Aký mobil na videohovory pre 4-ročnú dcérku?

strejdo001
4. jún 2022

Ahojte. Poraďte mi prosím mobil pre 4 ročnú dcérku, s ktorou si volávam keď niesom v daný deň s ňou, keďže býva s mojou ex. Či ste neriešili vôbec aký mobil to bude, hlavne nech má prednú kameru?
Ja by som rád nejaký výkonnejší, lebo sám niesom rád keď mi mobil seká alebo je pomalý a hlavne aby mal kvalitnú prednú (selfie) kameru.
Malá má rada fialovú farbu, len čo pozerám, tak fialový mobil je ťažko nájsť, jedine, že dokúpim fialový obal....

arasidka123
4. jún 2022

@strejdo001 a to nestačí mobil matky? 4 ročna určite nepotrebuje...

strejdo001
autor
4. jún 2022

@arasidka123 Stačil by, pokým si ex nezmyslela, že malá bude so mnou telefonovať až keď bude samostatná a dokáže mi sama zavolať.... detaily rozoberať nechcem... proste neochota.

tiumen
4. jún 2022

Moja má tento Xiaomi a je aj v takejto farbe

chelsey987
4. jún 2022

@strejdo001 podľa mňa mobil pre také malé dieťa je nepotrebná vec. Pozeraj sa po zmysluplnejšej hračke, ktorá dá dcére možnosť rozvíja kreativitu a nie čumieť na displej.

strejdo001
autor
4. jún 2022

@chelsey987 Prečítala si poriadne môj príspevok? Nepotrebujem kázanie, čo je pre dieťa dobré a čo nie. Malá nebýva so mnou a v dni kedy nemôžem byť s ňou, chcem s ňou udržiavať kontakt aspoň na pár minút cez video. Chápeme sa?

chelsey987
4. jún 2022

A keď potrebuješ s ňu telefonovať, tak zavolaj jej matke a nech ti ju dá na pár minút k telefónu a vybavené.

barbora0308
4. jún 2022

@strejdo001 Mobil pre stvorrocnu 😳 ziadny. Neda sa to naozaj radsej nejako s tvojou ex normalne vydiskutovat? Tvojej ex nebude vadit, ze jej stvorrocna dcera bude mat vlastny mobil?

strejdo001
autor
4. jún 2022

@chelsey987 Prečítala si si ďalší môj komentár? "Stačil by, pokým si ex nezmyslela, že malá bude so mnou telefonovať až keď bude samostatná a dokáže mi sama zavolať.... detaily rozoberať nechcem... proste neochota."
Je neochotná..... Prosím buď poraď mobil alebo nekomentuj zbytočne odveci. Ďakujem

zooeynka
4. jún 2022

@strejdo001 predpokladas ze 4rocna si sama bude obhospodarovat mobil, jeho nabijanie a vsetko okolo toho? Nebud smiesny. Bude to musiet robit jeho matka a ak je normalna tak jej ho proste vezme a neda nech do toho necumi pol dna.

mimi3008
4. jún 2022

Autor prispevku si neziada rady, ako ma udrzat s dcerou kontakt, ani sa nepyta, ako by to spravili ostatni, je rozhodnuty, ako to spravi, asi vie preco...pyta si tip na mobil

strejdo001
autor
4. jún 2022

@zooeynka Haloooo, aký mobil potrebujem poradiť. Prejdime k veci. Kázať choď inde. Detaily už nechaj na mňa ako ho bude obhospodárovať a kto ;).

zooeynka
4. jún 2022

@mimi3008 len mu otvarame oci, lebo ak si jeho ex zmysli ze ten skvely fialovy mobil dcere proste neda tak sa jej otecko ajtak nedovola....

strejdo001
autor
4. jún 2022

@zooeynka Tak mi ich nechajte zatvorené, dobre? Neriešte zbytočne vzťahové detaily, keď do nich nevidíte.
Ešte raz.... Potrebujem poradiť mobil.... Keby som chcel rady ohľadne vašich komentárov, založím inú tému s iným názvom. Je to pre vás tak zložité pochopiť, či si len naháňate počet príspevkov?

zooeynka
4. jún 2022

@strejdo001 samsung a71. A kup fialovy obal. 4 rocna bude nadsena....omg

strejdo001
autor
4. jún 2022

@zooeynka No vidíš aká si šikovná, omg :D. Ďakujem ;)

zooeynka
4. jún 2022

@strejdo001 ty napises 2 vety a zacinam chapat preco ta ex poslala do pecka....;)

strejdo001
autor
4. jún 2022

@zooeynka Tak buď šťastná, že máš muža (frajera) akého máš. Hmmm, škoda, že sme neišli pred rozvodom k tebe do poradne, určite by si nám hneď poradila, keď takto z dvoch viet vieš posúdiť charakter človeka a že ona nechala mňa ;).

aknamorka22
4. jún 2022

Samsung A52 fialový mám ja a som spokojná 🙂 teraz sa už dá kúpiť aj za lepšiu cenu ako pred rokom 🙂

erickatt
4. jún 2022

@strejdo001 myslim ze 4 rocna si ho bude v pohode vediet dat nabijat, zablokuj jej pristup na net a daj len svoje cislo. Ukaz jej ako ti zavolat. Dnesne deti su velmi sikovne a zrucne v technológiách. Mrzi ma, ze ex robi problémy a taha do toho dieta. A farbu mobilu nerieš, urcite jej kup obal a ten fialovy najdes.

