Budíte deti v noci na cikanie?

20. nov 2022

Synček bude mať na jar 4roky,spí vo svojej izbe má posteľ 160x80 cm,paplón ešte používam malý čo mal v postieľke bez obliečok,bez vankúša.Aky posteľ a paplony používate vy v tomto veku?Ma aj nepremokavu podložku kvôli pocikaniu.No často sa docika.Budim ho večer keď idem ja spať o 22 hodín,no aj tak do rána sa docika.Rano vstávame o 6,30 a už je mokrý.Ja neviem mám si dať budík a budiť ho aj príklad ráno o 5tej a dať ho vycikať?Alebo len biť trpezliva a čakať kedy z toho docikania vyrastie?On tak tvrdo spí v noci že sa nezobudí na to.Krici mi mama,až keď docikal.

kacena4
20. nov 2022

vecer nedat pit cca po 18tej hod. ziadne tekutiny

autor
20. nov 2022

@kacena4 Skúšala som,no nevydrží bez pitia,on veľa pije.

lenkakravcova
20. nov 2022

No to pitie musíš riešiť. Inak to bude tak mat ešte dlho.
Nech pije 2 hod pred spankom 2-3 poháre kľudne. Ale hodinku pred spánkom už nedávať piť. Nič. Nech sa 2x vycika a tak spať.

autor
20. nov 2022

@lenkakravcova Vycika sa pred spaním,keď nevie zaspať a len tak leží v posteli tiež sa pýta vycikať sa aj dvakrát.Plus ja ho dávam keď ja idem spať o 22 cikat.Ale aj tak sa nadránom docika.

nwnw
20. nov 2022

Malo info. Co veceria? Moj napr v noci lieta cikat, ked poje na veceru mastne a slane. (Pizzu, zivansku, pecene klobasy ked sme grilovalu, sucha vecera). To chodi pit este o 20:00. Normalne veceria okolo 19:00 najneskor nieco varene.

beata_k
20. nov 2022

A preco nema na noc plienku? Ty si si povedala, ze uz je cas, tak ho nechavas docuraneho v noci? Zeny, ved si o tom nieco precitajte. Je toho plny internet. Nie, radsej budete v noci budit dieta alebo ho nechavat sa v noci pocikavat. Nerozumiem tej logike. Fakt nie.

mayra666
20. nov 2022

Večer už nedávam veľmi piť a nikdy som nebudila. Trvalo to 4,5 roka kým začala spať bez pocikania. Dovtedy plienku mala.

autor
20. nov 2022

@nwnw Na večeru buď varené čo sme mali na obed alebo suché rožok chleba so šunkou a syrom maslom
@beata_k Lebo od dvoch rokov je odplienkovany aj na noc,úplne bez plienky a nemal nehody.Zacal sa docikavat len teraz odkedy chodí do škôlky.

dankanka
20. nov 2022

Tak to ma psychicke...nedavat pit ako radili aj keby sa na hlavu staval a kludne dat na noc plienku. Isla by som aj k dr vysetrit moc, ci nema zapal.

nwnw
20. nov 2022

No unas presne salamovy rozok, alebo syr s tatom poje.. pis si co jedol kedy a kedy sa docika, ci nie je smadny z toho jedla. No ale moze to byt este vekom. Mne chodi sam na wc ale neskoro, cize zachrani postel, ale cvrkne si kym sa vyzlieka 😄. Spi s nami...

beata_k
20. nov 2022

A tebe by sa paci keby ze ta nieco trapi a este ta aj v noci budia? Ano, dala by som plienku aj na noc, kym by si na skolku nezvykol. Tiez som dieta odplienkovala na 2x. Bol chory a nevladal na zachod. A dala som cez den. Vies kolko som odlpienkovala druhy krat? Jeden den. 🤷🏼‍♀️ Vyriesi sa skolka, vyriesi sa i nocne pocikavanie.

katie253
20. nov 2022

Takto veľa pil stále, či len poslednú dobu? Koľko je to veľa? Odsleduj si... Môže to byť aj cukrovka...

mikadooo
20. nov 2022

Ahoj, my sme dcéru dávali, išla spať napr. o ôsmej a my keď sme šli spať okolo 23.00, tak sme ju vzali z postele, vyzliekli, posadili a potom som ju držala a šepkala jej do ucha - vycikaj sa, si na záchode. Potom zas takú v mrákotách som utrela, obliekla a odniesli sme ju do postele. Manžel mi pri tom asistoval, aby to bolo čo najrýchlejšie a aby dcérka náhodou nespadla. Potom už do rána v pohode vydržala bez nehody. A plus teda nedávať nejaké extra veľké dávky piť, a keď je smädný, tak len čistú vodu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matovicova
20. nov 2022

Môj 3 ročný má už veľký paplón aj normálny vankúš. Ked mal malý paplón, stačilo že sa trochu pohne a už bol odkrytý. Vankúš mu tiež nestačil.
Na spanie má stále plienku a ani by som nás netrapila so vstávaním v noci.

autor
20. nov 2022

Keď už vyše roka bol odplienkovany aj na noc,ja neviem začať mu dávať plienky a pomýliť ho s tým.Uz vie že sa cika do záchoda alebo na nočník,dať mu plienky by bolo krok späť.

