočník aj na návštevy, keby náhodou 🤦🏻‍♀️

tani777
9. máj 2024

@nikaeli u nas podobne,starsia od cca roka,ked som ju prvy raz posadila na nocnik,zacala tam kakat a inde uz nechcela 😁a mladsia teda jak pisem,az po roku..sranda ako je to individualne u vsetkych deti 😊

autor
9. máj 2024