Ako naučiť spať vo vedľajšej izbe závisláka na prsníku?

michaelka
15. feb 2010

Mam rocneho syna ktory spi s nami v posteli, co uz nevyhovuje ani nam a myslim ze ani jemu - zda sa mi ze sa navzajom budime ( zobudi sa aj 10 x za noc ).
Uspava sa pri kojeni, ked ho davam spat trva to okolo 45minut, v noci ked sa zobudi tak len 5 minut ale bez prsnika to proste nejde.
Chcela by som ho dat do postielky do vedlajsej izby, prosim poradte kto mate skusenosti, ako ho naucit sameho zaspat a ako ho odnaucit tolko sa budit ( alebo sa nekojit pri kazdom zaspavani ) aby som zase celu noc len nechodila kojit k nemu do izbicky.
Dakujem za kazdu radu!

matova
15. feb 2010

ahoj michaelka, podla mna kym sa budi na kojenie tak tam budes musiet behat, a ked zisti ze tam spi sam-neviem neviem. ja mam tiez zavislaka a bez cici proste nezaspi, pri zuboch-ked vychadzaju je to niekedy aj kazdu polhodinu a je to nazblaznenie. ale ked je so zubami prave klud, tiez sa mi zdalo ze sa budime navzajom. poriesili sme to tak, ze sme k nasim posteliam prirazili tretiu- vyskovo je rovnaka. Zaspava pri kojeni, ale vnoci sa uz tolko nebudi! momentalne je to v priemere asi trikrat. Zaroven si myslim, ze sa snazi zaspavat bez toho, lebo po ulozeni sa hned uz nenatoci ku mne,uzkostlivo si priraza cumlik...ale po chvilke zacne vzlykat alebo rovno plakat a sme tam kde sme boli. Ja vzdy ustupim, alenemam na to povahu ani niesom tomu priklonena- natvrdo ho odstavit. Napriek vsetkemu,zda sa mi ze naozaj uz sa chce sam naucit bez toho zaspavat,tak ja len dufam ze to bude konecne cim skor,lebo uz ma kopu zubov 🙄 .
tak vam obom drzim palce 😉

lante
15. feb 2010

Nechcem sa nikoho dotknúť, ale zaspávanie na prsníku a spanie s rodičmi nie je práve výhra. Držím palce, aby si našla spôsob. Moja sesternica má dcéru (7 a pol ročnú!!!!) doteraz v posteli a nevie ju naučiť na spanie vo vlastnej izbe.
Ja by som asi skúsila nakojiť a keď zaspí šupnúť ho do postieľky už v jeho izbe. Teda radikálna zmena. A skúšala by som týždeň a pozorovala, či nastávajú nejaké zmeny.
Kamarátka, síce už nekojila, ale chcela naučiť malú spávať v postieľke, lebo spávala s nimi a za noc bola "100x" hore. No zároveň uvažovala, že ju malú dala už do detskej. Tak sa ma pýtala čo by som robila. Či by som naučila spať najskôr v postieľke a potom na izbu. Povedala som jej, že by som skúsila rovno postieľku v izbe. Skúsila to. Od tej doby spáva malá celú noc. Takže u nich sa malá budila práve preto, že ich mala na blízku a to ju asi rušilo alebo čo. Takže u nich to bolo úplne bezbolestné a bez plaču. U nej to vyšlo, tak možno sa to podarí aj tebe 😉

marosko08
15. feb 2010

Miska ahoj.ja som maleho kojila do 13mesiacov.potom som sla na operaciu a zo dna na den prestal sam pit mlieko.asi mu po narkoze nesmakovalo a to som si odsala a davala mu az na druhy den po tom.ked som kojila,spala som v jeho izbycke na samotnej posteli a on od narodenia sam v postielke.ale vstavala som vzdy,ked si pytal papat a bolo to casto.asi pred mesiacom si vymyslel,ze ked sme ho uspali a vlozili do postielky,otvoril oci a mrncal,co chcel byt stale na rukach a pri telke-to zaspal tvrdo,az mu dudka vypadla.povedali sme si,ze ho naucime spat sameho.trvalo to tyzden,mozno sme este nevyhrali,ale zatial to funguje.nechali sme ho v postielke,plakal,prvy den pol hodiny,trhalo nam to srdce,ale vydrzali sme to,kazdym dnom sa to skracovalo,ked pochopil,ze za nim nejdem,len som mu hovorila(spoza dveri,aby ma nevidel,len pocul,ze si ma lazkat a spinkat.ked som sa mu ukazala,plakal este viac.tuna dievcence pisu,ze chodit k detom v urcitych casovych intervaloch,ale nam to tak nefungovalo,skor som ho akoby nahnevala,ze som za nim dosla a nezobrala si ho k sebe),ze ho lubim a ze ma spinkat sam.....teraz ho dam do postielky a ak sa aj preberie,pozrie na mna,povie mama a lahne a zaspinka.dufam,ze som neako poradila a ak nie,prajem vela stastia,aby sa to Tebe podarilo.

sebastianela
16. feb 2010

Michaelka. Ja mám doma presne na chlp to isté!

michaelka
autor
18. feb 2010

Dakujem Vam baby za rady. Ratam s tym, ze ho budem musiet nechat trochu vyplakat aby zaspal v postielke sam. Mozno to skusim ako ty Marosko, uvidim co bude malemu vyhovovat...
Teraz s tym nechcem zacinat, prave nam idu stolicky 🙄 takze chodim po byte ako matoha, maly chudak place cele noci...

duelka
19. feb 2010

Ahoj ja mam doma 18 mes. dievcatko a presne viem o com hovoris .skusam vsetky finty ake som pocula a odkukala a najviac zabera -- vecerne prechadzky kde sa unavi alebo kupanie a este som skusal caj hipp na dobru noc (neviem ci ho dostat bezne na SK ale skus lekaren alebo DM drogeriu).Po caji raz spala a zas inokedy stiahla pol flase a nic skakal po posteli ako keby bolo rano .Kamoska chodi plavat a potom maly spi ako dudek my sme boli s malov plavat a vysledok my sme boli hotovy a mala akúrat hladna po pla´vani a ani naznak unavy .asi najviac mne osobne zaberaju prechadzky .
tak drzim palce vyskusaj casom to pojde .

marosko08
21. feb 2010

Michaelka no co,uz stolicky vysli?skusate ho uspat sameho?nam to zatial funguje-klop,klop.aby som to nezakrikla.vcera sam spal v postielke az do 04.hod sam.normalne ho vzdy,ked sa preberie okolo polnoci,beriem k nam do postele.dufam,ze ked bude vacsi,pochopi,ked mu vysvetlim,ze ma spinkat sam v postielke,ze tam aj zostane do rana.uvidime,ako bude.ale priznam sa,ze ked si idm lahnut a maly este nejde za mnou,tak normalne bez neho akosi nemozem zaspat 🙂 .chyba mi v posteli.je to smiesne,lebo inak ma stale vytlaca. 😉

michaelka
autor
9. mar 2010

No tak od nedele sme zacali maleho sameho ucit spat v postielke a celkom to ide, vecer zaspi hned(place max 5 min), ale v noci sa stale budi asi 5x na kojenie a cez den zaspava tazsie, ale musim vydrzat... Marosko chapem, mne tiez niekedy chyba v tej posteli, by som ho pomojkala, ale som zrazu ovela vyspatejsia a asi aj prijemnejsia rano ;)