1mina
20. nov 2022

Iba vtedy, ak sme boli napr na navsteve a viem ze tam pila vela dzusikov, cajikov a pod ako zvykne napr ked sme nedelu u svokry, alebo ak vinimocne doma nevydrzala a pila vela. Inak uz nie, viem to odhadnut ked si len tak bezne zapije veceru tak vydrzi do rana.

jamidea
20. nov 2022

Tretie dieta som budila takmer do zaciatku prvej triedy zs. Druhe od 2.rokov bez plienok vnoci, nebudila som nikdy, prve od 3rokov vnoci bez plienok, budievala som predtym.

141117mmn
20. nov 2022

Ja davam nocnik k postielke...hocikedy sa zobudi a ide cikat... pije kedy chce a ako chce a dostatocne a to som maximalne rada...
prepacte ale nikdy nepochopim tie rady nedavaj mu/jej vecer pit - az mi zle je ...prepacte...

autor
20. nov 2022

@141117mmn Aj môj má nočník pri posteli,tak isto má aj fľašku vody pri posteli keby bol smädný napije sa.

141117mmn
20. nov 2022

A nejde sam na ten nocnik, ci ako?

141117mmn
20. nov 2022

Moja ide sama, par noci asistencia a hotovo... neviem si predstavit kazdy den prat cely paplon (140x200) a navlek na madrac (nedavam, neznasam tie podlozky ci co to je)

141117mmn
20. nov 2022

@141117mmn par krat sa tvar kyslo, ze to nebudes prat a pochopi🙃😉

autor
20. nov 2022

@141117mmn Pokiaľ je ešte hore alebo len leží v posteli tak ide sám na nočník.No keď už zaspí,on spí tak tvrdo že sa nezobudí na cikanie.Vzdy nadránom sa docika.Ani mňa nebaví stále prať posteľné prádlo,no musím keď to je mokré a smrdí to.

yanni
20. nov 2022

nie, v ziadnom pripade sme nebudili. Ale nemali sme ani u jedneho problem s nocnym pomocovanim. Ked boli nakompletku odplienkovani, tak boli odplienkovani bez nornych nehod. Stalo sa napr., ked boli chori, ale to bolo raz a nie kazdu noc. Ked vravis, ze to zacalo az nastupom do skolky, tak tam bude mat nejaky "skolkarsky" psychicky problem. Ked tvrdo spi, natiahni mu uprostred noci plienku, nebude o tom ani vediet. A znizit vecerne pitie a nocne pitie uplne zrusit. Zdravy clovek nema co v noci pit. Telo si ma uplne oddychnut a nie este vodu spracuvat.

ajsha123
20. nov 2022

Píšeš, ze vrátiť sa k plienke by bol krok späť. Práveže naopak. Tým, ze každý deň peries pocikane prádlo, je krok späť. On si tým pádom zvykne, ze sa môže pocikať, vsak to mama operie... Naša vtedy 4 ročná tiež bola odplienkovana 2 roky, no niečo prežívala, a začala sa v štyroch zas pocikavat. Každú noc. Nebolo to tak, ze som nahnevaná, ani som jej to nehovorila v hneve alebo tak, ale dôrazne som povedala, ze vieš, teraz ked sa pocikavas, to sa nedá každý deň prať... Musím ti dat plienku... Tiež sa jej to nepáčilo. Ale pochopila... Ciknuti do plienky bolo stále menej, ale boli... Cca rok trvalo, kym sa jej psychika ustálila a teraz sa uz nepocikava (má 5).
A druhá vec, viaceré to tu radia. Nedávaj mu tolko pit večer. A ani vodu k posteli. Vsak dieťa, ked spí, nepotrebuje v noci pit... Je to zlozvyk

autor
20. nov 2022

@yanni Áno začalo sa to odkedy chodí do škôlky, predtým keď potreboval večer cikať sa zobudil a kričal mama cikať aj o polnoci.A teraz nič.Neviem či to má súvis so škôlkou,no nechce tam chodiť.On chce bit so mnou doma.

danielahamar
20. nov 2022

Ja som si pri starších dávala budík o 1h.

autor
20. nov 2022

@danielahamar Koľko mali rokov a ako dlho si ich budila?

danielahamar
20. nov 2022

Odkedy nemali plienku, tuším 2.5r. až pokiaľ si to nezačali uvedomovať, väčšinou spali pri posede😁 možno do tych 4r. už neviem, to bolo veľmi veľmi davno😬, ale čaká ma to ešte raz, lebo najmenší ma cochvila 2 a plienku stále