Čo na zležanú hlavičku 3 mesačného dieťaťa ?

sunsun11
29. nov 2019

Prosim Vas co na zlezanu hlavicku? Polohujem ale stale si zvrtne hlavku naspat:( citam ze niekomu pomohol vankusik, prosim mate s tym osobne skusenosti? Ak ano aky tip? Dakujem maly ma 3 mesiace

romanatrnavska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
29. nov 2019

@sunsun11 Vankúš je blbosť. Naša mala hlávku ako žehlička a teraz ju má krásne ohrúhlu, ako guľa. V šiestich mesiacoch začala sedieť, v spánku otáčať hlávku nabok a bolo po probléme. Postupne sa jej to upravilo.

maria39
29. nov 2019

ano otacat hlavickou napravo aj nalavo a nedavat ziadny vankus radsej na rovnom to sa upravy samo

evkamotka
29. nov 2019

Helmicka.
A zlezana hlava je siroky pojem. Chodte min na meranie. Ak to ma v pásme strednej az tazkej deformácie budete sa trapit s prekladanim,aj tak nepomoze, len stratite cas. Za 2 mesiace s helmickou mal syn hlavu akl lusk

katinka4
29. nov 2019

@sunsun11 Moje deti určitú dobu preverovali jednu stranu, a obe mali zlezanu hlavičku. Ale časom sa to vytratí a hlavička sa rovnomerne zagulati. Syn mal po pôrode dokonca hrču na hlave aj tá sa sama stratila. Takže určite sa to napraví samé.

limetka69
29. nov 2019

akoby to bolo vcera, co som stresovala a neverila tomu, ze sa to a napravit a veru, napravilo sa to same, 🙂

sunsun11
autor
29. nov 2019

@evkamotka prosim Vas a kde robia tie merania? Pravdepodobne asi treba odporucanie od pediatra? Dakujem

evkamotka
29. nov 2019

@sunsun11 odpoviem priamo vam aj ked jecto reakcia aj na ine prispevky
1.nam dala odporucanie neurologicka, pediatricka ho vie dat mozno tiez-popytajte sa jej
2. Zavisi odkial ste, my sme merania aj helmicku realizovali v Protea v Bratislave. Su aj ine centra
3. Nefunguje to tak ako pisu, ze sa to urcite same spravi. Ak by sa to spravilo urcite a vzdy same, preco poznam x muzov (pocinajuc mojim otcom a bratom) ktori maju zlezanu hlavu? Zeny zakryju vlasmi tak nepoznam 🙂
4. V Protea syncekovi laserom oscanocali hlavku (taka rucna pistol, pustili mu k tomu rozpravku, mali sme ho na sebe v polosede) a ono to vyhodi zavaznost deformity. Ak je lahsia, nedaju helmicku, odporucia cvicit, polohovat. Ak je stredna a horsie, dohodnete sa na vyrobe helmicky na mieru. Doplacali sme za nu 17 centov. Za 4 dni si na nu zvykol, nosil 2 mesiace a hlavu ma krásnu. 2x sme tam boli priebezne na kontrole, nic strasne. Mamicky hore vase dieta nevideli, davat rady typu "urcite prejde same" hm no...

drsmolinka
29. nov 2019

Syn mal tiez velmi vylezanu hlavicku a stale preferoval iba jednu stranu, skusala som kadeco ale stale sa dostal do svojej oblubenej polohy, napokon sa to upravilo same lebo sa postupne zacal vrtiet a daval hlavku aj do druhej strany a je to uplne ok uz

zuzka102
30. nov 2019

Úplne súhlasím s @evkamotka Postupovali sme pri dcére rovnako. Odporúčanie na "prilbu" (kranialna ortéza) sme mali od rehabilitačnej doktorky. Hlavne to treba riešiť čím skôr (dcérka ju začala nosiť v 4.-5.mes.), kým je hlavička (lebka) mäkká, lebo neskor už ani prilba nepomôže. A pokiaľ nejde o ľahkú deformitu, tak nie, polohovanie a podobne veci to neupravia. A to, o akú deformitu ide, zistíte len tým meranim/oskenovaním ako sa píše vyššie.

lilke
30. nov 2019

Pridávam sa k názorom mamciek s helmickou. Malé deformity sa upravia polohovanim, ale ideálne úplne prvé mesiace, kým dieťatko sa samo neobracia. U nás to stačilo. Potom by som už radšej riešila helmickou. Ako pedagóg vidím dosť detí s deformovanymi hlavami.

asia83
30. nov 2019

@evkamotka Netrepte už. Prepáčte za expresívny výraz. Moja mala hlavičku ako žehlička, opakujem, a teraz je krásne guľatá. Vlasy ešte nemala, iba páperie, keď už sa jej hlávka zaguľatila, čiže vlasy s tým nič nemajú. To, že nejaký chlap má zaležanú hlavu aj v dospelosti je podmienené geneticky, nie tým ako spal keď mal dva mesiace.

alazala
30. nov 2019

@asia83 ako sa môžte takto vyjadrovať? Moja dcéra mala tiež zležanú hlávku, nosila helmičku, robili nám ju v Čechách. Ale bohužiaľ len mesiac, potom ochorela, mala horúčky, takže ju dlhšie nemohla mať. Potom sa už helma nedala prispôsobiť, lebo hlávka jej narástla. A má ju stále plochú vzadu, neupravilo sa to samo.

sunsun11
autor
30. nov 2019

Dakujem. Prosim Vas a neviete ci robia ten sken aj na strednom Slovensku? Alebo len v Bratislave? Dakujem

zuzka102
30. nov 2019

@sunsun11 Určite nie iba v BA. Myslím, že aj v Martine. Možno aj inde. Skús pogooglit. Plus pozri si aj tu v diskusiách témy ohľadom kranialnej ortezy.

kika831
30. nov 2019

@sunsun11 urcite to treba riesit s pediatrickou. Cim skor tym lepsie. Helmicka je asi najucinnejsia.

evkamotka
30. nov 2019

@sunsun11 robia to aj v Martine napriklad

sunsun11
autor
30. nov 2019

Ďakujem Vám za odpovede

fiafia
30. nov 2019

@sunsun11 až tak veľmi by som sa nato, že časom sa to upravi nespoliehala. Mala mala tiež zlezanu hlávku, aj preferovala jednu stranu tak sme s ňou chodili dlho na cvičenie, polohovali, poskladali ale jej tak nebolo dobré, plakala, nespala. Časom sa to ozaj upravilo ale zlezanie stále vidim. Našťastie je to dievčatko a vlásky to dosť zakrivaju.

slnieckogirl
30. nov 2019

Začne sedieť, prevracat sa sám a upraví sa mu to. Môjmu sa to krásne upravilo a mal to hrozne

jaja1991
30. nov 2019

@sunsun11 my sme tiež boli v Martine kvôli helme.

michaelabla
9. dec 2021

@evkamotka ako moc ju mal zlezanu

michaelabla
9. dec 2021

@evkamotka ako moc bola zlezana

michaelabla
9. dec 2021

@slnieckogirl ako moc je uz hrozne?

evkamotka
9. dec 2021

@michaelabla volnym okom viditelne zlezanie, usi nesymetricke viditelne ked sa clovek zadival