lydus2015
4. jún 2022

No ženy mňa neskutočne udivujú vaše komentáre... 🤦
Podľa mňa je veľmi sympatické, že sa snaží nájsť cestu ako s dcérou udržiavať kontakt... Detaily nevieme a hneď súdite 🤦

strejdo001
autor
4. jún 2022

@erickatt ďakujem krásne za radu. Kartu jej ešte nechcem dávať, zbytočne žiarenie z mobilu nech nemá pri hlave, sám si dávam na to pozor a nie to ešte malé dieťatko. Mobil bude používať čisto na videohovory cez messenger (wifi) so mnou.
Ex je príliš vztahovačná a nedokáže sa odosobniť, resp byť dostatočne empatická na to, aby pochopila, že si s malou chem vytvoriť čo najlepší vzťah, kôli malej som ostal (a aj ostanem) 400km od môjho rodného kraja len aby som bol nablízku pri malej a všetky moje záujmy (rodina, priatelia) išli bokom. Ale to je už na inú tému 🙂.

lejusinka
4. jún 2022

Vacsinou su tu temy ako sa otec nezaujima a nestara, neplati na dieta a nedopraje dietatu. Vtedy tieto zeny radi nadavaju aky je chrapun ard. Teraz opacny pripad kedy otec chce co najviac dat dietatu a (pravdepodobne) tie iste zeny nadavaju na to 🤦🏻‍♀️

K mobilu poradit neviem kedze som team apple a to je prilis drahy mobil pre male dieta ale nerozmyslas mi mozno nad tabletom? Podla mna to bude mat lahsie ovladanie pre dieta a cena moze byt nizsia.

martinkatinka
4. jún 2022

@strejdo001 zajdi do predajne a povedz specifika a vyberu ti. Tak nebudu riesit preco chces pre 4 rocnu mobil.

solange7
4. jún 2022

@strejdo001 s tym ziarenim nieje vobec podstatne ci v nom mas kartu alebo nemas. Kazdy elektronicky spotrebic ma nejake ziarenie ale dnes je uz uplne minimalne. Takze to ci bude mat pri sebe mobil bez simkarty alebo bude stat meter od TV ci mikrovlnky je uplne nepodstatne.
A nechces skor nejaky nerozbitny telefon? Skus hodit do googlu, su take tie "pracovne" telefony. Mozes jej na to kupit este gumeny obal farebny. Lebo 4 rocna sa nebude zrejme uplne vzorovo spravat k takejto vecicke.

lussinka792
4. jún 2022

@strejdo001 keď chces niečo stabilné bez zbytočných nefungujucich aplikacii prípadne aby mala nesedela za hrami po čase a videami a hlavne aby to mala len na volanie tak kľudne aj starší iphone a k tomu fialový obal. Dá sa zohnať aj za rozumnú cenu. Android je dosť otvorený softvér ale iOS nie. Tam bez hesla neurobíš nič ani len aplikáciu nestiahnes. Predná a zadná kamera je super aj na starších modeloch. Ja mám jeden starší a úplne super. Len ma jednu nevýhodu že pri páde nevydrží toľko ako android.

zuzkaa1991
4. jún 2022

@strejdo001 tak 4r to zvladne uz teraz ;) moja od 3.5r vie zavolat podla.fotky rodinným prislusnikom(cez fb) a dokonca sa naučila zavolať aj tatikovi podla mena si pamätá pismenko 😁 takze v tom nevidim problém ze nebude samostatna

strejdo001
autor
4. jún 2022

@lejusinka Úplne si to vystihla 🤗. Obetoval som svoju spokojnosť a komfort len preto, aby som bol s dcérou takmer každý deň. Predal som krásny 4 izbák, kúpil dom v dedine vedľa dediny, kde býva malá, len aby som s ňou mohol tráviť viac času, aj napriek tomu, že bývam teraz počas dlhej prerábky v pivnici, aj napriek tomu, že som vedel, že to bude hlavne finančne pre mňa náročné prerobiť, najmä v dnešnej dobe a aj napriek tomu, že som išiel do toho sám..., nehovorím o strese, ktorý pri rekonštrukcii dobmu úmyselne, či neúmyselne vzniká.

strejdo001
autor
4. jún 2022

@solange7 Ale aj tak, keď telefonuješ, tak je tam väčšie žiarenie (SAR) a hlavne pri hlave (uchu), keď máš priložený mobil pri hlave. Aj preto sa logicky baterka na mobile vybije rýchlejšie, keď veľa telefonuješ, t.j. žiarenie je väčšie. Taktiež žiarenie vytvárané pri telefonovaní je iné ako pri wifi= iná frekvencia žiarenia.
Malá bude mať mobil iba doma, videohovor si dávamr iba večer keď už je v posteli a chystá sa na spánok. Maximálne ho bude využívať na detské hry, kreslenie, alebo pozeranie rozprávok. Mimo domu ho nosiť nebude.

strejdo001
autor
4. jún 2022

@lussinka792 iphone nejak nemusím 🤭. Malej poskrývam všetky nepodatatné veci. Vytvorím jej messenger konto, kde bude mať iba mňa ako kontakt a youtube pre deti.
Moja je veľmi rozumná tiež, vie mi sama zavolať cez messenger.

strejdo001
autor
4. jún 2022

@martinkatinka To je tiež riešenie, ale chcem kúpiť mobil cez bazoš (so zárukou), prípadne tu ma MK od niekoho, nerád kupujem nové mobily, zbytočne vyhodené peniaze. Hlavne teraz pri prerábke domu si musím 2x zvážiť za čo a kde ich miniem.